29/03/2010 17:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Moody's: «Aaa» στα ελληνικά δομημένα προϊόντα υπό προϋποθέσεις

Το ενδεχόμενο βαθμολόγησης των προϊόντων δομημένης χρηματοδότησης (structured finance) και των καλυμμένων ομολόγων της Ελλάδας με «Aaa» υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Moody's.

Η σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης αποτελεί συνέχεια του δελτίου Τύπου που είχε εκδώσει στις 4 Φεβρουαρίου με τίτλο «Moody's reviews criteria for Greek structured finance transactions» (Η Moody's αναθεωρεί τα κριτήρια των ελληνικών προϊόντων δομημένης χρηματοδότησης).

Οι προϋποθέσεις που θέτει η Moody's είναι οι εξής τρεις: πρώτον, η επαρκής πιστωτική αναβάθμιση του προϊόντος, ούτως το σύνολο των εξασφαλίσεων να είναι ικανοποιητικό για την υποστήριξη ανάλογων σεναρίων. Δεύτερον, ο ικανοποιητικός περιορισμός όλων των λειτουργικών κινδύνων του εκάστοτε προϊόντος, λαμβάνοντας υπʼ όψιν τα κριτήρια εξυπηρέτησης και διαχείρισης ταμειακών ροών της Moody's. Τρίτον, η εξασφάλιση επαρκούς επιπέδου ρευστότητας για την προστασία από τον κίνδυνο πιστωτικής αθέτησης.

Η έκθεση που συντάσσει η Moody's θα εξετάσει αυτούς ακριβώς τους τρεις παράγοντες: την πιστωτική αναβάθμιση, το βαθμό ρευστότητας και το μετριασμό των λειτουργικών κινδύνων. Η έκθεση του διεθνούς οίκου θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες και αναμένεται να επηρεάσει και την αξιολόγηση των υφιστάμενων τίτλων ελληνικού δημοσίου που βαθμολογούνται σήμερα μεταξύ Α2 και Αaa.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 29/03/2010 17:25:48

  Το πρώτο βήμα είναι να ανατραπεί το καθεστώς κηδεμονίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχει σαν στόχο την κατάσχεση και δήμευση της χώρας προς όφελος των δανειστών της.
  Δεύτερο, να προχωρήσουμε σε άμεση παύση πληρωμών, ώστε να διασωθούν οι πόροι που σήμερα πηγαίνουν σε πληρωμές δανείων. Η παύση πληρωμών δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης, διότι δεν θέτει τη χώρα στη διάθεση των δανειστών της. Στη διεθνή πρακτική έχουμε πολλές χώρες που κατά καιρούς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους δανειστές τους, χωρίς να κηρύξουν πτώχευση. Τελευταίο παράδειγμα είναι το Εκουαδόρ, το οποίο τον Δεκέμβρη του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών, χωρίς να κηρύξει πτώχευση.
  Τρίτο, να επιβληθεί έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίου ώστε να σταματήσει η φυγή κεφαλαίου στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να γίνει επιβάλλοντας άμεσα έναν αποτρεπτικό φόρο της τάξης του 80-90% για κάθε ευρώ που πηγαίνει σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, παράγωγα, κλπ., του εξωτερικού.
  Τέταρτο, να εθνικοποιηθούν οι βασικές τράπεζες της χώρας, ώστε να σπάσει το κύκλωμα χρηματοπιστωτικής αγυρτείας και τοκογλυφίας που πνίγει τη χώρα.
  Πέμπτο, να φύγει η χώρα από το ευρώ, μιας και όσο η χώρα βρίσκεται μέσα στην ΟΝΕ είναι εκτεθειμένη στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις επιδρομές της διεθνούς κερδοσκοπίας και λειτουργεί ως αναλώσιμο είδος για τα διευθυντήρια της Ευρωζώνης.
  Έκτο, να δρομολογηθεί μια ριζικά διαφορετική αναπτυξιακή πορεία, η οποία δεν θα στηρίζεται σε κερδοσκόπους επενδυτές, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μονοπώλια, αλλά στις ανάγκες και το εισόδημα του εργαζόμενου. Μόνο έτσι μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί σε παραγωγική βάση η εγχώρια αγορά και να οικοδομηθεί ένα ριζικά διαφορετικό κράτος από το σημερινό.
  Έβδομο, να κατακτηθεί η δημοκρατία με την εγκαθίδρυση της αληθινής κυριαρχίας του λαού, της λαοκρατίας, με την κατοχύρωση και τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

