#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2008 03:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν μέσω διασταυρωμένων πυρών η ΝΔ για την ονομασία

Ενώ οι ΗΠΑ πιέζουν για «λύση εδώ και τώρα», η κυβέρνηση ανησυχεί για τα επικείμενα συλλαλητήρια του ΛΑΟΣ και του Στ. Παπαθεμελή (Τετάρτη 5/3). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος και ο γραμματέας της Κ.Ο. του κ. Γιάννης Τραγάκης …προέτρεψαν χθες τους βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε στο συλλαλητήριο και ο δεύτερος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.  Η συντονισμένη κίνηση των κ. Ρουσόπουλου και Τραγάκη κρίθηκε αναγκαία, επειδή εν όψει του συλλαλητηρίου αρχίζει να διαμορφώνεται «θερμό» κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται εν μέσω …διασταυρωμένων πυρών. Την ίδια ημέρα με το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Άνθιμο. Τη συγκέντρωση οργανώνει η «Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα», στην οποία συμμετέχουν το Σωματείο «Μακεδνός», το site «Νοιάζομαι», διάφορες παμμακεδονικές οργανώσεις Αμερικής και Καναδά και άλλα σωματεία. Σημειώνουμε ότι η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε χθες ότι το θέμα του Κοσόβου θα έχει επίδραση και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas avatar
  Kostas 28/02/2008 09:14:14

  Όποιος Βουλευτής αισθάνεται ΈΛΛΗΝΑΣ να πάει στο Συλαλλητήριο!

  Όποιος αισθάνεται πρώτα Νεοδημοκράτης και μετά Έλληνας να κάτσει σπίτι του και στις επόμενες εκλογές ας ξαναζητήσει ψήφο από τους πρώτα Έλληνες και μετά Νεοδημοκράτες συμπολίτες του (που τον έβαλαν στην βουλή)......

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

 2. factorx avatar
  factorx 28/02/2008 11:26:33

  Ιερώνυμος είπε χθες «Απεταξάμην» τις λαοσυνάξεις. Αν ζούσε ο Χρισατόδουλος τι θα έλεγε;

 3. Frixos13 avatar
  Frixos13 28/02/2008 11:31:17

  Κάποτε, η συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. στις «λαοσυνάξεις» που διοργάνωνε η Εκκλησία ήταν ο κανόνας.Σήμερα η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αποκαλεί «υστερικούς» όσους βουλευτές,επιμένουν στις ίδιες με άλλοτε "ακραίες θέσεις" για τα εθνικά ζητήματα.

 4. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 28/02/2008 13:37:03

  Εθνικό = Αληθές

  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»

