#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2010 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί οικονομολόγοι και πολιτικοί;

 

Θυμάστε την παράδοξη και τρομερά καχύποπτη ιδέα που είχαμε παρουσιάσει στο Καλύτερα καχύποπτοι, παρά πρόβατα με κομμένο λαιμό;

Έ, λοιπόν, δεν μας φαίνεται πλέον  και τόσο καχύποπτη μετά τα …καλά λόγια με τα οποία βάλθηκαν να στολίζουν τις τελευταίες ημέρες την κυβέρνηση, όσοι μέχρι πρότινος ζητούσαν να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Και δεν είναι μόνο ότι οι μέχρι πρότινος «εχθροί τους έθνους» ανακάλυψαν …ικανότητες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή το δάνειο με το επιτόκιο σούπερ-τοκογλύφου. Είναι κυρίως αυτή η μεσολάβηση της Goldman Sachs για πώληση σε κινέζικα κεφάλαια στρατηγικού μεριδίου της Εθνικής και άλλα πολλά, που μας βάζει ψύλλους στ΄ αυτιά.

Κατόπιν τούτων κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε το «φανταστικό σενάριο» που δημοσιεύσαμε σε εκείνο το κομμάτι και το οποίο αρχίζει και γίνεται …πραγματικό.

Φάση πρώτη: Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!

Φάση δεύτερη: Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκόλυνε την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσέφερε την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.

Φάση τρίτη: Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες. Παράλληλα προωθεί  διαρθρωτικές αλλαγές και ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (σημερινή συνεδρίαση με τον Πάγκαλο)

Φάση Τέταρτη: Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν οι τα μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» (άρχισε να γίνεται). Ενώ οι  κερδοσκόποι, που κέρδισαν από τα κρατικά ομόλογα, και πουλώντας τις μετοχές τους στο peak , μπορούν τώρα να έρθουν και να τις ξαναγοράσουν με τα κέρδη που αποκόμισαν από εμάς, στο πάτο! Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!

Φάση Πέμπτη: Η κυβέρνηση τότε θα μπορεί να επαίρεται ότι παρέλαβε μια οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την έβγαλε από την εντατική και την έχει σε κανονικό μονόκλινο, όπου πλέον δέχεται και επισκέψεις!!! Το κλίμα θα αλλάξει.  Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!

Φάση Έκτη: Ενδιαμέσως με  το νομοσχέδιο που παρέχει  δικαίωμα  ψήφο στους  «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η  σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο.  Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010. Και θα αρχίσουν έτσι και οι πρώτες γκρίνιες για τον Σαμαρά στη Ν.Δ. 

Φάση Έβδομο: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί  τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;

Στην Ρηγίλλης ακούει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 27/01/2010 20:57:48

  Δεν σταματανε.Τον φεβρουαριο θα ξαναζητησουμε δανεικα.Και θα μας τα δωσουν.
  Αφου δεν υπαρχει κανεις να υψωσει αναστημα.

 2. ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 27/01/2010 21:10:43

  Η ΝΔ είναι γεννημένη για να μένει στην αντιπολίτευση.Το Πασοκ κυβερνά και ελέγχει τα πάντα.Δημιουργεί τεχνητές εντάσεις και μετά εμφανίζει ήρωες λυτρωτές.
  Με τόσα θέματα ανοιχτά,στη ΝΔ μαλώνουν για τον τρόπο ανάδειξης του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
  Ύπνος βαθύς στη Ρηγίλλης!!Ακόμη σκοντάφτουν στα χαλάσματα που άφησε ο Καραμανλής.

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 27/01/2010 21:22:47

   ΜΗΤΣΟΣ.Σκέτο.

 3. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 27/01/2010 21:19:57

  Κακώς με ξεφτιλίζεις έτσι Φάκτορα.Αυτό ήταν πολύ βαρύ.Πάω να αγοράσω μάτι,αρμαθια με σκόρδα και λιβάνι.

 4. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 27/01/2010 21:26:10

  Τελικά είχαν σχέδιο.

