#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2008 23:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερούληδες και νεογιάπηδες στο πλευρό των ΗΠΑ

Ποιοι ευρωπαίοι πρωτοστατούν στην αναγνώριση του Κοσσόβου; Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, δηλαδή. Η Βρετανία, πάντα φημιζόταν για τον φιλοαμερικανισμό της. Οι τρεις άλλοι όμως, που ήθελαν να δείχνουν ότι διαφοροποιούνται από τις ΗΠΑ, αποδεικνύουν με την υπόθεση του Κοσσόβου, ότι έχουν κάνει φιλοαμερικανική στροφή. Ο «περήφανος» εθνικά Γάλλος πρόεδρος, Σαρκοζί, που για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του, επένδυσε στα –καθ’ όλα άψογα - πόδια της Κάρλας Μπρούνι (και τελικά την έριξε πιο κάτω) έκανε καθαρή στροφή υπέρ της Ουάσιγκτον, με το Κόσσοβο. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, ότι στη θέση του υπουργού Εξωτερικών έχει τοποθετήσει τον κ. Μπερνάρ Κουσνέρ πρώτο επικεφαλής της Δύσης στο Κόσσοβο (μετά τους βομβαρδισμούς) και έναν από τους κλασσικούς «εκσυγχρονιστές» αριστερούληδες της γενιάς του Μάη. Από ιταλικής πλευράς,  ποιος άλλος θα έβγαινε να μιλήσει υπέρ της ανεξαρτοποίησης; Μα, και βέβαια ο Μάσσιμο Νταλέμα. Άλλος «αριστερούλης» κι αυτός που όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας, χειροκροτούσε τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Βέβαια, ουδείς πρέπει να ξεχνά ότι ιστορικά, η Ιταλία, ανέκαθεν θεωρούσε το αλβανικό στοιχείο ως «σύμμαχο» και την Αλβανία ως «εγγύς ζώνη συμφερόντων» της. Οι Γερμανοί, τέλος, οι οποίοι θα αναλάβουν μάλιστα, και την εκπαίδευση (και τον εξοπλισμό, για να βγάλουν λεφτά οι γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες) του νέου κοσσοβάρικου στρατού, ήταν πεντακάθαροι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμφύλιοι πόλεμοι και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στην αρχή της δεκαετίας του 1990:  Ήθελαν να υλοποιήσουν επιτέλους τις γεωπολιτικές βλέψεις που ανέκαθεν είχαν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/02/2008 00:15:35

  Ιταλοί και Γερμανοί έχουν λόγους. Οι Γάλλοι τι λόγους έχουν για να τα κάνουν αυτά? Μήπως για να μη γίνουν κακά παιδιά?

 2. DKool avatar
  DKool 28/02/2008 00:32:23

  Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά εδώ και πολλά χρόνια. Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές.

  http://pea-kyanea.blogspot.com

 3. AnonymOs avatar
  AnonymOs 28/02/2008 02:28:50

  Πολλοί αριστεροί είναι λάγνα υπέρμαχοι των αμερικανών.
  πχ δείτε τον Ανδρουλάκη και παρατηρείστε πως
  μολονότι είναι σχετικά εφυής και λογοπλάνος,
  παρατηρήστε πως στογγυλέυει τις λέξεις του για την Αμερική....και στο τέλος τα φέρνει όλα
  βάρκα - πανιά.

  Δείτε μετά μερικούς δεξιούς όχι όλοι
  (το ίδιο μικρόβιο βρίσκετα και εκεί)
  πόσο ξεκάθαρα κατά των Αμερικανών είναι.

  Στα κόμματα η μεγαλύτερη εσωτερική διαμάχη είναι
  μεταξύ 'Ατλαντιστών' και 'φιλο-Ευρωπαίων'.
  Ο πόλεμος αυτός είναι σκληρός και βαθής.

 4. amantomatimou avatar
  amantomatimou 28/02/2008 08:38:16

  Η εντυπωσιακή σύμπτωση απόψεων Κοντολίζας και Σύριζα, ειδικά στα θέματα της Βαλκανικής, λέει πολλά.

