20/07/2009 20:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόστιμο και διακοπή εργασιών στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ και διακοπή εργασιών για τρεις ημέρες επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην επιχείρηση "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Ε." στον Ασπρόπυργο, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκτίθενται σε κίνδυνο περίπου 800 εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Ειδικότερα, Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές του ΚΕ.Π.Ε.Κ Δυτικής Αττικής διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση επέτρεπε την εργασία των υπαλλήλων της, σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να έχει ελεγχθεί αν η κατάσταση της υγείας τους είναι κατάλληλη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.

"Κανένας δε νομιμοποιείται να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων" δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης και τόνισε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία.

Από την πλευρά της η εταιρία "Παπαστράτος" σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρωτοφανή στα δικά της χρονικά μεταχείριση από το ΚΕΠΕΚ Δυτικής Αττικής & Πελοποννήσου και γνωστοποιεί ότι θα προσβάλει τις εν λόγω πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ 11/03/2010 15:38:20

    Και πολύ καλά θα κάνετε!!!

    Με την "χρεωκοπημένη & παροχημένη" υπουργό (του τότε)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.