05/07/2007 23:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η Ντόρα και ο Αβραμόπουλος κάνουν συνέδριο

του Βασίλη Μπόνιου 

Ο ένοικος του Μαξίμου που έπαιξε όσο κανείς από τους προκατόχους του με το πάγωμα του χρόνου ,είναι πλέον δεσμώτης του. Ο Καραμανλής άφηνε το χρόνο να κυλάει άπραγος και με τη σιγουριά ότι η αγανάκτηση  του κόσμου για την 20ετή επέλαση των πασόκων θα του εξασφάλιζε χαλαρή προσωπική και πολιτική διαβίωση στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Σ αυτή τη γιαβάς –γιαβάς πολιτική ατζέντα έπεσαν από νωρίς τα χαστούκια του βασικού μετόχου ,της εξεταστικής επιτροπής για τους εξοπλισμούς (που κατάντησε  περίγελος των πασόκων),του Σινούκ ,των πακιστανών ,των υποκλοπών κι έτσι από Άγγελος της κάθαρσης κατάφερε η δική του κυβέρνηση να δώσει απαλλαγή στο Κόκκαλη και στα γιουσουφάκια της διαπλοκής. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο ταπεινωτική για το γαλάζιο ψηφοφόρο.Το σκάνδαλο της επιτροπής ανταγωνισμού έφερε πρώτο τραπέζι πίστα τους Πανίκους και κάτι  μπουμπούκια του  κυβερνώντος ασκεριού   πέρασαν έστω και για λίγο το prive club του Κορυδαλλού. Τα απανωτά εγκεφαλικά για τους γαλάζιους θα ακολουθούσαν με την υπόθεση των ομολόγων αλλά και με το αέναο σώου ενός υπουργού ,ο οποίος αντί να βρίσκεται υπο στενή επιτήρηση ,παρακολουθεί αμέριμνος τα όργια των πραιτόρων. Οι νεοδημοκράτες που θεωρούσαν λίγους μήνες πριν περίπατο τις εκλογές κάνουν τώρα το σταυρό τους στο Θεό της Τύχης. Κι αυτό γιατί η συνωμοσία του σύμπαντος μπορεί ανά πάσα στιγμή να βυθίσει ένα κρουαζιερόπλοιο έξω από τη Μύκονο, ένας ασκούμενος Κουφοντίνας να ενεργοποιήσει το ασύλληπτο 45αρι ,μια ντουζίνα εμπρηστές να βάλουν φωτιά στο  ήδη  φλεγόμενο σκηνικό και η οριακή διαφορά που δίνουν οι δημοσκόποι  να πάει στράφι.

Και  σαν να μην έφταναν αυτά ο πρωθυπουργός  διαπιστώνει ότι ακόμη κι αυτό το Συνέδριο της ΝΔ ,έχει μετατραπεί  σε αρένα των δελφίνων του με τη Ντόρα και τον Αβραμόπουλο να πρωταγωνιστούν σε μια μάχη σώμα με σώμα  στη προσπάθεια τους να εκλέξουν όσους  περισσότερους δικούς τους στη κεντρική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Οι δυο τους παρότι μεγαλύτερης ηλικίας από τον Κώστα ,επιχειρούν να του δείξουν την έξοδο προς τη πρώιμη συνταξιοδότηση λες κι έχουν να κάνουν με έκτακτο υπάλληλο του δημοσίου. Οι συγκεκριμένοι δελφίνοι δίχως να παρουσιάζουν (υπουργικό) έργο της προκοπής εμφανίζονται στις  μετρήσεις δημοφιλίας με υψηλή δημοτικότητα κι ωσάν αυτόκλητοι πρωθυπουργοί.

