27/02/2008 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για το τίποτα έγιναν όλα με τον Ζαχόπουλο. Εφιάλτη βλέπαμε

Για την …ιστορία, πρέπει να αναφερθούμε κάπως διεξοδικά και στην κατάθεση της κας Τσέκου. Επειδή δεν θέλαμε όμως να βασιστούμε στα ρεπορτάζ των άλλων, διαβάσαμε πρώτα τις 90 περίπου σελίδες που αποτελούν την κατάθεση και το συμπληρωματικό υπόμνημα της κας Τσέκου, πριν σας πούμε τα συμπεράσματά μας: Καταρχήν τα ρίχνει όλα στον Θέμο Αναστασιάδη, ενώ για την ίδια συνθέτει μια εικόνα «Οσίας Μαρίας». «Όλη αυτή η ιστορία που μεγαλοποιήθηκε δεν ήταν παρά μια ιδιωτική διαφορά στην ουσία της» λέει και στη φράση αυτή περιλαμβάνεται όλη η υπερασπιστική τακτική της. Το ίδιο φυσικά και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης.

Η κ. Τσέκου ανοίγει όμως παράλληλα και την βεντάλια της οικονομικής κακοδιαχείρισης του ΥΠΠΟ, αφήνει σαφώς αιχμές για σκάνδαλα στο Γ ΚΠΣ, σημειώνει ότι οι «κολλητοί έπαιρναν χρηματοδοτήσεις αφειδώς» και περιγράφει με τα πλέον απαξιωτικά λόγια τόσο τα πολιτικά όσο και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του κ. Ζαχόπουλου. Τέλος, «ισοπεδώνει» τον εργατολόγο της ΓΣΕΕ, κ. Νικολουτσόπουλο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ λέγει ότι διαπραγματευόταν χρήματα για το επίμαχο βίντεο. Το σημαντικότερο είναι όμως, ότι με τον ισχυρισμό της ότι κατέστρεψε τα πάντα (βίντεο και κάμερα, με την οποία έκανε τη μαγνητοσκόπηση), η κ. Τσέκου πετάει αποκλειστικά το μπαλάκι στον Θ. Αναστασιάδη, ο οποίος τώρα καλείται να πείσει εάν έχει ολόκληρο το βίντεο ή όχι. Έτσι, εάν και αυτός ισχυριστεί το ίδιο –κάτι που αναμφισβήτητα επιθυμεί η κυβέρνηση- τότε θα επιχειρηθεί να θαφτεί δια παντός η υπόθεση.

Σε ότι αφορά τα άλλα και σημαντικότερα δηλώνει ότι στο επίμαχο dvd δεν υπάρχει καμία επίμεπτος φράση για τρίτο πρόσωπο, παρά μόνο προσωπικές ερωτικές συνομιλίες, ο γ.γ. του ΥΠΠΟ, ήταν εντελώς ικανοποιημένος με την κυβέρνηση και δεν έβριζε κανέναν, καμιά αρνητική φρασούλα έλεγε μόνο για δυο – τρεις υπουργούς και για τον Κ. Καραμανλή μιλούσε πάντα με σεβασμό. Και τότε γιατί έγιναν όλα; Δεν μπορούσαν ρε παιδί μου να συνεννοηθούν προηγουμένως, για να μην πέσει και ο άνθρωπος από το μπαλκόνι; Ήταν ανάγκη να φτάσει σχεδόν και η κυβέρνηση στο ίδιο σημείο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 27/02/2008 23:13:55

  Δεν πειράζει. Το σάλτο μορτάλε (σχεδόν) του Ζαχόπουλου έβγαλε όλη τη βρώμα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.

 2. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 27/02/2008 23:38:35

  Αναφέρεται συχνά και είναι λάθος. Η Τσέκου απολογήθηκε ως κατηγορούμενη, δεν κατέθεσε (ως μάρτυρας). Και βέβαια η αξιοπιστία της απολογίας μίας κατηγορούμενης κρίνεται αναλόγως, ειδικά όταν, κατά πρωτοφανή στα νομικά χρονικά τρόπο, προσπαθεί να καταστήσει, μεταξύ άλλων, ένοχο τον πρώην δικηγόρο της.

  Σε παλαιότερες δικαστικές υποθέσεις αναφερόταν συνεχώς το νομικό αξίωμα "ένοχος ένοχον ού ποιεί". Εδώ έχει ξεχασθεί. Τυχαία;

  Ενδεχομένως οι ποινικολόγοι - σχολιαστές να έχουν πιο εμπεριστατωμένη άποψη, αλλά νομίζω ότι, αν ασκηθούν διώξεις που βασίζονται, όχι και σε άλλα στοιχεία, αλλά μόνο στην απολογία κατηγορούμενου, θα είναι μοναδικό φαινόμενο.

