04/02/2010 16:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγάλη ρωσική αγορά περιμένει ελληνικά προϊόντα

Η μεγάλη ρωσική αγορά θα μπορούσε να καταναλώσει μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής, αντ' αυτού, όμως, παρακολουθούμε παθητικά την ενσωμάτωση των οικονομιών της Ρωσίας και της Τουρκίας και την θεαματική αύξηση των ρωσοτουρκικών ανταλλαγών, που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 100 δισ. δολλάρια σε μια πενταετία.

    Αυτό υπογράμμισε ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, κατά τη συνάντηση της Περιφέρειας του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ με την ειδική μόνιμη επιτροπή της Βουλής για τους έλληνες της διασποράς και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

    Σε μια παθιασμένη συνηγορία υπέρ της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, ο κ. Ι. Σαββίδης υπενθύμισε την πυκνότητα των επίσημων ρωσoτουρκικών επαφών σε ανώτατο επίπεδο, όπως και μια σειρά συμφωνιών σε όλους τους τομείς.

    Υποστήριξε δε ότι η Τουρκία γίνεται στρατηγικός εταίρος όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά όλης της Ευρώπης.

    Το μέλλον διαμορφώνεται σήμερα,υπογράμμισε χαρακτηριστικά,προτού υπενθυμίσει ότι η Ρωσία έχει πολλές εναλλακτικές για τους αγωγούς της, ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν έχουν.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 'Ελληνες της πρώην ΕΣΣΔ, ο κ.Σαββίδης ζήτησε να σταματήσει η πολιτική απέλασης από την Ελλάδα και η επιτάχυνση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

    Μιλώντας στην ίδια συνάντηση,ο Κυριάκος Ιορδανίδης από την Γεωργία διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη, όπως είπε, κατάσταση λειτουργίας των ελληνικών προξενείων στο Νοβοροσίσκ,την Τιφλίδα και τη Μαριούπολη, ενώ ζήτησε να μπουν και οι Ελληνες της Τουρκίας στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού.

    Ο κ. Ιορδανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας.

    Διάφορα μέτρα βελτίωσης της εκπαίδευσης των ομογενών, ζήτησε εξ άλλου η κα Προτσενκο-Πιτσατζή,Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας.-

ΣΧΟΛΙΑ

  1. B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. 04/02/2010 18:34:26

    μα αν πάνε τα προϊόντα μας (τα ποιά; πλέον...) στη Ρωσία, θα αρχίσουν να νοιώθουν σύγκρυο όσοι θεωρούν πως ανήκουν ψυχή τε και σώματι στη Δύση. Θα μας αρρωστήσουν -το μας είναι συμπονετικός προσδιορισμός και ουχί στιβαρό ποιητικό αίτιο, προσπαθεί τουλάχιστον... (ψυχραιμία και για σένα χτυπά η καμπάνα...).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.