 5. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 28/02/2008 08:51:53

  Εντιμότατοι φίλοι μου

  Τελικά το είσαι ότι δηλώσεις δεν ισχύει μόνο για τους κατοίκους της φαιδράς πορτοκαλέας. Κουσνέρ, Νταλέμα, Μπλερ, Σημίτης/Γιωργάκης και ο λοιπός Ευρωπαϊκός αριστερός εσμός, απεδείχθησαν βαποράκια των πέρα του Ατλαντικού αρχινονών.

  Τελικά είναι υπέροχο και πουλάει, να δηλώνεις αριστερός-προοδευτικός διάγοντας ως νεογιάπις και υπογράφοντας ως νεοιμπεριαλιστής της γεωπολιτικής παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης, made by USA.

 6. Σπυρος avatar
  Σπυρος 28/02/2008 09:23:16

  "Δεν υπάρχει Αριστερά,
  δεν υπάρχει Δεξιά,
  κόκκαλα μόνο υπάρχουν,
  των Ελλήνων τα ιερά"!

 7. AnonymOs avatar
  AnonymOs 28/02/2008 09:43:43

  Κι ο Γεωργάκης αν δεν είναι
  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ και
  μάλιστα με νοοτροπία πολύ κοντά σ' αυτούς
  τότε τι είναι;

 8. exiled avatar
  exiled 28/02/2008 11:09:00

  Ανεξάρτητα της βαθειάς διαφωνίας μου με την πολιτική των πρώην αριστερών ευρωπαίων υπουργών, ντρέπομαι που το ιστορικό «Αντί» υιοθετεί ορολογία «Χρυσής Αυγής».

  Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν υποστηρίζω, έχει ταχθεί επίσημα ενάντια στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Αλλά, στρώνετε κι εσείς το χαλί στο να ακουστούν τέτοιες εμπαθείς και ανακριβείς απόψεις, όπως αυτές των σχολίων.

 9. amantomatimou avatar
  amantomatimou 28/02/2008 12:32:44

  Αγαπητέ exiled, Ο Σύριζα έχει κάνει σημαία του την λεγόμενη "ελεύθερη αυτοδιάθεση" των λαών της Βαλκανικής. Τόσο στο Κόσοβο όσο και τη "Μακεδονία", με σειρά καταγεγραμμένων θέσεων και πράξεων. Οι χλιαρές ανακοινώσεις "κατά" των Αμερικάνων δεν αλλάζουν την ουσία: Ότι σε αυτό το θέμα, οι θέσεις Σύριζα και Κοντολίζας συμπίπτουν απόλυτα. Και αυτό είναι ύποπτο. Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν βλέπει την προφανή ταύτιση απόψεων. Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του Αλαβάνου στα Σκόπια, ότι "Στην Ελλάδα, υπάρχει μεγαλύτερος εθνικισμός, από ότι στη FYROM". Τί περισσότερο θα έλεγε το State Dpt.;

 10. exiled avatar
  exiled 28/02/2008 13:04:45

  Και τι να πει, αγαπητέ/-ή με το ευχάριστο ψευδώνυμο amantomatimou; Η πολύ μικρή συμμετοχή των γειτόνων στις εθνικιστικές πορείες το επιβεβαιώνουν. Η διοργάνωση ομιλιών και η αναμενόμενη (αναλογικά και όχι μόνο αριθμητικά) μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων σε αυτές τις συγκεντρώσεις, θα αποδείξει του λόγου το αληθές. Διαγωνισμό μίσους ή διπλωματία θέλουμε να κάνουμε; Ή να ευλογούμε διαρκώς τα γένια μας, θεωρώντας ότι εμείς είμαστε οι σούπερ-ντούπερ καρασωστοί και οι άλλοι οι άρρωστοι εχθροί μας; Λίγη ωριμότητα να είχαμε, θα το είχαμε λύσει από δεκαπενταετίας το ζήτημα. Αλλά σε χώρα με κρατικοδίαιτη αστική τάξη, τι να περιμένει κανείς;

