15/07/2009 16:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εθνική: Τώρα θέλουν τα ταμεία

Ταμεία, εκκλησία, δημόσιο και ξένοι όλοι μαζί στον… μεγάλο αγώνα να πετύχει η αύξηση της Εθνικής. Μέχρι αύριο, λοιπόν, όλοι… βαράτε παλαμάκια.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι πρωτοφανές, το πως συντονίζονται όλοι οι μεγάλοι όταν το επιβάλει το συμφέρον τους. Χθες, την Εθνική αν ήθελαν θα την έκλειναν στο +20%.   

Έως και τα ταμεία μπαίνουν τώρα στην αύξηση. Όχι, βεβαίως, με δικά τους λεφτά, αλλά με δανεικά. Όπως έγινε με το ΙΚΑ. Φυσικά καλά κάνει το Δημόσιο και διατηρεί μέσω των ταμείων το περίπου 17%-17,5%. Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε. Κάνει… χάρη στην Citigroup και στους άλλους ξένους οίκους που και θέλουν και χρειάζονται την επιτυχία της αύξησης της Εθνικής. Αν η Citigroup και οι άλλοι μπορούσαν να πάρουν πάνω τους την επιτυχία του εγχειρήματος, πιστεύετε ότι θα επέτρεπε ο κ. Καραμανλής στα ταμεία να κάλυπταν την συμμετοχή τους;     

Γιατί η πολύ πρόσφατη ιστορία άλλα μας διδάσκει. Τότε, που έπρεπε να… αποβληθούν τα ταμεία, η εκκλησία και το δημόσιο γενικότερα από την Εθνική και την αύξηση της για να κερδοσκοπήσουν η Citigroup και οι άλλοι, ο κ. Αλογοσκούφης απαγόρευσε  στα ταμεία την είσοδο τους στην αύξηση των 23 ευρώ. Στην «αύξηση  της Finansbank». Έτσι μειώθηκε η συμμετοχή τους στην τράπεζα, ενώ αύξησαν δραστικά το ποσοστό τους η Citigroup και οι άλλοι. Μόνο που τότε η μετοχή της Εθνικής έφυγε από τα 23 και έφτασε μέχρι τα 47. Άρα είναι πασιφανές ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από την συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

 http://www.fmvoice.gr/#2!2!4685

 http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=218448

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.