  Τα ζητήματα της Μ α κ ε δ ο ν ί α ς και Θ ρ ά κ η ς, είναι από δέκα χρόνια τώρα η αιτία ακαταπαύστων αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας και ένα μέσον ιμπεριαλιστικής πολιτικής μέσα στα Βαλκάνια.
  Ο τελευταίος ιμπεριαλιστικός πόλεμος του 1914-1918 στα Βαλκάνια, που τέλειωσε με την οικονομική κατερείπωση, την πολιτική υποδούλωση και το μ ο ί ρ α σ μ α της Μ α κ ε δ ο ν ί α ς και της Θ ρ ά κ η ς μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το εθνικό ζήτημα και έκανε πιο βαθύ το μίσος μεταξύ των λαών.
  Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσεν ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μ α κ ε δ ό ν ω ν στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ε ν ι α ί α ς και α ν ε ξ ά ρ τ η τ η ς.
  Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θ ρ ά κ η συνενώνει το Θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
  Η κατάσταση αυτή κάνει ώστε το Μακεδόνικο και Θρακικό ζήτημα να αποτελούν ένα ενιαίο και σοβαρώτατο πρόβλημα, το οποίον η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία πρέπει να αγωνισθή να το λύση με το πνεύμα της αναπτύξεως της προλεταριακής επαναστάσεως στα Βαλκάνια.
  Το Συνέδριο διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η ΥΙ Βαλκανική Συνδιάσκεψη έδωσε για το ζήτημα αυτό μια ορθή στο σύνολο λύση, που έχει πρωτεύουσα σημασία.
  Το Συνέδριο, παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διατύπωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία: «Ε ν ι α ί α και α ν ε ξ ά ρ τ η τ η Μ α κ ε δ ο ν ί α», «ε ν ι α ί α και α ν ε ξ ά ρ τ η τ η Θράκη», είναι τελείως ορθά και αληθινά επαναστατικά.
  Τα συνθήματα της α υ τ ο ν ο μ ί α ς διαφόρων Τμημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης εντός των ορίων ενός από τα αστικά κράτη, που τεχνητά δημιούργησε η συνθήκη των Σεβρών και οι άλλες ιμπεριαλιστικές συνθήκες, πρέπει να παραμερισθούν, διότι είναι οππορτουνιστικά και υποβοηθούνε μια συνεννόηση των πλουσίων στοιχείων του Μακεδονικού και Θρακικού πληθυσμού, μαζί με τις κυρίαρχες τάξεις των κρατών αυτών για την κοινωνική και εθνική καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης.
  Το συνέδριο υ π ο γ ρ α μ μ ί ζ ε ι συγχρόνως ότι ο επαναστατικός αγώνας του Μακεδόνικου και Θρακικού λαού, για την ε θ ν ι κ ή και οικονομική του χειραφέτησι, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, παρά μόνον όταν θα διεξαχθή από συμφώνου με τους επαναστατικούς εργάτες και χωρικούς κάθε μιας Βαλκανικής χώρας.
  Τα Κ.Κ. της Βαλκανικής και η Βαλκανική Ομοσπονδία, οφείλουν να υποστηρίξουν με όλη τους τη δραστηριότητα το ε θ ν ι κ ό επαναστατικό κίνημα των καταπιεζομένων λαών της Μακεδονίας και της Θράκης για τη δ η μ ι ο υ ρ γ ί α ανεξαρτήτων δημοκρατιών.
  Η Β.Κ.Ο. συντονίζει και διευθύνει τη δράση των Κ.Κ. των διαφόρων Βαλκανικών χωρών σε ό,τι άφορα το εθνικό ζήτημα και εντελώς ιδιαίτερα το ζήτημα της Μακεδονίας και της Θράκης»."

  "Aπόφασις του 3ου Εκτάκτου Συνεδρίου του ΚΚΕ (26 Νοε. - 3 Δεκ. 1924:

  «Α ν ε ξ α ρ τ η σ ί α στη Μ α κ ε δ ο ν ί α και στη Θ ρ ά κ η: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία... καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη... η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του δ ι α μ ε λ ι σ μ ο ύ και της καταπιέσεως της Μ α κ ε δ ο ν ί α ς και Θ ρ ά κ η ς από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.
  Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της ε θ ν ι κ ή ς καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την έ ν ω σ η των τ ρ ι ώ ν τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ε ν ι α ί α και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη...

  Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας!
  Ζήτω η α ν ε ξ ά ρ τ η τ η Μακεδονία και Θράκη!
  Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
  Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

  Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
  Το Προεδρείο»"

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/02/2008 14:17:09

  Στο "Π.Κ." ( Πολιτικό Καφενείο ) κάποιος επισκέπτης ρώτησε για τους "αναθεωρητές της ιστορίας" ( αυτούς που θέλουν να αναθεωρήσουν τις κατακτήσεις της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το 1945 ) που διοργάνωσαν το συνέδριο , στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , για τα "δίκαια" των Μουσουλμάνων Αλβανών της Τσαμουριάς,(Θεσπρωτίας).Ρώτησε για το "ιστορικό τους".
  Τους απάντησα παραθέτοντας και όλη τη σχετική δήλωση -επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη που διαβάστηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.
  Αναδημοσιεύω από :
  http://politikokafeneio.com/
  Forum/viewtopic.php?p=103440#103440
  --------------------------------------------------

  Σχετικά με την ερώτηση του παραπάνω "επισκέπτη" , ποιος είναι ο ρόλος του Τ.Τέλλογλου που συμμετείχε στο προβοκατόρικο συνέδριο της Παντείου.