 11. Theodore avatar
  Theodore 28/02/2008 13:21:43

  Εχω την εντυπωση, οτι γραφετε χωρις να εχετε ιδεα απο την Ιστορια της περιοχης και τα περι του ονοματος σχετικα.
  Η ιστορια ξεκινα τη δεκαετια του 40, οταν ο Τιτο, τασπασε με το Σταλιν.Τοτε οι Αμερικανοι, επεσαν να τον στηριξουν και του εκαναν τα χατηρια.
  Ενα απ αυτα, ηταν η χρηση του ονοματος Μακεδονια, για την περιοχη που μιλαμε,στα πλαισια της αναδιαταξης ανθρωπων και συνορων, που εκανε ο Κροατης αυτος προσπαθωντας να ανεβασει την Κροατια και εις βαρος της Σερβιας.
  Ετσι κι εμεις, δεν ειπαμε τιποτα για το θεμα, πιεζομενοι απο τους Αμερικανους, οι οποιοι ηταν και οι σωτηρες της νικητριας ποαραταξης του εμφυλιου στην Ελλαδα και ειχε αναγκη σαν τρελλη τους Αμερικανους.
  Βεβαια και το ΚΚΕ, που τωρα λεει διαφορα, με την 5η ολομελεια, ειχε ζητησει την ανεξαρτησια ολων των περιοχων υπακουοντας στις επιταγες του Σταλιν και γενικα της Κομινφορμ.
  Γι αυτο και η Ελληνικη κυβερνηση, τους καταδικαζε με βαση τον 509 για αποσπαση μερους της επικρατειας, εν ολω, η εν μερει και τους εστηνε στον τοιχο.Ξερετε ποσους εφαγε το σκοταδι, απο τη μαλακια αυτη του ΚΚΕ; Κι αφου το βλεπανε οτι ηταν μαλακια, αργησαν παρα πολυ να το καταργησουν.Κι ας σκοτωνοταν κοσμος γι αυτο.
  Βεβαια σημερα μας λενε οτι το ηρωικο κομμα που εχει θυματα. Ναι εχει θυματα, απο τις "φοβερες" ιδεες της ηγεσιας του.
  Θυμαμαι οτι υπηρχε ενας πολιτικος καπου απο τη Μακεδονια, (τη δικη μας βεβαια),ονοματι Μαρτης, που ειχε γραψει και βιβλια για το θεμα, αλλα δεν θυμαμαι τι εγινε μ αυτα.

 12. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/02/2008 15:08:41

  Στο "Π.Κ." ( Πολιτικό Καφενείο ) κάποιος επισκέπτης ρώτησε για τους "αναθεωρητές της ιστορίας" ( αυτούς που θέλουν να αναθεωρήσουν τις κατακτήσεις της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το 1945 ) που διοργάνωσαν το συνέδριο , στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , για τα "δίκαια" των Μουσουλμάνων Αλβανών της Τσαμουριάς,(Θεσπρωτίας).Ρώτησε για το "ιστορικό τους".

  Τους απάντησα παραθέτοντας και όλη τη σχετική δήλωση -επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη που διαβάστηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.
  Αναδημοσιεύω από :
  http://politikokafeneio.com/
  Forum/viewtopic.php?p=103440#103440
  --------------------------------------------------

  Σχετικά με την ερώτηση του παραπάνω "επισκέπτη" , ποιος είναι ο ρόλος του Τ.Τέλλογλου που συμμετείχε στο προβοκατόρικο συνέδριο της Παντείου.

