17/09/2007 22:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όργιο φημολογίας για τις υπουργοποιήσεις

Ακατάσχετη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία για τη νέα κυβέρνηση. Ποιος θα πάρει υπουργείο και ποιος θα μετακινηθεί; Ιδού η νέα αγωνία της ΝΔ μετά το άγχος της αυτοδυναμίας. Οι περισσότεροι πάντως παρατηρητές συμφωνούν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, το τι θα γίνει στη νέα θητεία Καραμανλή θα φανεί αύριο.
Η πιο ενδιαφέρουσα από όλες τις φήμες, είναι ότι ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας και ο γενικός γραμματέας του ιδίου υπουργείου, κ. Κουρής, φέρεται να απομακρύνονται από τα πόστα τους. Ως γνωστόν και οι δύο έχουν καταγγελθεί για εμπλοκή στο μέγα σκάνδαλο των ομολόγων. Πάντως ο κ. Δούκας ενδέχεται να έχει ζητήσει ο ίδιος τη μετακίνησή του και ακούγεται ότι πηγαίνει στο υπουργείο Μεταφορών, οπότε ο κ. Λιάπης θα μετακομίσει στο Ναυτιλίας (που μπορεί να συγχωνευθεί με το Αιγαίου). Για το τελευταίο υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι εκτιμάται πως δύσκολα ο Κεφαλογιάννης θα μετακινηθεί από εκεί.
Άλλες φήμες φέρουν τον κ. Σιούφα να εγκαταλείπει το υπουργείο Ανάπτυξης για τη θέση του Προέδρου της νέας (ναρκοθετημένης) Βουλής. Τη θέση του ίσως παίρνει ο κ. Φώλιας (υφ. Οικονομίας), στενός «φίλος» του κ. Καραμανλή. Την θέση του κ. Σιούφα λέγεται ότι εποφθαλμιά και η κα Μπακογιάννη, αλλά ενδεχόμενη μετακίνησή της από το υπουργείο Εξωτερικών θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ισορροπιών, που μάλλον δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει στη φάση αυτή ο κ. Καραμανλής.
Ο κ. Βουλγαράκης δεν αποκλείεται να παραμείνει στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ λέγεται ότι ο κ. Σαμαράς προτάθηκε για το υπουργείο Γεωργίας. Ερώτημα είναι ποιος θα δεχτεί να πάρει το υπουργείο Παιδείας (έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Αβραμόπουλου). Η απομάκρυνση του κ. Παπαληγούρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη. Τη θέση του διεκδικεί η κα Μπενάκη, αλλά και ο κ. Παυλόπουλος.  Κύκλοι του Δημόσιας Τάξης υποστηρίζουν πάντως ότι το υπουργείο τους δεν θα ενσωματωθεί με το Εσωτερικών αλλά με το Δικαιοσύνης (;;;)
Η ίδια φημολογία φέρει τον κ. Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει το νέο «υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης» (θα ενοποιηθούν). Ενώ, τέλος δεν αποκλείεται η μετακίνηση από το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Στυλιανίδη, προκειμένου να αναλάβει το κόμμα, αν υπουργοποιηθεί όπως γράψαμε ο κ. Ζαγορίτης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.