22/08/2007 19:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί έπρεπε να κρίνουν το πόρισμα Ζορμπά;

Περικυκλωμένος από ανθρώπους του Αλογοσκούφη, του Μητσοτάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ, είναι ο πρόεδρος της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, Γ. Ζορμπάς. Ιδού ορισμένα από τα μέλη της Αρχής και οι κύκλοι, με τους οποίους συνδέονται:

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου: Κομματάρχης του Αλογοσκούφη που ασκούσε ουσιαστικά χρέη επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού από τις εκλογές του 2004, πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου και υποψήφιος σήμερα της ΝΔ.

Αριστείδης Κρομμύδας: Επίτιμος αρεοπαγίτης, χαρακτηριζόμενος ως «άνθρωπος της φαμίλιας Μητσοτάκη». Τοποθετήθηκε στην Αρχή εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης . Ως πρόεδρος Εφετών είχε «μπλοκάρει» το καλοκαίρι του 1994 το άνοιγμα των λογαριασμών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κρομμύδας υπήρξε ένας από τους 70 δικαστικούς που είχαν υποβάλει αίτηση για να διοριστούν στη θέση πάρεδρου στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Δικτατορίας, ως Πρωτοδίκης τότε με αύξοντα αριθμό 19 στον σχετικό κατάλογο.

Ο Π. Γαλάνης , είναι υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και Γενικός Επιθεωρητής του, ενώ θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Ναυτιλίας, κ. Κεφαλογιάννη. Το ίδιο και ο αναπληρωτής του Ν. Κουλάδης, δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΝΑΤ, που λέγεται ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον υπουργό από το Λονδίνο. Ο κ. Χάτσιος είναι ΓΔ στο υπουργείο Ανάπτυξης και λέγεται ότι δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Αρχή μέχρι σήμερα. Το ίδιο λέγεται και για τον κ. Γαβριηλίδη, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Στο μεταξύ, το πόρισμα του πρώην εισαγγελέα για το σκάνδαλο των ομολόγων έχει προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στη Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Οι αποκαλύψεις γύρω από το πόρισμα που πλέον είναι καταιγιστικές και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες, έχουν αναγκάσει έναν σκληρό πυρήνα κυβερνητικών στελεχών γύρω από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να «αποδομήσουν» το πρόσωπο του κ Ζορμπά. Από την άλλη μεριά, η  κίνηση Κολιοκώστα χαρακτηρίζεται, ακόμα και από μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, ως «ολέθριο λάθος», αφού, όπως λέγουν τα ίδια, αυτό έγινε καταλύτης για να πάρει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις το σκάνδαλο των ομολόγων και το ότι η κυβέρνηση δεν έδιδε το πόρισμα στη δημοσιότητα. Ο κ. Κολιοκώστας, ως γνωστόν, έκρινε ως «μη σύννομο» το πόρισμα Ζορμπά, επειδή ο τελευταίος δεν έθετε τα στοιχεία της έρευνάς του υπόψιν των υπολοίπων μελών της Αρχής και δεν έδωσε το πόρισμα σε αυτά για να το προσυπογράψουν.

Εκτός του ότι υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το βάσιμο των επιχειρημάτων Κολιοκώστα, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Μπορούσε ο Ζορμπάς να εμπιστευθεί άτομα του Αλογοσκούφη, του Μητσοτάκη, του Κεφαλογιάννη και άλλων που είναι μέλη της Επιτροπής; Και μάλιστα όταν είναι πασίγνωστο ότι μαίνεται η κόντρα Αλογοσκούφη-Ζορμπά, ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ούτε κονδύλια του έδιδε για τη λειτουργία της Αρχής, ούτε και το απαραίτητο προσωπικό. Πολύ περισσότερο, όταν συστηματικά άτομα της Αρχής «διέρρεαν» προς την πλατεία Συντάγματος στοιχεία των ερευνών Ζορμπά ή –παρ’ ότι είναι μέλη της- διεξήγαγαν παράλληλες έρευνες για τα ομόλογα ερήμην του πρώην εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.