Ξένοι στο ίδιο κόμμα ,τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ  κατά βάθος εύχονται οριακή επικράτηση στις εκλογές και παζαρεύουν ήδη με τη Ντόρα και τον Αβραμό τους μετέπειτα ρόλους τους. Οι άνθρωποι του  Καραμανλή πιστεύουν ότι ο μεγάλος κρύβει άσους στο μανίκι  και ότι δεν είναι το εύκολο θύμα .Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής ευχαρίστως θα έσκαβε το λάκκο της Ντόρας αλλά και του Αβραμό-στο πρόσωπο του οποίου διακρίνει πλέον μια ασίγαστη αλαζονεία. Η ιδέα της ισχυροποίησης του Γιώργου Αλογοσκούφη απέναντι στο ναρκισσευόμενο δίδυμο Ντόρας –Αβραμό ικανοποιεί τον πρωθυπουργό γι αυτό και προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον προστατέψει από την καταιγίδα των ομολόγων. Ο Αλογοσκούφης –εκλεκτός κι αυτός της Λέσχης  Μπίλντεμπεργκ-διαθέτει σύμφωνα με τον Καραμανλή τα χαρακτηριστικά ενός ευρωπαίου κεντροδεξιού πολιτικού και το ειδικό βάρος να σταθεί στη διεθνή πολιτική σκηνή προς όφελος της παράταξης του αλλά και της χώρας σε περίπτωση που οι συνθήκες τον οδηγούσαν στο Μαξίμου. Δεν είναι «χρεωμένος» από τη πολιτική ιστορία  με βαριά «αμαρτήματα» όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς και δύσκολα θα μπορούν να τον ψαλιδίσουν  οι αντίπαλοι. Μετά από 3,5 χρόνια στο αντιλαϊκό  υπουργείο  Οικονομικών ο Γιώργος ,ο κιθαρίστας, δείχνει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα  παρότι πάνω από τους μισούς συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο τον πάνε όσο κι Σουφλιάς. Και κάτι ακόμη που έχει τη σημασία του εν όψει μελλοντικής δελφινομαχίας  για την ηγεσία του κόμματος .

Από τον καιρό που ο Καραμανλής  ήταν φοιτητής συνήθιζε να επαναλαμβάνει μια ατάκα του θείου του - ιδρυτή της ΝΔ  «για  να κυβερνήσεις τη χώρα σου πρέπει τουλάχιστο να την αγαπάς περισσότερο από τον εαυτό σου».Επειδή από τα συνέδρια των κομμάτων εξουσίας εκκολάπτονται οι αυριανοί πρωθυπουργοί καλά θα είναι ο σημερινός, ενόψει συνεδρίου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στη πριμοδότηση των  υποψηφίων δελφίνων. Εκείνοι που αγαπούν τον εαυτό τους –και μόνο-κάνουν μπάμ από μακριά… 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 09/07/2007 17:24:42

  Αν κρίνω από τον τρόπο που λοξοκοίταζε την Ντόρα ο Καραμανλής όσο η υπουργός Εξωτερικών μιλούσε στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά και από το ότι, όταν τελείωσε, την χειροκροτούσε με ένα στυλ που ήταν σαν να έλεγε «τελείωνε», μάλλον δεν ήταν και τόσο επαινετική για τον ίδιον η ομιλία της. Και πώς να είναι, όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, του πέταξε κατάμουτρα ότι ουσιαστικά τη δεύτερη τετραετία θα είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία; «Βασικό μας μέλημα –είπε η κ.Μπακογιάννη- είναι να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας ατζέντας στα επόμενα χρόνια, μετά τη νίκη της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή». Πρώτη σπόντα λοιπόν: Κύριε Καραμανλή ξεκαθαρίστε τι θα κάνετε την επόμενη τετραετία. Και το κυριώτερο, που επανειλημμένως το λέει ο μπαμπάς της: Πάρε σκληρά οικονομικά μέτρα και θίξε όλα τα μεγάλα ζητήματα (βλέπε Ασφαλιστικό), ώστε να τσαλακωθεί το προφίλ σου. Η επόμενη τετραετία, είπε ίδια, θα είναι μία περίοδος με σημαντικά πολιτικά ορόσημα, τα οποία «δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την συνολική πολιτική της ΝΔ, «καθώς οι πειρασμοί θα είναι πολλοί. Το ΠΑΣΟΚ θα επιδοθεί στο γνωστό σπορ της άρνησης και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης, ενώ διάφορες ομάδες ίσως το θεωρήσουν ευκαιρία για τη διεκδίκηση αιτημάτων που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά, καλλιεργώντας κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση και το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμα για μια δύσκολη και πολύμηνη πολιτική αναμέτρηση». Δεύτερη σπόντα: Δηλαδή, καλό είναι κ.Καραμανλή να προετοιμάζεις τη διαδοχή σου και να δώσεις το χρίσμα στην Ντόρα!

