14/12/2009 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνικό ομόλογο σωτηρίας προτείνει ο Μίμης Ανδρουλάκης

Με ερώτησή του, ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ  Μίμης Ανδρουλάκης, καλεί τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να εξετάσει την ανάγκη έκδοσης εθνικού ομολόγου που -όπως αναφέρει- μπορεί ανάλογα με τη συγκυρία να προσελκύσει το ευρύ εγχώριο αποταμιευτικό κοινό και να ανακουφίσει σ' ένα βαθμό το δανεισμό της χώρας από τις πιέσεις των διεθνών αγορών.

Προϋποθέσεις για την έκδοση του ομολόγου:

• να αποτελεί πράγματι φθηνότερη μορφή δανεισμού με επιτόκιο κατώτερο των αγορών

• να προβλέπεται μείωση των αντιπαραγωγικών δημοσίων δαπανών ή αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού ίση με το ετήσιο κόστος αποπληρωμής αυτού του δανείου, ώστε να μην οδηγεί σε νέα κλιμάκωση του δημόσιου χρέους το οποίο, έτσι κι αλλιώς, είναι σε ευρώ

• να απαλλάσσεται ο ατομικός αγοραστής του ομολόγου από την υποχρέωση του "πόθεν έσχες" μέχρι την ονομαστική αξία του ομολόγου (10 ή 15 χιλιάδες ευρώ), ώστε να αποκλειστούν "ηθικοί κίνδυνοι"

• να φορολογούνται οι τόκοι με το 10% των τραπεζικών καταθέσεων

• να τοποθετούνται τα δανειακά κεφάλαια σε δυναμικούς ανερχόμενους τομείς που αυξάνουν την παραγωγικότητα, ενισχύουν την παραγωγική βάση και μειώνουν το δραματικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TEO avatar
  TEO 14/12/2009 19:28:00

  Ε' ΡΈ ΜΕΓΑΛΕ ΜΙΜΗ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΠΑΛΙ.ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ,ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.ΑΥΤΑ...

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/12/2009 20:09:10

  για να μην πουλήσουμε χρυσό Μίμη;
  αμδε... η συμφωνία έγινε ήδη, καθώς φαίνεται....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.