20/07/2009 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόβονται οι δαπάνες και στα νοσοκομεία

Ο έλεγχος των δαπανών σε νοσοκομεία και ΟΤΑ, απασχόλησε τη διυπουργική επιτροπή φορέων γενικής κυβέρνησης, που συνεδρίασε υπό τον Υπουργό Οικονομίας, με τη συμμετοχή των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Απασχόλησης. Ειδικά στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τον κύριο Αβραμόπουλο, το 80% των νοσοκομείων έχουν ήδη καταρτίσει ισολογισμούς ενώ έως την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, θα έχει καταθέσει ισολογισμούς το σύνολο των νοσοκομείων.

 Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι από τον περιορισμό της σπατάλης, στον τομέα της υγείας, το δημόσιο θα εξοικονομήσει φέτος 75 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ από τον επόμενο χρόνο και στο εξής, θα εξοικονομούνται 500 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Επίσης προανήγγειλε ρύθμιση για την καταβολή στα νοσοκομεία των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που ανέρχονται σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοιες αλλαγές υλοποιούνται και στον τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς το διπλογραφικό σύστημα έχει εγκατασταθεί ήδη σε 490 δήμους από 515 που είναι υποχρεωμένη. Η εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του προγράμματος σύζευξης σε περίπου 4,5 χιλιάδες φορείς του δημοσίου υπολογίζεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. skeptiki avatar
    skeptiki 20/07/2009 23:39:38

    Άστα να μην ακούω για νοσοκομεία..... Οι πολυδιαφημισμένοι ενιαίοι διαγωνισμοί απλά θα κυρηχθούν άκυροι γιατί είναι αδύνατο να γίνει ενιαίος διαγωνισμός αν δεν γίνουν συμβατά τα συστήματα κωδικοποίησης των νοσοκομείων και δεν γίνει εφικτή η διασταύρωση στοιχείων.... όλα αέρα πατέρα στη χώρα των γελοίων που ήμαστε, και εξακολουθούμε να παίρνουμε στα σοβαρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις.... όσο κόπηκε και το κάπνισμα... μόνο φρου φρου κι αρώματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.