09/02/2010 14:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τρωκτικά» απέσπασαν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος για ανύπαρκτες «επενδύσεις»

Ερώτηση προς τον υπουργό  Οικονομικών

Θέμα: «Τρωκτικά» απέσπασαν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος για ανύπαρκτες «επενδύσεις».

    
    Για μια 20ετία με τους αναπτυξιακούς νόμους 1892/1990, 2601/98 και 3299/2004 δαπανήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ως κίνητρα διενέργειας επενδύσεων. Η επιχορήγηση των επενδύσεων με κρατικά χρήματα έφτασε και ξεπέρασε το 60% του κόστους των παγίων με κύριο και δεσμευτικό σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Η πραγματικότητα είναι απογοητευτική και σκανδαλωδώς προκλητική.

    Πάνω από σαράντα εργοστάσια εγκαταλείφτηκαν στη Θράκη. Πολύτιμοι πόροι των φορολογούμενων εξανεμίστηκαν. Οι θέσεις εργασίας για τις οποίες διατέθηκαν οι επιχορηγήσεις δεν υλοποιήθηκαν ούτε για μια μέρα αφού ουδέποτε λειτούργησαν οι επιχορηγούμενες επενδύσεις.

    Ενδεικτικά αναφέρονται οι επιχειρήσεις: Λιπάσματα Θράκης ΑΕ, Πλαστικά Κομοτηνής ΑΕ, Ο ΠΑΝ ΑΕ, ΒΙΟΜΕΚΑΤ ΑΕ, Ευρωπλαστική ΑΕ, Αθλητικά Όργανα Θράκης, Ελληνική Βιομηχανία Φίλτρων ΑΕ, Κλιματιστικά Βορείου Ελλάδος ΑΕ, ΛΑΣΑΚ ΑΕΒΕ.

    Τα παραπάνω αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία σε μια συγκυρία κατά την οποία ο ελληνικός λαός, καλείται και πάλι να καλύψει ελλείμματα που άλλοι δημιούργησαν.

    Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί:

    1. Σε πόσες και ποιες επιχειρήσεις ανακλήθηκαν αποφάσεις υπαγωγής στους ανωτέρω αναπτυξιακούς νόμους;

    2. Σε πόσες και ποιες επιχειρήσεις δεν ανακλήθηκαν οι αποφάσεις υπαγωγής στους ανωτέρω επενδυτικούς νόμους, μολονότι η επιχορηγούμενη επένδυση εγκαταλείφτηκε;

    3. Σε πόσες και ποιες επιχειρήσεις για τις οποίες ανακλήθηκαν οι αποφάσεις υπαγωγής στους ανωτέρω αναπτυξιακούς νόμους, ενεργοποιήθηκε η είσπραξη των καταβληθεισών επιχορηγήσεων με ανάλυση σε καταβληθέντα και τελικώς εισπραχθέντα από το Δημόσιο ποσά;

    4. Αν θα δοθεί εντολή -και θα ελεγχθεί η εφαρμογή της- για κατεπείγουσα είσπραξη των παραπάνω επιχορηγήσεων ως δημοσίων εσόδων, όπως ορίζουν οι Νόμοι.

   

    Ο ερωτών Βουλευτής

   

    Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 09/02/2010 15:27:55

  Τους αλλους "επιχειρηματιες" και εργοστασιαρχες", που ειχαν πολλα χρονια ενα ειδος φορολογικης απαλλαγης για να κανουν επενδυσεις, τους ξεχασαμε παρα το γεγονος οτι ολοι αυτοι οι "μαγκες" ερριξαν τα χρηματα που εξοικονομησαν ετσι σε επιχειρησεις σε βαλκανικες χωρες. Και οχι μονο ουδεις βρεθηκε να τους πει "φερτε πισω τα λεφτα", αλλα καμαρωνουμε κι' ολας σαν γυφτικα σκεπαρνια για τις επενδυσεις των Ελληνων στα Βαλκανια...

 2. ataktos avatar
  ataktos 09/02/2010 16:44:12

  ο κ. Παπανδρέου λέει και ξαναλέει για διαρκείς επιθέσεις κερδοσκόπων στην ελληνική οικονομία, το ευρώ, κοκ., «ξεχνά» όλος περιέργως να μας διευκρινίσει ότι δυο από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές αυτής της κερδοσκοπικής επίθεσης είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley. Οι ίδιοι δηλαδή πιστωτικοί οίκοι που έχουν προνομιακή σχέση με το ελληνικό δημόσιο και την έκδοση των ομολόγων του. Ο κ. Παπανδρέου με την κυβέρνησή του έχει μια εξαιρετικά πρωτότυπη άποψη για το πώς να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων: απλά παραδίδει τη χώρα στις ορέξεις τους και κάνει ακριβώς ότι του ζητάνε.

 3. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 16:50:53

  Μα δεν φταίνε οι έχοντες και κατέχοντες μέχρι 2000 ευρώ μεικτά?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.