  Εάν δεν κάνω λάθος , σαν καλός Κνίτης σπούδασε κάποτε στην Ανατολική Γερμανία. Αργότερα έγινε ανταποκριτής της "Καθημερινής" στην "ενιαία" Γερμανία και το ραδ/φωνο του SKY. Διέπρεψε στην αρθρογραφία του με την αναπαραγωγή των θέσεων και των στόχων του ΥΠΕΞ του Νέου 4ου Ράϊχ. Το 1991 , όταν ο Κόλ βρισκότανε στην Ελλάδα για τα πενηντάχρονα της μάχης της Κρήτης ( τότε που Μητσοτάκης έδωσε εντολή να κατεβάσουν τη Ναζιστική ταμπέλα από την Κάνδανο " εδώ κάψαμε την Κάνδανο σε αντίποινα για τη δράση Ελλήνων ληστοσυμμοριτών " για να μην τη δει και "προσβληθεί" ) ο Τ.Τ. έβγαλε ( κατά εντολή ; ) από την Ελληνόφωνη εκπομπή του Λονδίνου την είδηση ότι " στα αρχεία του Γερμανικού ΥΠΕΞ υπάρχει ντοκουμέντο μνημόνιο με το οποίο ο "εθνάρχης" Κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί το 1959 ( τότε είχε αμνηστεύσει , κατά Γερμανική απαίτηση , και στείλει στη Γερμανία και των Εγκληματία Πολέμου Μάξ Μέρτεν ) απο κάθε μελλοντική διεκδίκηση "πολεμικών επανορθώσεων" για τη ληστεία και τα Ναζιστικά εγκλήματα στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης είδησης , που τότε είχε προκάλεσει σάλο και αγχομένες Ελληνικές-κυβερνητικές "διαψεύσεις" , αποσκοπούσε σε Γερμανικό εκβιασμό. Δηλαδή μην τολμήσει η Ελλάδα , κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Χ. Κόλ στην Κρήτη , να προβάλει αίτημα καταβολής πολεμικών επανορθώσεων , διότι θα σας "ξευτελίσουμε" δίνοντας στη δημοσιότητα το Μνημόνιο με την παραίτηση του "εθνάρχη σας".

  Λίγο αργότερα , το 1996 , κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέργεσης στην Αλβανία ενάντια στις παρατράπεζες του Μπερίσα , ο Τ.Τ. "από το Βερολίνο" υποστήριζε , μέσα από την αρθρογραφία του στην "Καθημερινή" , τον Μπερίσα , το Κόμμα του οποίου λάμβανε χρηματοδότηση από το Ϊδρυμα Αντενάουερ , με βασικό σκοπό την εξασφάλιση των "στρατηγικών μετάλλων " της Αλβανίας , και βέβαια τον διαμελισμό των Βαλκανίων σαν "ύστερη εκδίκηση" του Γ΄Ράϊχ.

  Ασχολήθηκε επίσης με την "επιλεκτική" δημοσίευση των αρχείων της περιβόητης "Στάζι" ( ότι δηλαδή τα Γερμανικά συμφέροντα προόριζαν για δημοσίευση ).

  Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα τον ονόμαζαν με την ευρύτερη έννοια "Γερμανοτσολιά".