  Εάν δεν κάνω λάθος , σαν καλός Κνίτης σπούδασε κάποτε στην Ανατολική Γερμανία. Αργότερα έγινε ανταποκριτής της "Καθημερινής" στην "ενιαία" Γερμανία και το ραδ/φωνο του SKY. Διέπρεψε στην αρθρογραφία του με την αναπαραγωγή των θέσεων και των στόχων του ΥΠΕΞ του Νέου 4ου Ράϊχ. Το 1991 , όταν ο Κόλ βρισκότανε στην Ελλάδα για τα πενηντάχρονα της μάχης της Κρήτης ( τότε που Μητσοτάκης έδωσε εντολή να κατεβάσουν τη Ναζιστική ταμπέλα από την Κάνδανο " εδώ κάψαμε την Κάνδανο σε αντίποινα για τη δράση Ελλήνων ληστοσυμμοριτών " για να μην τη δει και "προσβληθεί" ) ο Τ.Τ. έβγαλε ( κατά εντολή ; ) από την Ελληνόφωνη εκπομπή του Λονδίνου την είδηση ότι " στα αρχεία του Γερμανικού ΥΠΕΞ υπάρχει ντοκουμέντο μνημόνιο με το οποίο ο "εθνάρχης" Κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί το 1959 ( τότε είχε αμνηστεύσει , κατά Γερμανική απαίτηση , και στείλει στη Γερμανία και των Εγκληματία Πολέμου Μάξ Μέρτεν ) απο κάθε μελλοντική διεκδίκηση "πολεμικών επανορθώσεων" για τη ληστεία και τα Ναζιστικά εγκλήματα στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης είδησης , που τότε είχε προκάλεσει σάλο και αγχομένες Ελληνικές-κυβερνητικές "διαψεύσεις" , αποσκοπούσε σε Γερμανικό εκβιασμό. Δηλαδή μην τολμήσει η Ελλάδα , κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Χ. Κόλ στην Κρήτη , να προβάλει αίτημα καταβολής πολεμικών επανορθώσεων , διότι θα σας "ξευτελίσουμε" δίνοντας στη δημοσιότητα το Μνημόνιο με την παραίτηση του "εθνάρχη σας".

  Λίγο αργότερα , το 1996 , κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέργεσης στην Αλβανία ενάντια στις παρατράπεζες του Μπερίσα , ο Τ.Τ. "από το Βερολίνο" υποστήριζε , μέσα από την αρθρογραφία του στην "Καθημερινή" , τον Μπερίσα , το Κόμμα του οποίου λάμβανε χρηματοδότηση από το Ϊδρυμα Αντενάουερ , με βασικό σκοπό την εξασφάλιση των "στρατηγικών μετάλλων " της Αλβανίας , και βέβαια τον διαμελισμό των Βαλκανίων σαν "ύστερη εκδίκηση" του Γ΄Ράϊχ.

  Ασχολήθηκε επίσης με την "επιλεκτική" δημοσίευση των αρχείων της περιβόητης "Στάζι" ( ότι δηλαδή τα Γερμανικά συμφέροντα προόριζαν για δημοσίευση ).

  Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα τον ονόμαζαν με την ευρύτερη έννοια "Γερμανοτσολιά".