 2. Spyros avatar
  Spyros 09/07/2007 17:47:00

  Τελικώς, οι λόγοι του Αλογοσκούφη, για τον οποίο λέγεται ότι στο Συνέδριο τον προωθούσε η Καραμανλική πτέρυγα, χαρακτηρίζονται από μεγάλη κενότητα. Στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ουδέν ουσιαστικόν εκόμισε. Αναμάσησε τα χιλιοειπωμένα «Είμαστε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε», «Υπηρετούμε με υπευθυνότητα τους πολίτες και τη χώρα», «Η οικονομία ξεπερνά τα προβλήματα που άφησε πίσω του χθες», «Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος», «Η κοινωνία προοδεύει», «Η πρόοδος ανήκει σε όλους», «Κτίζουμε μια νέα Ελλάδα». Από όλα αυτά μόνον το τελευταίο ισχύει μάλλον, δεδομένης μάλιστα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της συζύγου του στο real estate. Α, ο κ.Αλογοσκούφης προσέθεσε και μια καινούργια –κυριλάτη- λέξη στο λεξιλόγιο των πολιτικών, όταν επετέθη κατά του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για «εκφραστές του χθες που παριστάνουν τους διαπρυσίους κήρυκες της κάθαρσης» (διαπρύσιος, -α, -ο (λόγ). στη φρ. διαπρύσιος κήρυκας (ο) αυτός που διακηρύσσει κάτι με ιδιαίτερη θέρμη, με ένταση, με παλμό ... (Μπαμπινιώτης). Και, αφού ξαναμίλησε για «εκφραστές του χθες», πρόσθεσε ότι οι ίδιοι ως «Κλουζώ του σήμερα καταφεύγουν στο τελευταίο καταφύγιο που τους απέμεινε. Τη μαύρη προπαγάνδα και τις προσωπικές συκοφαντίες προς την κυβέρνηση αλλά και προς εμένα προσωπικά». Τα περί Κλουζώ άρεσαν πάντως, πάρα πολύ στο περιβάλλον του, το οποίο μέρες τώρα μετά την ομιλία του, το αναμασούν στις κατ’ιδίαν συζητήσεις τους, όταν αναφέρονται στην υπόθεση Νικολαρόπουλου και σε άλλες καταγγελίες που γίνονται εις βάρος στενών συνεργατών του Αλογοσκούφη. Ε, ρε γέλια που έχουν να γίνουν όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με τα ουσιαστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος. Τόσο στα ομόλογα, όσο και σε πολλούς άλλους τομείς, εξίσου σοβαρούς με τα ομόλογα.

 3. vasikosmetoxos avatar
  vasikosmetoxos 09/07/2007 18:52:06

  «Ποτέ δεν τόλμησαν στο παρελθόν να πολιτευτούν στα δύσκολα με υπευθυνότητα» είπε ο υπουργός Επικρατείας, κ.Θ.Ρουσόπουλος, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο. Ενώ οι Νεοδημοκράτες μέσ’την υπευθυνότητα είναι! Από το φιάσκο (;) του βασικού μετόχου, στη «μάχη του Μπαϊρακτάρη» κατά των «νταβατζήδων» και τώρα στο «δώστα όλα στη διαπλοκή» με το νέο νόμο για τα ΜΜΕ του κ.Ρουσσόπουλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.