12/02/2010 17:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρόλα αυτά το spread διευρύνεται

Άνοδο παρουσιάζει το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund εν μέσω απογοήτευσης για το ασαφές σχέδιο στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ομολόγου διευρυνόταν νωρίτερα στις 302 μονάδες βάσης έναντι του Bund από 275 μονάδες βάσης που ήταν αργά το απόγευμα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread βρίσκεται πλέον 20 μονάδες βάσης πάνω από τα επίπεδα στα οποία διαμορφωνόταν πριν την χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 12/02/2010 18:50:12

  Από την στιγμή που δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες δράσεις από μεριάς της Ε.Ε. περίμενε κάποιος κάτι ποιο διαφορετικό από αυτό που έγινε σήμερα ?

  Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ J P Morgan , Morgan Stanley και Citigroup στα επίπεδα των 250 με 200 μονάδων βάσης έχουν χτιστεί οι μεγάλες short θέσεις οι οποίες αγγίζουν τα 14 με 18 δις ευρώ. (μόνο η Citigroup αγόραζε σήμερα ομόλογα)

  Είναι δυνατόν οι τράπεζες αυτές καθώς και οι σοτρακιδες να μην συνεχίσουν το παιχνίδι τους ?

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/02/2010 19:01:36

  Το spread ανέβηκε κυρίως την ώρα που μιλούσε ο ΓΑΠ. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την ομιλία στο Ζάππειο. Την πρώτη, εκείνη που αν είχε πάρει μέτρα θα είχε σωθεί η κατάσταση. Όσο μιλούσε, δυόμιση ώρες, πόσο ήταν, το spread ανέβαινε. Για να πω την αλήθεια, ανέβηκε λιγότερο από όσο θα περίμενα. Να δούμε Καθαρή Δευτέρα (είναι κλειστά όλα;) ή Τρίτη τι θα γίνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.