  Επειδή η Ελλαδίτσα μας εδώ και εκατό χρόνια πωλείται και μοιράζεται μεταξύ Αγγλο-Σαξωνικών και Κέντρο-Ευρωπαϊκών συμφερόντων , τελευταία ο Τ.Τ. ( ας τον πούμε εκφραστή-μεταφραστή των "Κέντρο-Ευρωπαϊκών" συμφερόντων ) συνεργάζεται με τον... "Αλέξης" Παπαχελά ( Αμερικανοτσολιά θα τον έλεγαν οι κακοπροαίρετο , εμείς θα τον πούμε απλά εκφραστή-μεταφραστή των "Αγγλο-Σαξωνικών" συμφερόντωνι ) στους "Φακέλλους" που προβάλει η "SKY-TV" ( που αποτελεί για τους κακοπροαίρετους τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου με το "CITY" του Λονδίνου...). Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε "δυνατά" , "αποκαλυπτικά" και ¨αντικειμενικά" και κυρίως ΣΦΑΙΡΙΚΑ ρεπορτάζ για τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων ( και συμμάχων μας ) στα Βαλκάνια και την Παγκόσμια "σκακιέρα". Μια από τις τελευταίες εκπομπές των "Συμμάχων" ( Τέλλογλου-Παπαχελάς ) ασχολήθηκε με τους ανταγωνιστές των Αμερικανών , την Γερμανική "SIEMENS". Προσωρινά οι αποκαλύψεις φτάνουν μέχρι τα λαδώματα κάποιων "συνδικαλιστών" και παραγόντων του ΟΤΕ ( Ταμεία "Μαυρίδη" ). ΟΜΩΣ , σαν εκβιασμός προς το Ελληνικό σάπιο πολιτικό σύστημα , επικρέμαται ( εάν δεν ενδώσει παραπέρα σε άγνωστα σε εμάς οικονομικά και γέωστρατηγικά συμφέροντα ) η αποκάλυψη για το λάδωμα των Κυβερνητικών κόμματων ( ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ ). Και αναφέρομαι στο Ταμείο "Χριστοφοράκου" . Την υπόθεση αυτή , προσωρινά , δεν την ακουμπάνε τα "Αστέρια" ( SKY ) των συμμάχων.

  Μπροστά σε όλα αυτά παραθέτω την χθεσινή δήλωση του Μ. Θεοδωράκη από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου. Απο τις λίγες που συνυπογράφω. Εύχομαι η δήλωση αυτή να αποτελεί και μαι "αυτοκριτική" για την εμετική δήλωση που είχε κάνει για την παράδοση του Οτσαλάν , υποστηρίζοντας την προδοσία του Κ. Σημίτη.
  Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη


  Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.
  Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας. Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.

  Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.

  Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

  Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους παίρνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

  Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους.
  Είμαστε εμείς και εμείς.

  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο.

  Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.
  Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.

  Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά.
  Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες.

  Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

  Μίκης Θεοδωράκης
  Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2008

  Προσθήκη-Υποσημείωση Νταντόν :
  -----------------------------

  Πολιτική "λήθης" , "αναθεωρητές της ιστορίας" και Γερμανική εξωτερική πολιτική :

  Ιδιαίτερα μετά το 1990 και τη "Συμφωνία των 4+2" που υποκατέστησε την επιβαλλόμενη , από το Διεθνές Δίκαιο , "Συνθήκη Ειρήνης" , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ" , το 4ο Ράϊχ πέρασε στην αναθεώρηση των ιστορικών δεδομένων της "άδικης" Συνθήκης του Πότσδαμ ( όπως η Τουρκία ζητά -αναθεωρεί τη Συνθήκη Λοζάνης και Ειρήνης με την Ιταλία ) με δύο στόχους :

  1.Αλλαγή των συνόρων στην Ανατολική Ευρώπη ( επιστροφή των εκδιωχθέντων Γερμανών στα "παλαιά εδάφη" της Σουδητίας, Σιλεσίας, Πομερανίας και του Ντάντζιγκ ) και στα Βαλκάνια ( διάλυση Γιουγκοσλαβίας ).

  2.Να αντιστρέψει το αίτημα καταβολής αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τον επιθετικό πόλεμο των Ναζί , ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ "ΑΔΙΚΩΣ" ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Κ Α Ι ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ...

  Ιμπεριαλιστικό ( "Φιλανθρωπικό" ) επιχείρημα :

  " Ο πόλεμος ( γενικά ) είναι κακό πράγμα που παράγει αδικίες και πόνο σε θύματα και θήτες , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ "...
  "ΟΛΟΙ οφείλουν να αποζημιωθούν και να αποκατασταθούν "