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 27/01/2010 21:45:09

  +300δις χρέος όπως και να το παρουσιάσουν μένει εκεί και διογκώνεται. Ότι κάπως έτσι θα γίνει είναι γεγονός, όλοι την δουλειά τους θα κάνουν πλην του λαού που συνεχίζει να φορτώνεται χρέη.

  Ξαναλέω δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε τουλάχιστον σε αυτή την φάση, περνάμε στην επόμενη φάση τοκογλυφίας, άλλη μία μένει και μετά μας κουμαντάρουν οι Βρυξέλλες.

 6. t avatar
  t 27/01/2010 21:45:39

  Ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο επι κυβερνήσεως ΝΔ. Tο 2008 διέγραψαν πρόστιμο στην "Ακρόπολη Χρηματιστηριακή" ύψους 5.5 δις ευρώ. Το πρόστιμο ήταν για την υπόθεση πώλησης δομημένων ομολόγων!

  • popolaros avatar
   popolaros @ t 27/01/2010 21:50:16

   Με τα κλεμμένα και τους κλέφτες, τι θα γίνει Yorgo?

 7. t avatar
  t 27/01/2010 21:59:03

  O Γιώργος Αλογοσκούφης το 2008 διέγραψε το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ

  • tiramola avatar
   tiramola @ t 27/01/2010 22:00:57

   Ποιός είχε επιβάλει στην “Ακρόπολη Χρηματιστηριακή” το πρόστιμο?

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ t 27/01/2010 23:05:51

   Η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών

 8. t avatar
  t 27/01/2010 22:06:09

  To 2007 ο αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης και απαντώντας στις κατηγορίες είπε τα εξής: Η κυβέρνηση θωρακίζει και εκσυγχρονίζει το σύστημα διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, απαντώντας στις δηλώσεις Δαμανάκη.

  «Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί που θίγονται από την πολιτική μας αυτή. Οι πράξεις όμως μιας χρηματιστηριακής εταιρείας και των όποιων ενδεχομένων ευθυνών προκύψουν, δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι σε όσους θέλουν ή σκοπεύουν να ευτελίσουν και να ματαιώσουν τη θωράκιση που ξεκίνησε, στέλνοντας βορά την περιουσία των ασφαλισμένων σε συμφέροντα που καραδοκούν. Αυτό θα ήταν το σκάνδαλο» Για την εταιρεία «Ακρόπολη», ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τη λειτουργία της, το υπουργείο Απασχόλησης έδωσε εντολή για κατεπείγοντα διαχειριστικό έλεγχο και το ΤΕΑΔΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, είπε ο υπουργός, θα δημοσιοποιηθούν και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν.

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/01/2010 22:16:50

  Ανησυχούμε άδικα. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί κάποιος να ζει για πάντα με δανεικά.

  • man8os avatar
   man8os @ Δημήτρης 28/01/2010 00:40:38

   Οσο τον δανειζουν, ναι, μπορει.
   Το ερωτημα ειναι, ως ποτε θα τον δανειζουν?

 10. t avatar
  t 27/01/2010 22:18:10

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=125868
  ,

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/01/2010 22:30:55

  Διατηρώ επιφύλαξη για την απόλυτη ακρίβεια των παρακάτω στοιχείων. Τα μεταφέρω όπως αναρτήθηκαν.
  Κανένας εκτός του πολύ στενού επιτελείου του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών δεν μπορεί να τα διασταυρώσει.
  Σίγουρα συνέβη, θυμάμαι την "εμπλοκή" της Goldman Sachs, τα μεγέθη είναι άγνωστα.

  Αρχαίε θυμάσαι περισσότερες λεπτομέρειες ;

  "Το 2001 το ΠαΣοΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις Ευρώ έστησε την πιο πολύπλοκη απάτη που έχει στηθεί ποτέ στην ελληνική ιστορία, τη μεγαλύτερη ελληνική κρυφή κομπίνα. Εξαπάτησε και τις Ευρωπαϊκές αρχές αλλά και τους Έλληνες πολίτες.

