07/07/2009 23:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απογοητευτικά τα πρώτα στοιχεία για τον Τουρισμό

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την κίνηση τουριστών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μόνο το πρώτο εξάμηνο χάσαμε 560 χιλιάδες τουρίστες, μια πτώση κοντά στο 10%. Το νούμερο αυτό βγαίνει από τις αφίξεις στα 13 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας και αντιπροσωπεύουν το 74% των συνολικών αφίξεων. Μάλιστα, λόγω αυτών των μειωμένων αφίξεων εκτιμάται ότι χάθηκαν 19.000 θέσεις εργασίας.

Το τι θα γίνει τους επόμενους τρεις μήνες είναι άγνωστο, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Αν η συνολική πτώση κλείσει στο 10% σημαίνει ότι η Ελλάδα θα χάσει περί το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες, τεράστια ποσά σε συνάλλαγμα και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Έρχονται δηλαδή μαύρες ημέρες σε ένα από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2009 00:03:26

  Έναν έναν τους χάνουμε τους άδηλους πόρους μας που κρατούσαν την Ελλάδα "ανεξάρτητο" κράτος.
  1-Μεταναστευτικό συνάλλαγμα τέρμα διότι μετανάστευση πλέον δεν υπάρχει. Αντιθέτως μεταναστεύουν τώρα σε εμάς όλοι οι φτωχοκαρμοίρηδες της Ασίας!
  2-Ναυτιλιακό συνάλλαγμα φινίτο, καθόσον η περήφανη ελληνική ναυτιλία έχει πλέον 90% σημαίες Λιβερίας και Αντίγκουα!
  3-Πάπαλα και ο τουρισμός καθώς δεν χρειάστηκε η παγκόσμια κρίση. Τον είχε αποτελειώσει προ πολλού η κερδοσκοπία και το απαράδεκτο επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουμε διότι όλοι οι νεο Έλληνες είναι γεννημένοι διευθυντές και όχι γκαρσόνια....
  Οδεύομεν προς πτώχευσιν κύριοι....

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2009 00:05:18

  Κύρια πηγή εθνικού εισοδήματος (καθώς δεν παράγουμε ούτε καρφίτσες) είναι επίσημα πλέον τα πακέτα και οι επιδοτήσεις της Ε.Ε.
  Ελλάς Ελλήνων Επιδοτούμενων.

 3. SKAIs avatar
  SKAIs 08/07/2009 00:52:11

  Φαίνεται ότι με ένα 10% τα δύσκολα περνάνε. Θυμίζω ότι οι Κασσάνδρες (π.χ. Σημίτης) μιλούσαν για κατάρρευση του τουρισμού και άρα των εσόδων του κράτους

 4. stelios avatar
  stelios 08/07/2009 16:52:59

  Kατσε να γινει πρωτα ταμειο,η καταναλωση θα πεσει περισσοτερο απο τις αφιξεις,πολλα δε τουριστικα γραφεια της Ευρωπης θα ριξουν απειρα φεσια το Σεπτεμβριο και θα βουλιαξουν μαζι και πολλες ελληνικες τουριστικες μοναδες.
  Οσα προεβλεψε ο Σημιτης μακαρι να επαληθευτουν γιατι μαλλον τα πραγματα πηγαινουν πολυ χειροτερα ηδη.

 5. serafino avatar
  serafino 08/07/2009 17:25:28

  Στις αφίξεις είμαστε πολύ καλύτερα από την Ισπανία (-17%) και την Ιταλία (-15%), που πλήττονται και αυτοί από την παγκόσμια κρίση.
  Πολλοί Ευρωπαίοι δεν πάνε καθόλου διακοπές φέτος και όσοι πάνε επιλέγουν τη φτηνότερη δυνατή λύση.
  Εμείς, λόγω ισχυρού ευρώ δεν μπορούμε να παρέχουμε φτηνό τουρισμό, όπως πχ. η Τουρκία ή η Κροατία.
  Αυτό που μάλλον θα είναι πλήγμα είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά άφιξη, που παλιότερα ήταν ένα από τα σημαντικότερα θετικά μας.
  Μπόρα είναι θα περάσει.

 6. Απογοητευτικά τα πρώτα στοιχεία για τον Τουρισμό | Search Top Greek Blog avatar
  Απογοητευτικά τα πρώτα στοιχεία για τον Τουρισμό | Search Top Greek Blog 09/07/2009 21:36:37

  [...] Επιστροφή στην πηγή της δημοσίευσης ! [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.