19/09/2007 21:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνα διχασμού στο ΠΑΣΟΚ

Εικόνα διχασμού παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά στελέχη του εκφράζονται δημόσια υπέρ του κ. Βενιζέλου και άλλα υπέρ του κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν τις αποστάσεις τους και από τους δύο και αποφεύγουν να πάρουν ανοικτά θέση. Υπάρχουν βέβαια, και εκείνοι που περιμένουν να δουν που θα πάει το τραίνο, και μετά να ανέβουν επάνω.


Ο Γεράσιμος Αρσένης ετάχθη υπερ Παπανδρέου λέγοντας ότι «έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για τη νίκη, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ένα έργο που έχει αρχίσει. Επιτέθηκε κι αυτός σε εξωθεσμικά κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε σε περιφρούρηση της ενότητάς του


Ο Κώστας Σκανδαλίδης, παρ’ ότι γνήσιο εκσυγχρονιστικό τέκνο του κ. Σημίτη, έσπευσε να διαψεύσει τα περί υποστήριξής του στον Βενιζέλο. Δύσκολο πάντως, να γίνει πιστευτός. 

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές, εμφανίστηκε ουδέτερος και ενωτικός.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Απόστολος Φωτιάδης, δυσαρεστημένοι από τον Παπανδρέου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Ο Θανάσης Τσούρας, όπως ήταν αναμενόμενο, τάχθηκε με το μέρος του Γιώργου Παπανδρέου.


Η Μαρία Δαμανάκη απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως λέγοντας: «Έχω επιλέξει να απέχω από την εμφύλια σύγκρουση για λόγους πολιτικής για λόγους προσωπικής ηθικής. Η στάση μου αυτή δεν έχει καιροσκοπικά ή ιδιοτελή κίνητρα». Μπράβο ρε Μαρία, όπως και στον Συνασπισμό, πάντα με «καθαρές» θέσεις!Ο Χρήστος Παπουτσής ετάχθη υπέρ Παπανδρέου. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Shy avatar
  Shy 20/09/2007 09:20:56

  Τυχόν εκλογή του Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι το οριστικό τέλος του κόμματος με την έννοια των όποιων ιδεολογικών καταβολών του, έστω και προσχηματικά.

  Ο Ε.Βενιζέλος, για τους αντιπάλους του είναι "τέκνο της διαπλοκής, του πολιτικού κυνισμού, του παρασκηνίου, με τεράστιες εξαρτήσεις τόσο από μεγαλοεκδότες και κανάλια όσο και από το εκκλησιαστικό κατεστημένο."

  Ο Σ.Τζουμάκας χτες στη δημόσια τηλεόραση, ήταν σαφέστατος...


  Τουλάχιστον, αυτά του προσάπτουν οι αντίπαλοί του και η σπουδή του να μπει στην κούρσα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ -σαν έτοιμος από καιρό- τη νύχτα της ήττας με τους σχετικούς συμβολισμούς (Ζάππειο) με κάνεναν τρόπο δεν ανατρέπει αυτές τις εντυπώσεις.


  Σίγουρα , είναι αυτός που μπορεί να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση εξουσίας. Ε και;

  Θα είναι στην πραγματικότητα μία ψευδεπίγραφη εναλλακτική λύση στη δεξιά , μια στείρα διαχείριση με άλλη ταμπέλα.


  Αλήθεια! Ποιες είναι οι θέσεις του κου Βενιζέλου στο καίριο ζήτημα του διαχωρισμού Πολιτείας - εκκλησίας; Τι λέει για εκείνο το "...και Θρησκευμάτων" στον τίτλο και στο περιεχόμενο του Υπουργείου Παιδείας;


  Ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2004 πήρε ένα πολύτιμο "Γιώργο άλλαξέ τα όλα" και δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, χάριν μίας κακώς εννοούμενης ενότητας το άφησε στο συρτάρι.


  Επέτρεψε έτσι, στους δελφίνους και κυρίως στον Ε. Βενιζέλο να «αλωνίζουν».


  Έδειξε εμπιστοσύνη ο Γιώργος Παπανδρέου σε -φοβάμαι- αδίστακτους πολιτικούς αντιπάλους του , που τελικά συνειδητά ή όχι τον παγίδευαν σε μία στείρα συνθηματολογία κατά της δεξιάς αφοπλίζοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ από το πιο σημαντικό του όπλο:

  Την παραγωγή Πολιτικής και Προτάσεων.


  Η εμπιστοσύνη του Γ.Παπανδρέου προς αυτούς τους πυρήνες, ήταν προϊόν όχι αφέλειας, αλλά υπερβολικής ηθικής.

  Ο Γ. Παπανδρέου, ως άνθρωπος έχει βαθύτατο ήθος και αυτό το γνωρίζουν πολλοί.


  Άλλοι, επενδύουν σε αυτό και άλλοι το εκμεταλλεύονται.

  Αν επικρατήσει ο Βενιζέλος, κάτι που απεύχομαι, τότε αρκετοί από το ΠΑΣΟΚ, το πιο υγιές και ριζοσπαστικό κομμάτι θα στρέψει το βλέμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Και ίσως τότε, δημιουργηθεί σε λίγα χρόνια ένας φρέσκος δυναμικός πόλος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ελλάδα.


  Αν πάλι επικρατήσει ο Παπανδρέου, τότε θα πρέπει γενναία το ΠΑΣΟΚ να κάτσει στο τραπέζι με την αριστερά για να βρουν σημεία προγραμματικής σύγκλισης.

  Για το καλό του τόπου.

  Η επικράτηση της ΝΔ. (η ήττα του ΠΑΣΟΚ δηλ) θα φέρει σύντομα τον άγριο άνεμο του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, όσο και αν ο Καραμανλής προσπαθεί να πείσει με πλείστες ρητορείες πως εκπροσωπεί τη "λαϊκή δεξιά".

  Κατά συνέπεια, το αντίπαλο δέος, ριζοσπαστικό, τολμηρό, αριστερόστροφο σε αρκετά ζητήματα και ταυτόχρονα ρεαλιστικό, είναι απλά κρίσιμο και απαραίτητο για το μέλλον της κοινωνίας.

  Δυστυχώς, η σκακιέρα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει σε μία Διαμαντοπούλου να παίξει πειστικά έναν κεντρικό ηγετικό ρόλο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.