  Το 2001 το δημόσιο χρέος άρχισε να εμφανίζει επικίνδυνη αύξηση. Με έκδηλη την ανησυχία οι δημιουργικοί λογιστές του Σημίτη, για να μην χάσουν το τραίνο της ΟΝΕ, στράφηκαν στη διεθνή τράπεζα Goldman Sachs για να βρει τρόπο να ...εξαφανίσει ένα τρις δρχ. από το χρέος του δημοσίου.

  Με τη μέθοδο των φουσκωμένων και πλασματικών ισοτιμιών στη μετατροπή πολλών δανείων του Δημοσίου η Goldman "εξαφάνισε" το χρέος. Τα δάνεια που μετατρέπονταν αφορούσαν την περίοδο 1982-2000 και όχι όπως ψευδώς επέμενε ο κ.Φλωρίδης τη Μητσοτακική περίοδο 1990-1993.
  Δεν ενδιαφέρει μόνο η περίοδος των δανείων. Ενδιαφέρει κυρίως η απάτη που στήθηκε και συνιστά τον ακριβότερο δανεισμό στην ιστορία της Ελλάδας.

  Η Goldman, όλως τυχαίως, είχε δανείσει το Ελληνικό δημόσιο 1 τρις δρχ. Φυσικά ήθελε πίσω τα λεφτά της και φυσικά με μεγάλη προμήθεια συμμετείχε στην τέλεια κομπίνα.

  Έτσι η τράπεζα επιστράτευσε τις σύνθετες πράξεις, τα swaps για να συντελεστεί το έγκλημα. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας ....6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps).

  Αποτέλεσμα : το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε τα τεράστια κόστη των συναλλαγών αλλά και το τεράστιο ρίσκο που εμπεριέχει κάθε swap. Και όταν μιλάμε για 18 swaps-τράμπες...εννοούμε φοβερό ρίσκο.
  Μόνο για τη σύναψη των περιπλοκότατων συμβολαίων δόμησης το δημόσιο πλήρωσε τότε πάνω από 200 εκατ. προμήθειες. Αυτά πληρώθηκαν ΕΦΑΠΑΞ και "τα πήρε" η Goldman.

  H τεράστια απάτη όμως και η ζημιά συνεχίζεται και στις μετέπειτα διεργασίες. Γιατί για να εξαφανιστεί το 1 τρις δρχ. χρησιμοποιήθηκαν πλασματικές και φουσκωμένες ισοτιμίες στη μετατροπή των γεν και $ δανείων σε Ευρώ.
  Αν δεν φούσκωναν υπέρογκα τις ισοτιμίες δεν θα μπορούσαν να εξαφανίσουν λογιστικά το 1 τρις χρέος. Σε πρώτη φάση με το φούσκωμα των ισοτιμιών "χάθηκαν" 70 εκατ. και έπειτα με τις ανοδικές τάσεις του Ευρώ έναντι του γεν και του $ "χάθηκαν" άλλα 300 εκ.

  Τεράστια ζημιά προκλήθηκε και από τη λάθος δόμηση σχετικά με το swap των επιτοκίων. Το δημόσιο θα κέρδιζε αν τα επιτόκια ανέβαιναν και θα έχανε αν τα επιτόκια κατέβαιναν. Κατά κακή τους τύχη όμως τα επιτόκια ....μόνο έπεφταν. Που σημαίνει ότι το χρέος προς την Goldman συνεχώς αυξάνονταν.

  Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα ...54 δις Ευρώ (....ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!).
  [ημ. Προφ.: μου φαίνεται πολλή η απόκλιση]

  Το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει αυτή την τερατώδη σύμβαση έπρεπε να πληρώνει τοκοχρεολύσια της τάξης των ....400 εκατ. το χρόνο μέχρι το 2019. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το ΠαΣοΚ φρόντισε οι αποπληρωμές να αρχίσουν να εκτελούνται.... από την άνοιξη του 2004...

  ΥΓ. Το 2005 τα swaps αυτά ακυρώθηκαν γιατί η Ν.Δ. έκρινε ασύμφορο για το Δημόσιο έναν τόσο ακριβό-λόγω υψηλών προμηθειών- δανεισμό".
  http://politis-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html

 12. t avatar
  t 27/01/2010 23:05:36

  «Γκρίζα δωράκια»
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100035_11/03/2007_219087
  .