  Με αυτή τη λογική καταργούνται όλες οι κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού , το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο όλων των χωρών , καταργείται γενικά το Δίκαιο. Και περνάμε στην "Ψυχοαναλυτική" προσέγγιση της σχέσης " Θύτη και Θύματος ".
  Δηλαδή κατά πόσο το θύμα προκαλεί με τη στάση του το θύτη και συμβαίνει το "μοιραίο" γεγονός.
  Την εποχή του "δημοκρατικού ιμπεριαλισμού" το θεώρημα αυτό βρίσκει υποστήριξη σε "ωχ-αδελφέ Αριστερούς" και γενικά "πονόψυχους"...
  Βέβαια το επιχείρημα δίνει "άφεση αμαρτιών" στους Ιμπεριαλιστές και όλους τους δολοφόνους που "γενικά μπλέχτηκαν" σε μία "ιστορία" ( ΠΟΛΕΜΟ ) με αποτέλεσμα να υποστούν "δεινά" και ίδιοι , ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ , όπως και τα θύματα τους. !

  Να αποζημιωθούν συνεπώς οι Γερμανοί(Σουδήτες-Πομερανοί και Σιλεσιανοί) και οι Συνεργάτες τους ( Αλβανοί-Τσαμουριώτες-Κοσσοβάροι ) για την "ατυχία" που είχαν να βρίσκονται στη μεριά των ηττημένων ( το "ηττημένος" παράγει αυτόματα αισθήματα "συμπάθειας" σε "δΔημοκράτες" και "Αριστερούς" ) και να σταματήσουμε να ζητάμε αποζημιώσεις για τα εγκλήματα τους , διότι "αυτά έχει ο πόλεμος-κακό πράγμα " .
  Εξάλλου τι φταίνε οι Λαοί (; ) που "παρασύρθηκαν" από τις "τρελές" ηγεσίες τους ;;;

  Όλη αυτή η σχιζοφρενική κατάσταση που βιώνουμε ίσως να οφείλεται σε μία "Αριστερά" που γαλουχήθηκε "γενικά" υπέρ της "Ειρήνης" και γενικά κατά του Πολέμου , ποτέ όμως υπέρ της Ελευθερίας και της Ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

  Για φαντάσου , 67 χρόνια μετά από την ΗΤΤΑ (;) του φασισμού φωνάζουν στις πορείες τους "ποτέ ξανά πόλεμος-ποτέ ξανά φασισμός" , ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 67 ΧΡΟΝΙΑ διεξάγονται πόλεμοι ( απελευθερωτικοί , ταξικοί , ιμπεριαλιστικοί ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ !

 13. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 16:10:59

  Ο Νίκος Μάρτης(βουλευτής Καβάλας), δεν ήταν ιστορικός, ήταν υπουργός Βορείου Ελλάδος, απο το 74 και μετά, και έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την περιπέτεια του ονόματος Μακεδονία. Ο Κ. Βακαλόπουλος, στο βιβλίο του Ιστορία Βορείου Ελληνισμού - Μακεδονία, αναφέρεται στις διαβαλκανικές σχέσεις απο το 1903 αν δεν κάνω λάθος. Το 1943, στην διάσκεψη για ομοσπονδοποίηση του Γιουγκοσλαβικού κράτους, αποφασίστηκε η αναγνώριση του Μακεδονικού εθνους, μαζί με το Σερβικό το Κροατικό κλπ, απο το Συμβούλιο των παρτιζάνων του Τιτο,που απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στα όρια της μελλοντικής δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η δράση του "Μακεδονικού" τάγματος του Γκότσεφ, ενω υποτίθεται συνεργαζόταν και ήταν υπο τις διαταγές του ΕΛΑΣ, ανέπτυσσε δράση υπέρ Βουλγαρικών συμφερόντων και συνεργαζόταν με την Βουλγαρική Οχράνα, μέσα στα όρια της Εληνικής Μακεδονίας, πράγμα που το έφερε σε σύγκρουση με τον ΕΛΑΣ, σύγκρουση που κατέληξε στην απώθησή του στην Γιουγκοσλαβία.Αργότερα το Μακεδονικό πρόβλημα έφθασε στον ΟΗΕ,οι θεσεις του Ζαχαριάδη στοίχησαν ζωές στο εσωτερικό της Ελλάδας,ενω αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα που δημιουργούσε τριβές στις σχέσεις Βουλγαρίας-Γιουγκοσλαβίας.
  Οσο για την απόλυτη ταύτιση του Συνασπισμού με την Κοντολίζα, ναι ειναι προφανές οτι ο Συνασπισμός του 2% τη εποχή της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ειναι αυτός που οχι μόνο υποστήριξε αλλα στήριξε με σθένος τους βομβαρδισμούς, ειναι υπερ της αλλαγής των συνόρων στην Βαλκανική,και ισως ειναι και ο εγκέφαλος της γεωπολιτικής πολιτικής της νέας τάξης ΗΠΑ. Τι εφημερίδες και ποιούς καλούς σχολιαστές-ερμηνευτές διαβάζετε παιδιά και εισαστε τόσο ενημερωμένοι για τις κοινές θέσεις του ΣΥΝ και της Ράις;

