21/10/2009 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπαθανασίου: η κυβέρνηση φουσκώνει εσκεμμένα το έλλειμμα

Τα δυσάρεστα μηνύματα των Βρυξελλών για το έλλειμμα -που θα κλείσει στο 12,5% το 2009-, προκάλεσαν την αντίδραση του τέως υπουργού Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φουσκώνει» εσκεμμένα το έλλειμμα φέτος, προκειμένου το 2010 να εμφανιστεί ότι κατάφερε να το μειώσει σημαντικά. Σε έντονο ύφος απάντησε ο Ν.Σηφουνάκης.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Mega και προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πολιτική που είχε προωθήσει επί υπουργίας του, τόνισε: «Αφού η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει κανένα από τα δυσάρεστα, αλλά αναγκαία, μέτρα που είχαμε πάρει, το έλλειμμα θα φθάσει πάνω από το 8%. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό θα συμβεί αν δεν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα».

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφαρμόζει αυτά τα μέτρα, αλλά παράλληλα αποφασίζει «πέραν κάθε λογικής» να αποπληρώσει όλα τα χρέη του δημοσίου, κάτι που είναι επόμενο να επιβαρύνει το έλλειμμα, υπογράμμισε ο Γ.Παπαθανασίου. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έλλειμμα. Θέλει να το φουσκώσει για να πει ότι 'φταίει η ΝΔ' και του χρόνου να πει: 'κοίτα πως το έριξα'» επισήμανε.

«Έχοντας μειωμένα έσοδα και με στόχο τη μείωση του ελλείμματος δεν μπορεί να προχωρήσει σε πληρωμές, όπως οι επιστροφές φόρου και άλλες δαπάνες του Δημοσίου. Οι πληρωμές να γίνουν αργότερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να μαζέψει φόρους και να διορίσει γενικούς γραμματείς, που ακόμη δεν έχει διορίσει. Η κυβέρνηση δεν δίνει μάχη για να μαζέψει χρήματα και για να πληρώσει θα δανειστεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ.Παπαθανασίου.

Επιπλέον, ο τέως υπουργός Οικονομίας έστρεψε τα «βέλη» του προς την διάδοχό του Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, αναρωτώμενος γιατί δεν θα επιβάλει το φόρο στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akatalliloteros avatar
  akatalliloteros 21/10/2009 19:09:25

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε, άθελά του, την απάτη με το έλλειμμα.

  Δείτε εδώ:
  http://akatalliloteros.wordpress.com/2009/10/21/petalotis

 2. Παύλος avatar
  Παύλος 21/10/2009 20:24:15

  Ο κ. Π"θανασίου, είναι ένας αξιόλογος και επιφανής πολιτικός άνδρας
  και είμαστε σίγουροι ότι λέει την αλήθεια. Έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως
  δυνατό, αλλά οι καιροί δεν ήταν με το μέρος του..

  Ο κ. πρωθυπουργός και οι περί αυτόν, ήξεραν την πραγματικότητα και
  εσκεμμένα την απέκρυπταν προκειμένου να πείσουν τον αφελή νέο-Έλληνα
  Ότι υπάρχουν τα λεφτά για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.. Ήταν ένα
  από τα συνηθισμένα τεχνάσματα των Παπανδρέου, που έπιασε όπως δυστυχώς
  πάντα πιάνουν κάτι τέτοια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…

  Ο κ. Καραμανλής από τη άλλη πλευρά, πλήρωσε την αδυναμία του στο να επιλέγειΙκανούς συνεργάτες.. Δηλ. το Άλφα και το Ωμέγα ενός Ηγέτη. (άραγε περίσσευε κανένας ; ).

  Καληνύχτα Ελλάδα...

  Κρίμα…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.