  Επειδή η Ελλαδίτσα μας εδώ και εκατό χρόνια πωλείται και μοιράζεται μεταξύ Αγγλο-Σαξωνικών και Κέντρο-Ευρωπαϊκών συμφερόντων , τελευταία ο Τ.Τ. ( ας τον πούμε εκφραστή-μεταφραστή των "Κέντρο-Ευρωπαϊκών" συμφερόντων ) συνεργάζεται με τον... "Αλέξης" Παπαχελά ( Αμερικανοτσολιά θα τον έλεγαν οι κακοπροαίρετο , εμείς θα τον πούμε απλά εκφραστή-μεταφραστή των "Αγγλο-Σαξωνικών" συμφερόντωνι ) στους "Φακέλλους" που προβάλει η "SKY-TV" ( που αποτελεί για τους κακοπροαίρετους τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου με το "CITY" του Λονδίνου...). Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε "δυνατά" , "αποκαλυπτικά" και ¨αντικειμενικά" και κυρίως ΣΦΑΙΡΙΚΑ ρεπορτάζ για τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων ( και συμμάχων μας ) στα Βαλκάνια και την Παγκόσμια "σκακιέρα". Μια από τις τελευταίες εκπομπές των "Συμμάχων" ( Τέλλογλου-Παπαχελάς ) ασχολήθηκε με τους ανταγωνιστές των Αμερικανών , την Γερμανική "SIEMENS". Προσωρινά οι αποκαλύψεις φτάνουν μέχρι τα λαδώματα κάποιων "συνδικαλιστών" και παραγόντων του ΟΤΕ ( Ταμεία "Μαυρίδη" ). ΟΜΩΣ , σαν εκβιασμός προς το Ελληνικό σάπιο πολιτικό σύστημα , επικρέμαται ( εάν δεν ενδώσει παραπέρα σε άγνωστα σε εμάς οικονομικά και γέωστρατηγικά συμφέροντα ) η αποκάλυψη για το λάδωμα των Κυβερνητικών κόμματων ( ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ ). Και αναφέρομαι στο Ταμείο "Χριστοφοράκου" . Την υπόθεση αυτή , προσωρινά , δεν την ακουμπάνε τα "Αστέρια" ( SKY ) των συμμάχων.

  Μπροστά σε όλα αυτά παραθέτω την χθεσινή δήλωση του Μ. Θεοδωράκη από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου. Απο τις λίγες που συνυπογράφω. Εύχομαι η δήλωση αυτή να αποτελεί και μαι "αυτοκριτική" για την εμετική δήλωση που είχε κάνει για την παράδοση του Οτσαλάν , υποστηρίζοντας την προδοσία του Κ. Σημίτη.
  Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη


  Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.
  Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας. Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.

  Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.

  Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

  Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους παίρνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

  Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους.
  Είμαστε εμείς και εμείς.

  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο.

  Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.
  Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.

  Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά.
  Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες.

  Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

  Μίκης Θεοδωράκης
  Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2008

  Προσθήκη-Υποσημείωση Νταντόν :

  Πολιτική "λήθης" , "αναθεωρητές της ιστορίας" και Γερμανική εξωτερική πολιτική :

  Ιδιαίτερα μετά το 1990 και τη "Συμφωνία των 4+2" που υποκατέστησε την επιβαλλόμενη , από το Διεθνές Δίκαιο , "Συνθήκη Ειρήνης" , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ" , το 4ο Ράϊχ πέρασε στην αναθεώρηση των ιστορικών δεδομένων της "άδικης" Συνθήκης του Πότσδαμ ( όπως η Τουρκία ζητά -αναθεωρεί τη Συνθήκη Λοζάνης και Ειρήνης με την Ιταλία ) με δύο στόχους :

  1.Αλλαγή των συνόρων στην Ανατολική Ευρώπη ( επιστροφή των εκδιωχθέντων Γερμανών στα "παλαιά εδάφη" της Σουδητίας, Σιλεσίας, Πομερανίας και του Ντάντζιγκ ) και στα Βαλκάνια ( διάλυση Γιουγκοσλαβίας ).

  2.Να αντιστρέψει το αίτημα καταβολής αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τον επιθετικό πόλεμο των Ναζί , ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ "ΑΔΙΚΩΣ" ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Κ Α Ι ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ...

