30/03/2010 13:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με όρους ΔΝΤ μια πιθανή βοήθεια στην Ελλάδα

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα θέσει όρους στην Ελλάδα, αν αυτή αποφασίσει να ζητήσει οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να δώσουν το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μηχανισμού οικονομικής στήριξης της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

«Αν – και αυτό είναι ένα μεγάλο αν – η Ελλάδα ζητήσει στήριξη, θα της παράσχουμε στήριξη όπως κάνουμε με όλα τα άλλα μέλη μας», τόνισε ο Στρος-Καν, επιστρέφοντας από τη Βαρσοβία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

Εάν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα, «θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ, αποφασισμένο από το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες. Το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους, όπως κάνουμε με κάθε χώρα», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο προεδρεύων του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε ταχθεί την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ μιας αμιγώς ευρωπαϊκής λύσης για την Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δεν ήθελε αρχικά συμμετοχή του ΔΝΤ στο σχέδιο, δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ελέγχουν τη διαδικασία.
naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.