04/02/2010 18:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραπεζικό Βατερλό στο ΧΑ λόγω Deutsche Bank

Όλα τα είχε Μαριωρή η Deutsche Bank της έλειπε. Η ελληνική αγορά δεν χτυπήθηκε μόνο από τις πιέσεις στα ασφάλιστρα κινδύνου σε Πορτογαλία - Ελλάδα, αλλά περισσότερο από την έκθεση της γερμανικής Deutsche Bank, η οποία μιλά για χρεοκοπημένη χώρα.

Είναι απορίας άξιον, όμως, πώς η Deutsche Bank πουλά στα αμοιβαία κεφάλαια της Ελλάδα και από την άλλη χτυπά τα ίδια της τα προϊόντα.

Την ίδια ώρα το spread στα δεκαετή ελληνικά ομόλογα διατηρήθηκε στις 345 μονάδες.

Από την ώρα, όμως, που βγήκε η έκθεση οι ρευστοποιήσεις επιταχύνθηκαν με κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης στην Οδό Αθηνών διαμορφώθηκε στις 1.951,70 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,30%.

Στα 14,85 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Εθνικής, που έχασε 7,19%. Πτώση 7,36% για τη Eurobank και 6,29% για την Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση 3,23% για την Τράπεζα Κύπρου και 2,43% για τη Marfin Popular.

Πτώση 6,78% για την Ιντραλότ, ενώ με κέρδη 2,10% και 0,50% έκλεισαν η Coca-Cola και ο Τιτάνας αντίστοιχα.

Στα 216 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. 04/02/2010 19:51:52

    πριν από τριάντα χρόνια, υπήρχε μια ανθηρή αγροτική παραγωγή, μια αξιοπρεπής βομηχανική ανάπτυξη και ένας ελεγχόμενος δημόσιος τομέας. Γιατί καταντήσαμε έτσι;
    Διότι τα παιδιά των αστών βγήκαν στας Ευρώπας, τους τσακίσαν το ηθικό με τις προσβολές και τις απαξιώσεις σαν την σημερινή της Γερμανικής Τράπεζας -που κυριολεκτεί φυσικά για το ελληνικό όνειρο- και γυρίσαν στον τόπο και για να ψυχοθεραπευτούν με τα απωθημένα τους θελήσαν να τον κάνουν Ευρώπη. Ε, δεν τού ΄ναι και δύσκολο του Έλληνα να χαλάει τέτοια χατήρια που παρέχουν ευκαιρίες εγκλιματισμού σε καταστάσεις ραχατιού! και ιδού τα αποτελέσματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.