 13. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/01/2010 23:51:58

  Η μεγαλύτερη απάτη στη σύχρονη οικονομική ιστορία της χώρας στήθηκε με τη δημοπράτηση των γραμματίων εχθές.

  Μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση να τα διαθέσει στους Έλληνες πολίτες και με μικρότερο επιτόκιο μάλιστα -που και πάλι θα ήταν εξαιρετικά αποδοτικό-

  Τουναντίον μας φέσωσε η "διεθνής των τραπεζών"

  Οι ανθρωποι πρέπει να παίρνουν χόντρες μίζες ή είναι ηλίθιοι, δεν εξηγείτε διαφορετικά.

  Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ προτού χρεωκοπήσουμε!

 14. provato avatar
  provato 27/01/2010 23:52:21

  Γιατί ανησυχούμε χωρίς λόγο; Ξεκίνησαν οι εξεταστικές επιτροπές. Τα μαχαίρια θα φτάσουν στο κόκαλο (το δικό μας). Η αλήθεια θα λάμψει (και θα μας τυφλώσει ώστε να μην βλέπουμε τίποτα). Οι ένοχοι βουλευτές και πρώην υπουργοί θα μπούν φυλακή (λέμε και καμία ...). Πάντως είναι πολύ ΄΄ωραία΄΄ η εικόνα να σε ΄΄εξετάζουν΄΄ άνθρωποι της ΄΄συντεχνίας΄΄ σου. Τέτοια ΄΄πατέντα΄΄ δεν πρέπει να μείνει μόνο για τους εθνοπατέρες πρέπει να το επεκτείνουμε σε όλη την κοινωνία , πχ για να δικαστεί κάποιος , να πρέπει πρώτα να τον βγάζουν ένοχο εξεταστικές επιτροπές από την συντεχνία του. Αν είναι οικοδόμος οικοδόμοι , εφοριακός εφοριακοί , παπάς παπάδες, κτλ. Όπως η γαλάζια διακυβέρνηση έχωσε όλους μα όλους τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ στη φυλακή , έτσι και τώρα οι πράσινοι θα ΄΄ματώσουν΄΄ τους γαλάζιους. Όπως γίνεται χρόνια και χρόνια. Μεταξύ κατεργαραίων , ειλικρίνεια. Προτείνω και πάλι πως εάν οι εξεταστικές και οι πιθανές προανακριτικές δεν οδηγήσουν σε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ καταδίκη πολιτικού προσώπου-ων να πληρώσουν τις επιτροπές με παρακράτηση μισθού όσοι τις ψήφισαν ή να μην πληρωθούν καθόλου τα μέλη των επιτροπών ως μη ΄΄παραγωγικά΄΄. Αμ πως.
  ΄Η αλ-αλάζουμε ή βουλιάζουμε , σεμνά και ταπεινά...
  ΥΓ: Είναι πολύ αυστηρή η νομοθεσία για τους εθνοπατέρες και δεν θα το αντέξουν. Προτείνω τα αδικήματα να παραγράφονται ένα μήνα από την τέλεσή τους και για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη να πρέπει να ψηφίσουν 300 βουλευτές υπέρ της παραπομπής τους . Απλά και καθαρά.
  ΥΓ2: Είναι δυνατόν αυτοί που φαίνεται να βρίσκονται σε αφασία να κάνουν εφτά φάσεις;
  Εδώ βλέπουν την ύφεση να κάμπτεται και την ανάκαμψη με αργά αλλά σταθερά βήματα να έρχεται. Αφού του Μπους του μιλούσε ο Θεός (είχε κάψει ΄΄φλάντζες΄΄ με τόσο αλκοόλ) και τον βγάζανε πρόεδρο. Τον άλλο που στέλνει χιλιάδες στρατιώτες στο μέτωπο και θα τους αποσύρει μελλοντικά του δώσανε το Νόμπελ ειρήνης, εμας μας έχουν για χρεωκοπία και ταυτόχρονα σχίζονται να πάρουν τα ομόλογά μας. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι ζουν ανάμεσά μας. Θα ξαναδώ τον εξορκιστή (την uncut version). Ίσως πάρω μια νότα αισιοδοξίας. Ίσως όμως επιβάρυνει την λανθάνουσα ψυχαναγκαστική μου μανία καταδίωξης. Το βράδυ όταν κοιμάμαι βλέπω κάτι τεράστιες ανεμογεννήτριες να μουγκρίζουν δαιμονισμένα , να βγάζουν χέρια και πόδια και να με κυνηγάνε. Εφιάλτης. Αφήστε που προχθές είδα τον Πάγκαλο να τρώει εκατό σουβλάκια τυλιγμένα σε πενταετή ομόλογα σερβιρισμένα από Πακιστανό που μόλις είχε πάρει την Ελληνική υπηκοότητα. Δεν είμαι καλά γιατρέ μου…