  Επίσης, ένα θέμα που λίγο έχει θιγεί μέχρι σήμερα αφορά στις διώξεις που έχουν ασκηθεί με βάση τον νόμο 2472/97, περί προσωπικών δεδομένων. Ο νόμος αυτός αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εάν τα δεδομένα αυτά είναι καταχωρημένα σε ειδικό μητρώο (αρχών -όπως το ποινικό μητρώο- τραπεζών, γιατρών κλπ) και όχι σε περιπτώσεις αποσπασματικών λήψης και χρήσης. Για την προστασία από παράνομη χρήση αυτών των δεδομένων προβλέπει το άρθρο 470Α του ποινικού κώδικα, που ωστόσο είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα, (οπότε, αν εφαρμοζόταν, θα πήγαινε περίπατο όλο το νομικό «στήσιμο» της υπόθεσης).

 3. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 27/02/2008 23:53:27

  Το σωστό είναι "άρθρο 370Α του ποινικού κώδικα".

 4. Factorx avatar
  Factorx 27/02/2008 23:58:23

  Βλέπε εδώ:http://www.blog.anti.gr/?p=799
  Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 370 Α του Ποινικού Κώδικα (αφορά την παραβίαση του απορρήτου) διώκεται ποινικά όποιος παρακολουθεί, ή μαγνητοσκοπεί, μη δημόσιες (ιδιωτικές) πράξεις τρίτων προσώπων. Διώκεται επίσης όποιος κάνει χρήση καθ΄ οιονδήποτε τρόπο (και μεταγενεστέρως) του περιεχομένου των μαγνητοσκοπήσεων που έγιναν με παράνομο τρόπο. Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, «μαγνητοσκόπηση» είναι και η εγγραφή του επίμαχου DVD. Αυτό σημαίνει όμως ότι οι ποινικές ευθύνες που δημιουργούνται δεν αφορούν μόνο τον «κατασκευαστή» του DVD (εκείνους δηλαδή που κατέγραψαν τις συνευρέσεις και τις συνομιλίες), αλλά και εκείνους που το παρέδωσαν, ή το παρέλαβαν.

 5. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 28/02/2008 01:23:32

  Σωστή η παρατήρηση σου Factorx. Ωστόσο πως προκύπτει η εφαρμογή σε λήπτη, χρήστη κλπ του ειδικού νόμου 2472/97, η παράβαση του οποίου θεωρείται κακούργημα, (εάν προκύπτει οικονομικό όφελος ή βλάβη τρίτου) και όχι του άρθρου 370Α του ποιν. κώδικα που σε κάθε περίπτωση είναι απλό πλημμέλημα?

 6. beria avatar
  beria 28/02/2008 09:51:50

  Πολλά έχουν ξεχαστεί (ή καμώνονται πολλοί ότι έχουν ξεχαστεί). Λ.χ. υπήρξαν δημοσιεύματα -και όχι σε αφημερίδες προσκείμενες στο Mega- που περιέγραψαν με λεπτομέρειες "κλειδαρότρυπας" το DVD. Αυτοί πού το είδαν; Ή ποιος ποιος που το είδε τους τα είπε;
  Γνώμη μου είναι ότι αν αυτά τα "περιγραφικά" δημοσιεύματα (πχ στην ΑΥΡΙΑΝΗ) έχουν κόκκο αλήθειας τότε ο 'πρωταγωνιστής' μπορεί και να βουτήξει. Μόνο και μόνος για τις εικόνες, ανεξαρτήτως του τι είπε ή δεν είπε.
  Το ζήτημα όμως είναι ότι οι "αρχιτέκτονες" των δρώμενων έχουν κάνει καλή δουλειά.
  Μόνο με ένα τρόπο διαψεύδεται πλέον η Τσέκου. Αν κάποιος έβγαζε φόρα παρτίδα το DVD και έδειχνε ότι "άλλα δείχνει, άλλα λέει".
  Ποιος να το κάνει όμως; Ο Μαυροτρύπας που άντε κάποια στιγμή είπε ότι το είδε αλλά καμώνεται ότι δεν το έχει; Οι Μεγκά-λοι σταρ που διαρρηγνύουν ιμάτια ότι δεν το είδαν; Ο Αδριανός που υποτίθεται ότι έχει μόνο 3 μονταρισμένα λεπτά; Ή ο Ζούγκλας που, βάσει των δηλώσεών του, όλα τα γνωρίζει και τίποτα δεν ξέρει;
  Άρα... Καλά στημένες οι εξελίξεις

 7. factorx avatar
  factorx 28/02/2008 11:16:43

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν με βάση τα όσα φέρεται να είπε στη Δικαιοσύνη η 35χρονη έχει προκύψει θέμα ευνοϊκών χρηματοδοτήσεων από την έρευνα που διενεργείται, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι έχει διαμειφθεί δεδομένου ότι η δικογραφία είναι μυστική και πρόσθεσε ότι μένει σε δήλωση που έχει κάνει για το συγκεκριμένο θέμα.
  Αυτα την ώρα που όλα τα ΜΜΕ έχουν στα χέρια τους το ανακριτικό υλικο, που το μοιράζουν οι συνηγοροι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.