 14. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/02/2008 17:27:48

  Εγώ δεν έχω διαβάσει καμία εφήμερίδα και κανέναν σχολαστή.
  Απλά θυμάμαι τον κο Κουναλάκη στη τηλεόραση, μεσούντων των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, να προσπαθεί να μας πείσει να δούμε και το ''δίκιο της άλλης πλευράς''.Και τον κόσμο να έχει σαλτάρει.
  Αλλά ξέρω, ο κος Κουναλάκης εξέφραζε προσωπικές του απόψεις και ο ΣΥΝ είναι δημοκρατικό κόμα με πολυφωνία κ.λ.π κ.λ.π

 15. amantomatimou avatar
  amantomatimou 28/02/2008 17:30:32

  Αγαπητή Αλεξάνδρα, εάν ήταν δυνατό να βάλω links θα σου έστελνα μερικά για να καταλάβεις το πόσα κοινά (υπέρ του δέοντος) απηχούν οι μεν και οι δε, ξεκινώντας μεν από διαφορετικές οπτικές, αλλά καταλήγοντας - ώ του θαύματος - στην ίδια επιδίωξη!
  Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσοι, ότι τα τελευταία 25 χρόνια οι Αμερικάνοι έχουν αλλάξει "μάρκα" τοποτηρητών και προωθητών των συμφερόντων τους Παγκοσμίως: Αντί των συνηθισμένων βαρβάτων πραξικοπηματοποιών - φασιστών, που είχαμε συνηθίσει, τώρα πια τα συμφέροντά τους "τακτοποιούνται" από αριστεροφανείς εφαρμοστές: Από παραδείγματα, ουκ έστιν αριθμός: Από Ντ' Αλέμα, και Μπλαιρ, μέχρι "κάργα" αριστερές ΜΚΟ, που το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν ως πρακτοράκια τους. (Γι αυτό άλλωστε η όποια "ΜΚΟ για την διάδοση του αρσενικού κολεόπτερου στην Ευρασία" χρηματοδοτείται από το ....ΥΠ.ΕΞ!)
  Όσο για την ερώτησή σου, ευτυχώς δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς "Εφημερίδες" ή "Αναλυτές" για να συνειδητοποιήσει όσα γίνονται μπροστά στα μάτια του.

 16. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/02/2008 17:48:14

  Οι μεγάλες χώρες σαν την Γαλλία έχουν μηχανισμούς, φυτεμένους στην συνείδηση του λαού τους, με τους οποίους απορρίπτουν τα ξένα σώματα.
  Τον Σαρκοζί δεν τον βλέπω να έχει μέλλον. Τη ζημιά του όμως θα την κάνει.

 17. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 18:09:24

  Συμφωνώ για τις ΜΚΟ, μακρυά απο μένα να γίνω απολογητής και υποστηρικτής Ντ΄Αλέμα και Μπλέρ, αλλες χώρες άλλες πολιτικές, και περιμένω τουλάχιστον αναφορές σε ζητήματα και θέσεις οπου υπάρχει ταυτότητα για να ψάξω να τα βρώ.

