#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2009 22:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλοκαιρινός αιφνιδιασμός στο ασφαλιστικό

Με καλοκαιρινό αιφνιδιασμό επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει ένα νέο «ασφαλιστικό».

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά  το υπουργείο Απασχόλησης και ανακοίνωσε το σπάσιμο του ΙΚΑ στα δύο: Σε κλάδο υγείας και σε κλάδο συντάξεων.  Εκφράζονται φόβοι ότι αν γίνει αυτό τότε σημαίνει ότι χάνονται πολλές παροχές υγείας, κόβονται εξετάσεις και φάρμακα μπαίνει πλαφόν σε όλο το σύστημα νοσηλείας και γενικά πρόκειται περί αρνητικής προοπτικής.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ρίχνοντας το χαρτί του ΙΚΑ στο τραπέζι, η κυβέρνηση θα δοκιμάσει να περάσει ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ταμείων με την ενοποίηση όλων των κλάδων υγείας σε ένα και αντίστοιχα σε ένα κλάδο συντάξεων. Σε κάθε περίπτωση οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν είναι τελικές, αλλά υπάρχουν κι άλλα πιο ήπια μοντέλα. Προφανώς ο κ. Καραμανλής έριξε την ιδέα στο τραπέζι για να μετρήσει τις αντιδράσεις.

Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα της περιστολής των δαπανών των ταμείων είναι υπαρκτό και σοβαρό. Αντί όμως η κυβέρνηση να προωθεί, με βάση αυτό το επιχείρημα, ένα σκληρό μοντέλο σαν αυτό που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, θα ήταν καλύτερα να βελτιστοποιήσει την συνεχή παρακολούθηση των εξετάσεων και της συνταγογράφησης.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο κλάδος υγείας του ΙΚΑ παρουσιάζεί «μαύρη τρύπα» 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία καλύπτει αναγκαστικά ο κλάδος των συντάξεων. Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ κ. Γιώργο Ρωμανιά, ο διαχωρισμός των κλάδων, εκτός από καλύτερο έλεγχο των δαπανών, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός «κουμπαρά» στον οποίο θα συγκεντρωθούν οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων .

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Καραμανλή, η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για αποδόμηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ.

Παζάρια θα γίνουν τους επόμενους μήνες και με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με ριζική περικοπή της σχετικής λίστας, αλλά και ένταξη άλλων σ' αυτή. Αναζητείται ο επικοινωνιακός τρόπος για να περάσουν τις αλλαγές αυτές αφού όποιος βγει σήμερα από τη λίστα θα αναγκαστεί να δουλέψει τουλάχιστον πέντε χρόνια περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 02/07/2009 22:21:32

  Η σοφότερη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει στο ασφαλιστικό. Το επόμενο βήμα θα είναι η δυνατότητα να επιλέγεις μεταξύ ιδιωτικής η κρατικής ασφάλισης με αποτέλεσμα να υπάρξει μιας μορφής ανταγωνισμός μεταξύ κρατικών ασφ. ταμείων και ασφ. εταιριών. Συμπληρωματικά ασφ. πακέτα για νοσοκ. περίθαλψη από ασφ. εταιρίες δε θα πρέπει επίσης να αποκλείονται.

 2. sweet avatar
  sweet 02/07/2009 22:32:49

  φυσικά πολυ καλά κάνει η Κυβέρνηση.Οι εργαζόμενοι να καταλάβουν πως μετα το δήθεν ’δεν πάει άλλο’ υπάρχει πολύ άλλο και το βαρέλι έχει πολλαπλούς ’πάτους’ όπως φανερώνει η σύγχρονη Φυσική.Οι εργαζόμενοι καλούνται να τραγουδήσουν όλοι μαζί ’λίγο κρασί,λίγο θάλασσα και το τσόλι μου’ που είναι ο νέος Εθνικός Υμνος των απανταχού μικροαστών της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια.Επίσης στις επόμενες εκλογές να πριμοδοτήσουν με 5,6 μοναδούλες τον Καρατζαφύρερ και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει θλιβερή αντιπολίτευση...

