20/07/2009 20:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ξέχασαν» να ρίξουν τις τιμές της αμόλυβδης

Με καθυστέρηση και τμηματικά "περνούν" οι μειώσεις των τιμών της αμόλυβδης βενζίνης στα ελληνικά πρατήρια καυσίμων, καθώς μόλις ένα μικρό κομμάτι της διεθνούς πτώσης μεταφέρθηκε στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε κατά 1,6% στα 1,048 ευρώ ανά λίτρο, ενώ διεθνώς, σημειώθηκε μείωση 4,18%. Προκύπτει δηλαδή σημαντική διαφορά, εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο μέσος όρος της τιμής του διυλιστηρίου, για την Παρασκευή, διαμορφώθηκε στα 0,338 Ευρώ ανά λίτρο, ενώ φόροι και δασμοί αντιστοιχούν σε 0,562 Ευρώ ανά λίτρο. Έτσι, ο μέσος όρος της τιμής «εκ διυλιστηρίου» με φόρους και δασμούς διαμορφώθηκε στα 0,900 Ευρώ ανά λίτρο.

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων 10 ppm), με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 17/07/2009, διαμορφώθηκε στα 1,048 Ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας πτώση 1,60% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 1,065 Ευρώ ανά λίτρο.

Πάντως, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, αρκετά είναι τα βενζινάδικα, ειδικά στην περιφέρεια που κρατούν σταθερές τις τιμές της βενζίνης πάνω από το 1,065

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.