#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2008 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για ποιο σκάνδαλο μιλάει η Τσέκου;

Ας απαντήσει ο κ. Λιάπης. Ποιο μουσείο αφορά το σκάνδαλο, στο οποίο αναφέρεται η κ. Τσέκου, στο απολογητικό της υπόμνημα και επί ποίου υπουργού έγινε;  Η κατηγορούμενη στην απολογία της, «καρφώνει» τον κ. Ζαχόπουλο για υποθέσεις κακοδιαχείρισης, και μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι «είχε προκύψει σοβαρό ζήτημα περίεργων, επιλεκτικών συμβάσεων σε έργο του Γ’ ΚΠΣ σε μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο, που είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε παράγοντες της πόλης». Ως γνωστόν, τα «αρχαιολογικά μουσεία», τα οποία είτε κατασκευάστηκαν, είτε υπέστησαν ριζικές ανακατασκευές, ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το Μουσείο της Ακρόπολης. Με την ευκαιρία, βουλευτές τονίζουν ότι ουδέποτε δόθηκε ακριβής απολογισμός για τα έξοδα στην περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου. Άλλα σημαντικά έργα που έγιναν ήταν τα Βυζαντινά Μουσεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα αναλάβει επιτέλους ποτέ τις ευθύνες της αυτή η κυβέρνηση, και θα πληροφορήσει για την ουσία της «Ζαχοπουλειάδας» την κοινή γνώμη, ή θα στρουθοκαμηλίζει καλλιεργώντας –μάταια- την ροζ πτυχή του σκανδάλου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2008 16:24:02

  Συμφωνώ μαζύ σου

 2. moiriano avatar
  moiriano 27/02/2008 17:04:33

  Για το αρχαιολογικο Μουσειο Ηρακλειου , μαλλον μιλαει η μουσιτσα

 3. αρχαιολογικο μουσειο avatar
  αρχαιολογικο μουσειο 27/02/2008 17:57:42

  Σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα από το Greek insight, Daily newspaper of Greeks of Diaspora  Προβλήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
  31/1/2008
  Ηράκλειο- Στον αέρα βρίσκεται η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ενός από τα πέντε πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία της χώρας μας, καθώς ούτε χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, ούτε (το κυριότερο) η οριστική μελέτη έχει γίνει. Και δεν αρκεί αυτό. Η μελέτη δεν έχει καν παραγγελθεί. Έτσι, δεν είναι δυνατόν να κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση για ένταξη του έργου στο Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η ανακάλυψη έγινε ξαφνικά και ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητούσε μια μικρή τροποποίηση της έκθεσης Μινωικού Πολιτισμού στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

  Τότε, μέλη του θυμήθηκαν πως αναζητούνται πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ για την επανέκθεση, η οποία, κατά τους ίδιους, τοποθετείται σε δύο χρόνια από σήμερα. «Χρονοδιάγραμμα υπάρχει, αλλά η επανέκθεση θα γίνει όταν εξευρεθούν τα χρήματα» είπε η γενική διευθύντρια Βιβή Βασιλοπούλου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκευάζεται αυτό τον καιρό, με κονδύλια του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ). Οι υπηρεσίες του έχουν ζητήσει άλλες 60.000 ευρώ για τακτοποίηση των αποθηκών, αλλά δεν έχουν υποβάλει πρόγραμμα που να αφορά στην επανέκθεση.

  http://www.greekinsight.com/show_art_el.asp?id=5258&cat_name=%20%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

 4. αρχαιολογικο μουσειο avatar
  αρχαιολογικο μουσειο 27/02/2008 18:20:12

  Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, στις 25 2 2008
  "Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ιωάννη Σκουλά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου κ.λπ..
  Η ερώτηση αναλυτικότερα έχει ως εξής:
  «Το Υπουργείο Πολιτισμού, βυθισμένο στο σκάνδαλο των υπερεξουσιών του Γενικού του Γραμματέα και των ρουσφετολογικών επιδοτήσεων, ΔΕΝ εξασφάλισε έγκαιρα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, του δεύτερου σε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα.
  Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Πότε θα δοθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου;
  2. Θα δοθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού;»
  Την ερώτηση του κυρίου συναδέλφου θα απαντήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ιωαννίδης.
  Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού): Κύριε συνάδελφε, η εισαγωγή σας ήταν λίγο αποπροσανατολιστική και είχε λαϊκισμό γιατί, αν τυχόν έχει βρεθεί κάτι το οποίο είναι ατασθαλία ή οτιδήποτε, θα πρέπει να το φέρετε. Επομένως, μην το βάζετε στην εισαγωγή.
  Ας πάμε στις ερωτήσεις, τις οποίες θέσατε. Η κριτική είναι εύκολη, αλλά το ζητούμενο είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ανάπτυξη των μουσείων στη χώρα μας, ιδιαίτερα μάλιστα των μουσείων της περιφέρειας, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
  Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιείται και το έργο επέκτασης, επισκευής και εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 21.900.000 ευρώ –τεράστιο ποσό- για το οποίο υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις και προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
  Παράλληλα, ένα ακόμα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτό που αφορά στη μουσειολογική μελέτη επανέκθεσης, προχωρά. Η μελέτη εκπονείται. Έχει ήδη προβλεφθεί πίστωση ύψους 120.000 ευρώ, η οποία θα απορροφηθεί εντός του επόμενου τριμήνου. Το έργο είναι μείζονος κλίμακας, καθώς αφορά στο μουσειολογικό σχεδιασμό είκοσι πέντε αιθουσών με περισσότερα από δέκα χιλιάδες εκθέματα, σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας.
  Επιπλέον, έχει εγκριθεί πίστωση 60.000 ευρώ για την εκπόνηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο μελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2008.
  Λαμβάνεται μέριμνα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κατά το συντομότερο, ρεαλιστικά, δυνατό διάστημα όλες οι απαραίτητες εργασίες και να ανοίξει και πάλι το Μουσείο τις πύλες του στο κοινό".

  Ερώτηση δική μου: Εγώ δεν λέω ότι ντε και καλά η αναφορά της Τσέκου είναι για το Ηράκλειο. Ας διευκρινίσει όμως ο κ.Ιωαννίδης για ποιο αρχαιολογικό μουσείο μιλάει η Τσέκου; («είχε προκύψει σοβαρό ζήτημα περίεργων, επιλεκτικών συμβάσεων σε έργο του Γ’ ΚΠΣ σε μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο, που είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε παράγοντες της πόλης»)

 5. DKool avatar
  DKool 27/02/2008 18:21:24

  Οι περισσότεροι το 'χουν μυριστεί ότι όλο αυτό το ξεκατίνιασμα με τα ιστολόγια ξεκινάει από την προσπάθεια της κυβέρνησης να μη διαρρεύσει στο διαδίκτυο το ροζ dvd με τα περίεργα υπονοούμενα για τον πρωθυπουργό και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

  http://pea-kyanea.blogspot.com/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.