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 02/07/2009 23:06:09

  Μωρέ!! Ακόμα και μες στο καλοκαόρι αυτή η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για το κακό μας!
  Άντε Γιωργάκη, σου φεξε. Όταν πάρεις την εξουσία θα τα βρείς όλα έτοιμα

 4. παλιά ιστορία avatar
  παλιά ιστορία 02/07/2009 23:34:09

  ...μη σκαλίζεις τις στάχτες να ξανάβρεις φωτιά
  κι αν υπάρχουν σπίθες που ακόμα κρατούν
  μ' ένα φύσημα αέρα και αυτές θα χαθούν.

 5. kanis avatar
  kanis 03/07/2009 00:47:40

  Με το Ε9 ...τι έγινε; Τα βρήκανε τα στοιχεία;

 6. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 03/07/2009 01:30:23

  Θα ισχυριστεί κάποιος, ότι στις δύσκολες συνθήκες απαιτείται συμμάζεμα. Τι να συμμαζέψει όμως κάποιος από τα ασυμάζευτα;
  Η διαχείρηση πόρων προϋποθέτει πριν από την όποια καλή ή μη διάθεση, τόλμη ή συντηριτισμό, φαντασία ή προσκόληση στο παρελθόν, την ύπαρξη πόρων. Βάση της κοινωνικής πολιτικής είναι η αναπτυξιακή πολιτική. Όταν η οδός που ακολουθείται είναι το βάθαιμα του επιβαλλόμενου παρασιτικού μοντέλου, χωρίς όραμα και διάθεση για προσπάθεια, ως η εύκολη λύση της άνετης κονόμας και ανέξοδης μαγκιάς, στο τέλος του δρόμου περιμένει η πτώχευση.
  Αυτό που συχνά δεν θέλουν να κατανοήσουν τα οικονομικά υποκείμενα, είναι ότι λειτουργούν στα πλαίσια μια γενικότερης οικονομίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί στην εποχή του ιντιβιντουαλισμού σχετικά με την ευημερία, είναι ότι αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από την όποια ατομική καπατσοσύνη.
  Ο Αριστοτέλης φώναζε όμως εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια ότι η Πολιτεία δεν συνίσταται με στόχο την συμβίωση, αλλά το εύ ζήν. Εμείς πιστέψαμε στο παραμύθι, ότι αγορά σημαίνει ελευθερία, χώρο παροχής δυνατότητας ανάπτυξης των ικανοτήτων και μάλιστα σε πλαίσια αρκούντως αυτοπροσαρμοζόμενα στις υπάρχουσες ανάγκες. Δεν κατανοήσαμε ότι οι κύριοι με τις γραβάτες φοράνε τσεμπέρι. Πιστέψαμε ότι οι μεγαλουπόλεις του καπιταλισμού σημαίνουνε - τουλάχιστον για τους πολλούς - γκλαμουριά και όχι γκέτο. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν, ότι περνάμε πολύ καλύτερα από ότι πολλοί άλλοι. Όταν έλθει η ώρα όμως να πάμε λαθρομετανάστες στο Αφγανιστάν και στο Μπάγκλα Ντες η μαγκιά θα μας φύγει. Ίσως τότε βέβαια να μην ζει ο Καρατζαφέρης, όταν τα παιδιά του θα σκουπίζουν τα κόπρανα από τις γκαμήλες, για να εκλιπαρεί αποδοχή της λαθρομετανάστευσης.

