14/12/2009 16:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα να λύσει μόνη τα προβλήματά της

Η Ελλάδα θα πρέπει να επιλύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα χωρίς να βασίζεται στη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια σε χθεσινή συνέντευξή του στην El Pais.

«Εάν η Ελλάδα δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, η ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να τα λάβει στο όνομα της Ελλάδας», δήλωσε ο Αλμούνια, σημειώνοντας πως τα προβλήματα της Ελλάδας πρέπει να επιλυθούν από την ελληνική κυβέρνηση, τα ελληνικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία.

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει τα τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, τον καθησύχασαν.

«Πειστήκαμε όλοι από τις εξηγήσεις του και είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η οποία χρειάζεται άμεσα διευθέτηση», δήλωσε ο Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.