#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2008 16:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδίπλωση των κατηγόρων των blog

Ο ΓΓ της Βουλής Νίκος Στεφάνου απέρριψε σήμερα, κομψά αλλά κατηγορηματικά, το αίτημα που είχε υποβάλει ο 5ος τακτικός ανακριτής Ιωάννης Παπαιωάννου, για τον εντοπισμό ενός χρήστη του press-gr. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Πούλιος έδωσε παραγγελία στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη να του πάει τις 150 και πλέον μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για να ομαδοποιήσει τις υποθέσεις, να σχηματίσει δικογραφίες και να αποφανθεί για τα περαιτέρω. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή. Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα μένει μέχρι στιγμής η έρευνα για τον εντοπισμό του killerman και των εκβιαστικών e-mail στο δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη. Όπως αναφέρουν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η άρση απορρήτου για τα συγκεκριμένα μηνύματα είχε δοθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Άρα, για να μην βρουν τίποτα μέχρι τώρα, το μήνυμα έφυγε από Ιντερνέτ καφέ και όχι από σπίτι ή γραφείο υπόπτου, όπως μας έλεγαν.

Έτσι και αφού και ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά θα κυρώσει της σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που ψηφίστηκε το 2001 στη Βουδαπέστη για την ασφάλεια των υπολογιστών, οι κατήγοροι μαζεύτηκαν και η υπόθεση εκπίπτει. Ήταν δηλαδή μια ιστορία εντυπώσεων, που μέχρι στιγμής την πλήρωσε η γραμματέας του κ. Αλογοσκούφη και μπήκαν και στη θέση τους οι του press-gr, οι οποίοι βέβαια δύσκολα θα ξεπλέξουν στο μέλλον με τη σωρεία των μηνύσεων και των αγωγών.

Είναι μέχρι στιγμής μια νίκη των μπλογκς, αλλά μακριά από το χώρο αυτό οι θριαμβολογίες. Η πραγματική μάχη θα δοθεί στην ποιότητα της ενημέρωσης. Και κυρίως στο πως τα blogs θα εκφράσουν τους πόθους και τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βοιωτός avatar
  βοιωτός 28/02/2008 16:43:28

  Νομίζω ότι παρασύρεστε σε συμπεράσματα που επιχειρούν να συμφωνήσουν με τη maintsream εκδοχή του blogging και να καθησυχάσουν συνειδήσεις πολιτών υπό αίρεση.
  Από όσα γράφετε εδώ και στο προηγούμενο πόστ, και εφόσον δεχτούμε την ερμηνεία σας,προκύπτει αβίαστα ότι η όλη μεθόδευση έγινε για να "σωπάσει" το press-gr.
  Δεν βλέπω νίκη των blogs: νομίζω απλώς ότι οι υπόλοιποι κρίθηκαμε ακίνδυνοι για την εξουσία και μπορούμε να bloggαρουμε (sic)...

 2. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 16:48:40

  Γράφω για "αναδίπλωση".

 3. Swell avatar
  Swell 28/02/2008 17:14:35

  Επιβεβαίωση της άποψης ότι στην Ελλάδα η γελοιότητα δεν έχει ΟΡΙΑ

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/02/2008 17:40:47

  Από που κι ως που νίκη των μπλογκς όταν οι του press-gr ξεσκεπάστηκαν, όταν το απόρρητο έσπασε με αλητεία, δηλ. στημένη κατηγορία, και όταν θα τους δικάσουν στην Ελλάδα και θα βγάζουν τρελές αποφάσεις με στόχο να τους καταστρέψουν πλήρως?

 5. Factorx avatar
  Factorx 28/02/2008 18:53:19

  To press-gr είναι όλα τα μπλογκς; και τέλος πάντων εννοώ προσωρινή νίκη. Ουτε σχήματα λόγου δεν μπορώ να κάνω πλέον; Το διορθώνω και γράφω "μικρή νίκη". Αν δεν σου σρέσει κι αυτό Εξάκτινε θα βάλω "ελάχιστη". Πάντως νίκη είναι για τους υπόλοιπους που είναι η συντριπτική πλειοψηφία.ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ

 6. Υ. avatar
  Υ. 28/02/2008 19:56:57

  Όχι περιορισμό στην ελέυθερη διαδυκτιακή διαλεκτική

 7. imwrong avatar
  imwrong 29/02/2008 11:33:39

  Πάντως για την κύρωση της της σύμβασης του 2001, κάτι έχει να προσθέσει και ο elawyer.blogspot.com σήμερα.

 8. George avatar
  George 29/02/2008 12:10:00

  Ειναι σικε το παιχνίδι. Ο Στεφάνου δεν μπορούσε να εντοπίσει τεκμηριωμένα τον δημοσιογράφο, αφού τον ίδιο υπολογιστή τον χρησιμοποιεί πάνω από ένας.
  Ετσι εκαμε την ανάγκη όχι μόνο φιλοτιμία αλλά βρήκε και την ευκαιρία να δείξει ότι δήθεν είναι προασπιστής των ελευθεριών και θεσμών. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ, όχι μόνο με τον κανονισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά με τισ παρακαταθήκες πρακτικής που αφησαν οι προηγούμενοι πρόεδροι. Εξάλλου δεν είχε στραφεί εναντίον του συναφιολυ του Σιούφα ποτέ.
  Μπορούσε όμως να εκτιμήσει ποιός είναι (με την βοήθεια άλλων καλοθελητών ρουφιανογράφων) .
  Σε επικοινωνία που έκανε, ίσως με πάνω απο ένα δημοσιογράφο, το έπαιξε στο στύλ "δεν θέλω να μου πεις αν το έκανες η δεν το έκανες, το πράγμα σταματάει εδώ, η κατάσταση είναι σοβαρή, είναι και κατάχρηση της εμπιστοσύνης και των ευκολιών που σας παρέχουμε, έξω θα πέσουν κεφαλια, εγώ δεν θα δώσω κανένα " (Παλιά .. ο Σιούφας)
  Το στρατήγημα έπιασε, και άιφνης το press.gr έγινε υμνητής του Στεφάνου και του Σιόυφα.
  Κότες, μία φορά, που κρύβαν την ταυτοποίηση του ip. (εκτός ίσως από τον Μανδραβέλη, αν δεν του ξέφυγε), Αν δεν έχεις πονηρό σκοπό γιατί να μην διατηρείς ένα μπλογκ με ψευδώνυμο μεν για να μην μπλέξεις με τον εργοδότη σου, αλλά από φανερό ip.(αυτί έτρεχαν σε κοινό στο Σύνταγμα, δεν ήταν και μακριά..)
  Κότα, δύο φορές, μόλις σε πλησιάσαν να ανέκρούσες πρύμνα μπας και γλυτώσεις.
  Το μαύρο άσπρο?
  Να απευθυνθώ και στον υμνητή του Στεφάνου:
  Τελικά, αφελή βλακα, σε έδωσε και δεν το ξέρεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.