 2. Δημητριος avatar
  Δημητριος 29/03/2010 17:32:31

  Ογδοο, να γινει κατεπειγουσα κληση των φιλιων Ελ δυναμεων της Ανδρομεδας και να προπαρασκευαστει ολομετωπη επιθεση στις δυναμεις των Υποχθονιων, που ειναι γνωστο οτι χρονια τωρα παρεχουν οπλισμο, κεφαλαια και τεχνογνωσια σε Τουρκους, Εβραιους και Γερμανους.

 3. ataktos avatar
  ataktos 29/03/2010 17:45:31

  «Η Ελλάδα τού ευρώ είναι ασφαλής», δήλωσε περιχαρής ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής στις 25/3. Βέβαια, αυτό που δεν εξήγησε ο κ. Παπανδρέου είναι γιατί η «Ελλάδα του ευρώ» για να είναι «ασφαλής» χρειάζεται το ΔΝΤ; Και πώς έγινε και η πανίσχυρη ευρωζώνη, το ισχυρό ευρώ, να βρεθεί τελικά στην ανάγκη να καλέσει σε βοήθεια το ΔΝΤ; Κι αν τέλος πάντων μια τόσο πανίσχυρη ένωση, όπως παρουσιαζόταν μέχρι πρότινος η ΟΝΕ και η ΕΕ, χρειαζόταν εξωτερική βοήθεια, γιατί δεν το ξεκαθάριζε εξαρχής, δηλαδή όταν στις 15/2 οι ηγέτες της ευρωζώνης δήλωναν ότι θα «συμπαρασταθούν» στην Ελλάδα; Γιατί δεν το δήλωσαν στις 16/3 οι υπουργοί οικονομικών του Ecofin που διαβεβαίωναν ότι έχουν ήδη επεξεργαστεί μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας; Πότε προέκυψε το ΔΝΤ;

 4. Orestios avatar
  Orestios 29/03/2010 18:09:20

  Τώρα φταίει το Πάσχα. χο! χο! χο!


  http://www.zerohedge.com/article/greek-cds-jump-books-new-7-year-%E2%82%AC5bn-issue-covered-just-14-times-greeks-blame-weak-demand-ea

 5. pikras avatar
  pikras 29/03/2010 18:41:17

  Ορέστιε γιατί Χο? Ο ΟΔΔΗΧ πανηγυρίζει......μάλλον χτενίζεται!

  • Orestios avatar
   Orestios @ pikras 29/03/2010 18:48:46

   Διάβασε το λίνκ που έδωσα παραπάνω. Για να γελάσει κάθε πικραμένος. Πανωλεθρίαμβος της κυβέρνησης.

 6. NICK avatar
  NICK 29/03/2010 18:56:54

  ΕΝΑΤΟ.
  ======
  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο "ΑΤΑΚΤΟΣ".
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ.ΣΟΥ ΔΙΝΩ 5 ΑΒΓΑ(ΚΛΟΥΒΙΑ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ
  ΜΙΣΟ ΜΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.
  ΔΕΚΑΤΟ
  ======
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ (ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ) ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ)
  ΕΝΔΕΚΑΤΟ
  ========
  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ,ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ,ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ,ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΠΩΣ ΠΧ Ο ΑΕΡΑΣ,
  Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΒΑΛΙΝΑ.
  ΔΩΔΕΚΑΤΟ
  ========
  ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΝΑ
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ,ΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΔΑΡΑΤΟΙ.
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.(ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
  ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΟΟΣΟ
  ΚΑΛΑ)
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

  • Orestios avatar
   Orestios @ NICK 29/03/2010 19:05:06

   Μα δεν είναι ωραίο το όραμα του σοσιαλισμού?
   Αν ρωτήσεις κάθε ανατολικοευρωπαΐο θα σου πεί πόσο καλά πέρασε από την εφαρμογή των σοσιαλιστικών οραμάτων.

 7. Orestios avatar
  Orestios 29/03/2010 19:18:54

  Δείτε κι αυτό. χο! χο! Πανωλεθρίαμβος.

  http://www.alexcartoon.com/cartoons/5453_15032010.gif

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.