#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2009 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση


Τα μετράει η κυβέρνηση, τα ξαναμετράει, αλλά δε βγαίνουν τα έσοδα με τα οποία φιλοδοξεί να κλείσει τρύπες και να μειώσει το έλλειμμα στο 3,7% μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει δεσμευτεί στην Κομισιόν. Ούτε οι ημιυπαίθριοι είναι η λύση αφού πρόκειται για αμφίβολες εισπράξεις που θα εξαρτηθούν από το πόσοι ιδιοκτήτες θα «φάνε το τυράκι» της τακτοποίησης. Επομένως, μια είναι η λύση που έχει το οικονομικό επιτελείο: Άγρια φορολογική επιδρομή αμέσως μόλις τελειώσουν τα μπάνια του λαούς, δηλαδή Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εκτός βέβαια αν προλάβουν τίποτε πρόωρες εκλογές.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα φορολογικά μέτρα που σκέπτονται θα έχουν να κάνουν με την επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης για αυτοκίνητα, μεγάλα σπίτια και εξοχικά, σκάφη αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, χρήση πιστωτικών καρτών, ασφάλιστρα κι άλλες καταναλωτικές δαπάνες. Οτι κινείται δηλαδή. Τα τεκμήρια διαβίωσης, θα είναι εντελώς διαφορετικά απ’ ότι γνωρίζαμε. Για παράδειγμα:

Ακίνητα: Αντί για βάση υπολογισμού την αντικειμενική αξία της κατοικίας, θα λαμβάνεται υπόψη ένα αντικειμενικό κόστος χρήσης της. Το κόστος μπορεί να είναι 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μηνιαίως. Έτσι για μια κύρια κατοικία 120 τετραγωνικών μέτρων και δύο δευτερεύουσες 80 και 60 τετραγωνικών μέτρων θα υπολογίζεται τεκμαρτή δαπάνη μόνο για τις δύο δευτερεύουσες κατοικίες του φορολογουμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τεκμαρτή δαπάνη θα είναι 240 ευρώ τον μήνα ή 2.880 ευρώ ετησίως για την πρώτη δευτερεύουσα κατοικία και 2.160 ευρώ για τη δεύτερη. Συνολικά η τεκμαρτή δαπάνη για τον φορολογούμενο θα είναι το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών για τις δύο δευτερεύουσες κατοικίες, δηλαδή 5.040 ευρώ.

Αυτοκίνητα: Μελετάται να απαλλάσσεται από το τεκμήριο μόνο το πρώτο Ι.Χ. κάθε οικογένειας κυβισμού έως 1.900 κυβικών εκατοστών. Το νέο τεκμήριο στα Ι.Χ. θα προκύπτει από την κατανάλωση καυσίμων, τα ετήσια ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ειδικό φόρο επί των αυτοκινήτων που επιβλήθηκε πρόσφατα και την ετήσια συντήρηση. Για παράδειγμα, το ετήσιο αντικειμενικό κόστος χρήσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του Ι.Χ. ξεκινώντας από τα 2.000 ευρώ για ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο και φθάνοντας στα 6.000 έως 8.000 ευρώ για ένα πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού τύπου τζιπ.

Σκάφη αναψυχής: Μέχρι σήμερα απαλλάσσεται το πρώτο σκάφος κάθε οικογένειας μήκους έως και 10 μέτρων εφόσον είναι μηχανοκίνητο ή έως 15 μέτρων εφόσον είναι ιστιοφόρο. Με το νέο τεκμήριο θα θεσπιστεί ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για τα σκάφη αναψυχής καθώς και τεκμαρτό μίσθωμα για όσους ενοικιάζουν σκάφη αναψυχής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 05/07/2009 15:10:17

  Με χαρά θα δεχθούμε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Και με το χαμόγελο στα χείλη θα πάμε στις εφορίες να πληρώοσυμε ότι μας ζητήσουν.

  Άλλωστε την τελευταία πενταετία κανείς δεν έκλεψε τίποτε από το δημόσιο ταμείο. ΄

  Όλη την ζημιά την είχε κάνει πιο νωρίς το ΠΑΣΟΚ. Αυτή ξέσκιαν τα ταμεία και οι σημερινοί προσπαθουν να βάλουν μία σειρά στα πράγματα.

  Κατά συνέπεια "καλωσορίζουμε τα νέα φορολογικά μέτρα. Ξεσχίστε μας. Δεν φταίτε εσείς. Ο αποθανών Ανδρέας Παπανδρέου φταίει"

 2. λαλάκης avatar
  λαλάκης 05/07/2009 18:22:15

  Μια ζωή άτολμοι και πουλημένοι ταυτόχρονα. Έως 1900 κυβικά και έχει γεμίσει ο κόσμος απο Μερσεντές C200 και C180, ακριβά αυτοκίνητα που όμως είναι 1600 και 1800 κυβικά.

 3. ss_sk avatar
  ss_sk 05/07/2009 22:15:06

  Εμένα δε με πιάνει τίποτα από τα παραπάνω. Σαφώς και δε θα στενοχωρηθώ όταν (και αν) εφαρμοστούν: ένα σπιτάκι, μία σακαράκα και ούτε καν σωσίβιο.

  Και έχω την αίσθηση πως σε όσους σταλθεί μπιλιετάκι μάλλον θα έχουν τη δυνατότητα από ''κάπου'' να κόψουν για να πληρώσουν. Ε, διακοπές σε Β' κατηγορίας...δε χάλασε ο κόσμος.

 4. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2009 11:00:26

  Όχι και μελετάει η κυβέρνηση η σωστή μελέτη προϋποθέτει γνώσει ,και πρωτογενή εργασία αυτή η κυβέρνηση αποτελείτε από ανεπάγγελτους …

 5. Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση | Search Top Greek Blog avatar
  Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση | Search Top Greek Blog 06/07/2009 12:02:12

  [...] Επιστροφή στην πηγή της δημοσίευσης ! [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.