 15. karenin avatar
  karenin 28/01/2010 01:44:52

  Σενάριο όγδοο. Και ξαφνικά σοβαρευόμαστε. Συνειδητοποιούμε ότι η χώρα δέχεται οικονομική επίθεση, βάλεται απο παντού, και το ελλάχιστο πατριωτικό καθήκον επιβάλει, παύση κάθε εσωτερικής τριβής. Η αλλόγιστη κριτική εν καιρώ πολέμου συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας.

 16. katerina avatar
  katerina 28/01/2010 01:59:44

  Ο ορισμός της αλαζονείας.

 17. Radio Parlapipa avatar
  Radio Parlapipa 28/01/2010 04:25:48

  Βρε Φάκτορα,
  αυτοί μας θεωρούν τόσο ηλίθιους
  που μας ζητούν να χαιρόμαστε
  που πήραν δανεικά στο όνομά μας
  για να πληρώσουν την κακοδιαχείρισή τους
  και συ αναρωτιέσαι μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

  :)

 18. greco avatar
  greco 28/01/2010 05:22:41

  Η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει...

 19. t avatar
  t 28/01/2010 15:08:38

  Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση διαγραφής προστίμου στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή:

  "Κατά την χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, του ...
  έτους 2008, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Κουσελάς, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο οφειλέτης, στον οποίο αναφέρεται η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σελίδα 17, «του οποίου με απόφαση (2/08/10.4.2008) του Προϊστάμενου ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διαγράφηκαν πρόστιμα ύψους 5.511.351.867 ευρώ». Το ίδιο ερώτημα έθεσαν και βουλευτές άλλων παρατάξεων. Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης, απάντησε, ότι ο οφειλέτης είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον αρμόδιο Οικονομικό Επιθεωρητή.

  Ο κ. Σαχινίδης επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια."

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ t 28/01/2010 15:55:43

   Επιτέλους, με το παραμυθάκι αυτό.
   Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια, μετά απο προσφυγή της θιγόμενης εταιρείας, κατά της απόφασης επιβολής προστίμου. Δεν υπάρχει καμμία διαγραφή και η παραγραφη έχει διακοπεί. Αυτά για όσους έχουν στοιχειώδεις Νομικές γνώσεις.
   Οι πασόκοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως η Χρηματηστηριακή επιμένει!!!! να πληρώσειτο πρόστιμο!!!! Και η προσφυγή που άσκησε, αφορά την απόφαση διαγραφής!!!!
   Να μην χάσουμε τελείως το μυαλό μας.
   Επειδή οι δύο Γιωργάκηδες είναι "ερασιτέχνες"??? και "κατόρθωσαν" να δανειστούν, με 6,2%, πρέπει να τρελαθούμε όλοι. Άς ψάξουν να βρούν πιο σοβαρά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Πρέπει επιτέλους κάποιος να τους μιλήσει για το "μπούμεραγκ".
   Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Και θα το νιώσουν, πολύ σύντομα.

 20. Johny avatar
  Johny 28/01/2010 18:57:47

  Αληθινή - κάλπικη η κρίση, αυτο που ξέρω είναι ότι δεν έχω κεφάλαιο γιά να κρατήσω ανοιχτή την επιχείρηση μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.