10/12/2009 14:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μυτιληναίος-Motor Oil για απελευθέρωση αγοράς φυσικού αερίου

"Αναμένουμε πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες τυπικές διαδικασίες, για να ανοίξει άμεσα ο δρόμος για την απελευθέρωση της αγοράς και την ελεύθερη εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από ιδιώτες στη χώρα μας, πάντα σε συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα από την κοινοτική νομοθεσία".

    Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων οι όμιλοι Μυτιληναίου και Motor Oil σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή το γεγονός ότι η δεν έχει ακόμη εισαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα το φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που προσπάθησαν από τις αρχές του μήνα να εισάγουν στην ελληνική αγορά.

    Οι δύο όμιλοι αποδίδουν το πρόβλημα σε "κύκλους του ΔΕΣΦΑ" που αντιδρούν στην προοπτική απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, "παρά την πρόθεση των αρμοδίων αρχών να επιλύσουν άμεσα και ουσιαστικά τα ζητήματα αυτά". Οι κύκλοι αυτοί, σημειώνουν, έδειξαν αδικαιολόγητη "αδράνεια" στην ολοκλήρωση μιας τυπικής διαδικασίας, όπως η σύναψη της απαιτούμενης σύμβασης μεταφοράς, η οποία σημειωτέον δε χρήζει προετοιμασίας ή διαπραγματεύσεων, καθώς το περιεχόμενο και οι όροι της (περιλαμβανομένου του τιμολογίου) είναι συγκεκριμένοι και καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις. Τονίζουν πάντως ότι "το πρώτο σημαντικό βήμα επετεύχθη, αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες αποφάσεις σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να απομένουν πλέον μόνο τυπικές διαδικασίες για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και την απρόσκοπτη εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου".

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Le canard avatar
    Le canard 11/12/2009 00:15:31

    Αρχαιοπτέρυγα, που'σαι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.