 7. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 03/07/2009 02:07:05

  To μηνυμα που εκπεμπεται ειναι σαφες Εμεις μονιμως στα επανω μας, κι' εσεις, καθικια Ελληνες, παντοτε στα κατω σας. Ευελπιστουμε, ομως, οτι επιτελους οι Ελληνες θα το λαβουν το μηνυμα και θα πουν αυτοι την τελευταια λεξη. Παντως οφειλουμε ολοι να σημειωσουμε τις τωρινες θεσεις του εν δυναμει μελλοντος πρωθυπουργου Γεωργακη Παπαντρεα, ωστε σε περιπτωση που το γυρισει στην κολοκυθια, αν τελικα (λεμε τωρα) κερδισει το ΠΑΣΟΚ τις επομενες εκλογες, να μπορουμε να τον κυνηγησουμε με βρεγμενες σανιδες.Ειναι καιρος πλεον να βαλουμε ενα μεγαλο STOP μπροστα στους ανεπαγγελτους "γονους" που θελουν να μαθουν την τεχνη του κουρεα στου κασιδι το κεφαλι, στο κεφαλι μας, δηλαδη.

 8. αχβαχ avatar
  αχβαχ 03/07/2009 02:34:30

  Μετά από πέντε χρόνια πρωτοφανούς αδιαφορίας, αράγματος και απόλυτης αντίφασης με τα υπεσχημένα, ο πρωθυπουργός, ακολουθώντας τις προτροπές του Παπαχελά της Καθημερινής, μεριμνά για την υστεροφημία του, αποχωρώντας ηρωικά μαχόμενος υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Δύσμοιρη πατρίδα, σε ποιανών τα χέρια έπεσες, σε ποιανών τα χέρια θα περάσεις...

 9. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 03/07/2009 07:38:35

  Τώρα τον μάθατε, δέν τον ξέρατε απο πρίν, δέν τον ξέρατε εδώ και 6 χρόνια, δέν ξέρατε όλες τις προθέσεις του πρίν τις ευρωεκλογές?
  Εσείς τρέχατε στις παραλίες αντί να περάσετε πρώτα απο την κάλπη να τον μαυρίσετε να χάσει με καμιά δεκαριά μονάδες αφού και οι 4,5 αποδείχτηκαν λίγες.
  Καλά να πάθετε τώρα.

 10. Naruto avatar
  Naruto 03/07/2009 08:50:57

  @1 Ναι γιατι οι ιδιωτικες ασφαλιστικες ειναι αξιοπιστες. Τα ιδια γιναν στην αμερικη και τωρα εχουν απο τα χειροτερα συστηματα υγειας.
  Αν θελουν ας δωσουν την επιλογη συμμετοχης ή μη σε ασφαλιστικο φορεα. Καλυτερα να αποταμιευσω εγω παρα ο καθε υπουργος να τα κανει ομολογα ή να ριχνει 3 εκτ ανασφαλιστους σε ενα ταμειο επειδη τα λεφτα τα καναν βιλες και μετα να απορουμε γιατι τα ταμεια δεν πανε καλα.

 11. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/07/2009 09:46:59

  Οι περισσότεροι δεν χορταίνουν με ψωμί, αλλά με υποσχέσεις. Για κάποιους που τις υποστηρίζουν, αυτές μετατρέπονται στον καθημερινό, για άλλους που τις ακούνε σε φάτε μάτια ψάρια.
  Φυσικά η υγειονομική ασφάλιση ωφείλει να είναι δημόσιο αγαθό. Το ίδιο και η συνταξιοδότηση με βάση το λεγόμενο συμβόλαιο γενεών. Τώρα, είτε δημόσιες, είτε ιδιωτικές, όπως αποφάσισε η παγκοσμιοποίηση, μετά από μερικά χρονάκια τις συντάξεις θα τις βλέπουμε με το μακαρόνι.

 12. ataktos avatar
  ataktos 03/07/2009 10:19:43

  Εκεί που μας χρώσταγε πάει να μας πάρει και το βόδι .Είδατε να παραπέμπετε κανείς γιατρός για τα φάρμακα και διαπλοκή με της εταιρίες .Έφαγαν , πήγαν εκδρομές πήραν ψυγεία ε τώρα πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε άλλωστε οι γιατροί είδατε να διαμαρτυρηθούν για το δίπλωμα της Νατάσσας .

 13. tasos avatar
  tasos 03/07/2009 11:35:11

  ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ..
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ...
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).....
  ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.