17/09/2007 19:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αριστερά μόνο ενωμένη μπορεί να υπάρξει

To ΚΚΕ και ο Συνασπισμός πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια για στείρες αντιπαραθέσεις και τα λάθη του παρελθόντος. Επειδή  και παλαιότερα, το 1996, ο Συνασπισμός, κατάφερε να ξαναμπεί στη Βουλή, αφού έμεινε για τρία χρόνια εκτός. Αλλά, όπως αποδείχτηκε, τίποτε ουσιαστικό δεν είχε αλλάξει εντός του. Το αντίθετο, μάλιστα, πολλά στελέχη του πέρασαν στο ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνοντας έτσι εκείνες τις κακές γλώσσες που λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικομματισμός, αλλά …«τρικομματισμός», με το «τρίτο κόμμα» να αποτελούν εκείνοι που εκμεταλλεύονται την μεγάλη δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς για να ενταχθούν στο σύστημα εξουσίας. Όπως ο ΣΥΝ δεν μπορεί να αλληθωρίζει με το ένα μάτι στα αριστερά και με το άλλο στη σοσιαλδημοκρατία, έτσι και το ΚΚΕ δεν πρέπει να αρέσκεται στην «ασφάλεια» που του παρέχει το «μέγαρο» του Περισσού και το σχετικώς υψηλό ποσοστό του.
Το μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά, δεν είναι άλλο από το να γίνει ξανά, αυτό που ήταν πάντα για την ελληνική κοινωνία: Ο φορέας του προοδευτικού οράματος για το μέλλον. Χθες, οι πολίτες της έδωσαν με την ψήφο τους τη δύναμη. Τώρα μένει στην Αριστερά να πείσει ότι έχει τη βούληση και τη διάθεση να μετατραπεί σε μια δυναμική πρωτοπορία, ικανή να συσπειρώσει γύρω της τις δυνάμεις της ανατροπής και της πραγματικής προοδευτικής αλλαγής. Να πείσει ότι δεν θα αφήσει ούτε για μια στιγμή ήσυχο το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και ότι θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά του και απέναντί του.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.