26/03/2010 12:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Moody's: Μειώνεται ο κίνδυνος ρευστότητας για την Ελλάδα

Μείωση του κινδύνου ρευστότητας, πρωτίστως για την Ελλάδα, συνεπάγεται η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ για διατήρηση του ελάχιστου απαιτητού επιπέδου πιστωτικής αξιοπιστίας στο Baa3, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Moody's.

Οι φήμες για επαναφορά των ελάχιστων ορίων στα προ κρίσης επίπεδα του A3 από την ΕΚΤ τον Ιανουάριο 2011 δεν επαληθεύτηκαν καθώς η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητες τις σημερινές προϋποθέσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι θα εφαρμόσει ένα σύστημα κλιμακωτών περικοπών που θα διαφοροποιείται όσον αφορά στην πιστοληπτική ικανότητα των κρατικών ομολόγων που χρησιμοποιούνται ως εξασφάλιση.

Η απόφαση της ΕΚΤ, ωστόσο, δεν επηρέασε ουσιαστικά τη βαθμολογία του Α3 που διατηρεί ο οίκος αξιολόγησης για τη χώρα μας, καθώς η εξέλιξη αυτή είχε ήδη ενσωματωθεί στο ισχύον επιτόκιο. «Η άποψή μας ήταν ανέκαθεν ότι σε περίπτωση άρνησης της ΕΚΤ να δεχθεί ως εξασφάλιση τα κρατικά ομόλογα, οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο καταλυτικές που καθιστούσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο απίθανο», επισημαίνει η Σάρα Κάρλσον, αντιπρόεδρος του Τμήματος Κινδύνου Χώρας της Moody's και αναλύτρια για την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.