  Ιμπεριαλιστικό ( "Φιλανθρωπικό" ) επιχείρημα :

  " Ο πόλεμος ( γενικά ) είναι κακό πράγμα που παράγει αδικίες και πόνο σε θύματα και θήτες , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ "...
  "ΟΛΟΙ οφείλουν να αποζημιωθούν και να αποκατασταθούν "

  Με αυτή τη λογική καταργούνται όλες οι κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού , το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο όλων των χωρών , καταργείται γενικά το Δίκαιο. Και περνάμε στην "Ψυχοαναλυτική" προσέγγιση της σχέσης " Θύτη και Θύματος ".
  Δηλαδή κατά πόσο το θύμα προκαλεί με τη στάση του το θύτη και συμβαίνει το "μοιραίο" γεγονός.
  Την εποχή του "δημοκρατικού ιμπεριαλισμού" το θεώρημα αυτό βρίσκει υποστήριξη σε "ωχ-αδελφέ Αριστερούς" και γενικά "πονόψυχους"...
  Βέβαια το επιχείρημα δίνει "άφεση αμαρτιών" στους Ιμπεριαλιστές και όλους τους δολοφόνους που "γενικά μπλέχτηκαν" σε μία "ιστορία" ( ΠΟΛΕΜΟ ) με αποτέλεσμα να υποστούν "δεινά" και ίδιοι , ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ , όπως και τα θύματα τους. !

  Να αποζημιωθούν συνεπώς οι Γερμανοί(Σουδήτες-Πομερανοί και Σιλεσιανοί) και οι Συνεργάτες τους ( Αλβανοί-Τσαμουριώτες-Κοσσοβάροι ) για την "ατυχία" που είχαν να βρίσκονται στη μεριά των ηττημένων ( το "ηττημένος" παράγει αυτόματα αισθήματα "συμπάθειας" σε "δΔημοκράτες" και "Αριστερούς" ) και να σταματήσουμε να ζητάμε αποζημιώσεις για τα εγκλήματα τους , διότι "αυτά έχει ο πόλεμος-κακό πράγμα " .
  Εξάλλου τι φταίνε οι Λαοί (; ) που "παρασύρθηκαν" από τις "τρελές" ηγεσίες τους ;;;

  Όλη αυτή η σχιζοφρενική κατάσταση που βιώνουμε ίσως να οφείλεται σε μία "Αριστερά" που γαλουχήθηκε "γενικά" υπέρ της "Ειρήνης" και γενικά κατά του Πολέμου , ποτέ όμως υπέρ της Ελευθερίας και της Ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

  Για φαντάσου , 67 χρόνια μετά από την ΗΤΤΑ (;) του φασισμού φωνάζουν στις πορείες τους "ποτέ ξανά πόλεμος-ποτέ ξανά φασισμός" , ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 67 ΧΡΟΝΙΑ διεξάγονται πόλεμοι ( απελευθερωτικοί , ταξικοί , ιμπεριαλιστικοί ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ !

 6. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 16:39:29

  Οποιος αισθάνεται Ελληνας να πάει και οποιος οχι να μην πάει; Πρώτη φορά στην ζωή μου το αν συμφωνώ ή οχι με στόχους και συγκυρίες τέτοιων λαοσυνάξεων ειναι κριτήριο για το αν ειμαι ελληνίδα ή οχι. Και μη χειρότερα.

 7. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 16:57:06

  Ξαναδιάβασα το κείμενο και ειδα οτι απευθύνεται στους βουλευτές της Ν.Δ.Και επειδή δεν ειναι σίγουρο οτι οι μοναδικοί Ελληνες που υπάρχουν στην Μακεδονία ειναι αυτοί των λαοσυνάξεων, χαλαρώστε παιδιά. Το παιχνίδι ειναι δύσκολο και το γήπεδο ολισθηρό.

 8. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 17:21:12

  Τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για την ΠΓΔΜ, υποστήριξε ο Θ.Πάγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Κ.Παπούλια. Ο πρώην ΥΠΕΞ επανέλαβε τις θέσεις του για το βέτο, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ.

 9. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 17:22:09

  Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η ΔΙΣ στην πρώτη συνεδρίαση υπό τον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Συνέστησε, πάντως, ενότητα, ομοψυχία, ωριμότητα και σύνεση στους «κρίσιμους αυτούς καιρούς».

 10. Factorx avatar
  Factorx 29/02/2008 03:14:26

  ΝΤΑΝΤΟΝ,μπορείς να μου στείλεις το "Πολιτική Λήθης" με τρόπο που να αποτελεί δημοσιεύσιμο άρθρο; Μέχρι 350 λέξεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.