 18. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 18:35:21

  Την εποχή των αγριοτήτων στο Κόσοβο απο τους Σέρβους, η Γαλλική τηλεόραση εδειχνε σκηνές απο την παρουσίαση των γεγονότων απο την ελληνική τηλεόραση με σχολιασμούς για την μεροληψία μας.Υπήρχε καχυποψία απέναντι στην Ελλάδα, η Γαλλία ήταν χώρα υποδοχής προσφύγων απο το Κοσυφοπέδιο, οι ανθρωπιστικές τους οργανώσεις ειχαν ειδοποιηθεί απο το Υπουργείο Εξωτερικών για να ετοιμάσουν την ανάλογη υποδομή, η κοινή γνώμη ήταν αντισερβική αλλα νομίζω οτι αυτο ειχε να κάνει με την γαλλική πολιτική (ο Κουσνέρ δεν ήρθε απο το πουθενά), με την Γαλλική κουλτούρα σε θέματα σεβασμού των δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας του κάθε λαού σε συνάρτηση με την άγνοια της ιστορίας της περιοχής και των ιδιαιτερότήτων της .

 19. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 28/02/2008 19:34:15

  Αγαπητή Αλεξάνδρα,
  Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτά που λες στην τελευταία σου πρόταση. Το έργο της προπαγάνδας διευκολύνεται όταν έχει να αντιμετωπίσει δήμοκρατικές,απονήρευτες συνειδήσεις (και με μια δόση κονφορμισμού).
  Οι γάλλοι μαθαίναν απο την τηλεόραση και τις εφημερίδες τους αυτά που οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων θέλανε να τους πουν (βασικός μέτοχος?).
  Αντίλογος δεν υπήρχε.
  Παραδοσιακά,τον αντίλογο σε αυτά τα θέματα,τον έχει η Αριστερά. Η γαλλίκή αριστερά όμως,είχε προ πολλού ανταλλάξει τον ρόλο του επαναστάτη αφυπνιστή συνειδήσεων με το ρόλο του συμβιβασμένου 'ευροκομουνιστή'
  Και όλα αυτά 'for alead role in the cage'

  ...And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?...
  (WISH YOU WERE HERE
  Pink Floyd)

 20. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 20:22:27

  Αγαπητέ anonymous , δεν ξέρω να σου εξηγήσω τι συμβαίνει ακριβώς με την Γαλλία, υπάρχει ομως μια βαθειά δημοκρατική κουλτούρα που απορρεει απο τις αρχές της Γαλλικής επανάστασης και τους κοινωνικούς αγώνες της ιστορίας της, και μια άλλη που έχει να κάνει με το βασιλικό, αυτοκρατορικό αποικιοκρατικό της μεγαλείο και θυμώντας το να κλαις. Ο γαλλικός εθνικισμός και η αίσθηση υπεροψίας εχει να κάνει ισως με το δεύτερο και με μια κουλτούρα αριστοκρατίας. Αλλα οχι οτι δεν εχει και δημοκρατική παράδοση.

 21. amantomatimou avatar
  amantomatimou 28/02/2008 20:32:36

  Αγαπητή Αλεξάνδρα, άντε να σου δώσω ένα hint: Βρες στην Αυγή της 10/10/07 άρθρο του κου. Ν. Θεοδωρίδη, μέλους του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΝ και θα καταλάβεις πόσο ταυτόσημη είναι η θέση με τις προθέσεις του ΝΑΤΟ για τη FYROM.

 22. alexandra avatar
  alexandra 28/02/2008 22:11:39

  Σ΄ευχαριστώ αμαν το μάτι μου. και καλή τσικνοπέμπτη

 23. mhszr bdgzaukf avatar
  mhszr bdgzaukf 07/03/2008 01:14:46

  aptdufb utdlaiog bsnc hvwkoz kdwhxet ixato hdfvutej

 24. eblpdfjr ievz avatar
  eblpdfjr ievz 07/03/2008 01:15:39

  gilzctrap ykhvgu ihscgqdou meoilqtu kfogp iruhfgc jetrzfykm http://www.opkfvbrzu.htiywazbg.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.