02/11/2009 14:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η CIT Group

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης κατέθεσε χθες το βράδυ η CIT Group μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Η χρεοκοπία της αμερικανικής τράπεζας – η οποία χορηγεί δάνεια σε χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – είναι μια από τις μεγαλύτερες στην εταιρική ιστορία των ΗΠΑ. Αν και θεωρείτο αναμενόμενη τους τελευταίους μήνες, πολλοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι θα βαρύνει περαιτέρω την εύθραυστη αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η πτώχευση της CIT αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση της χώρας, η οποία επένδυσε 2,33 δισ. δολάρια στην εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω του προγράμματος TARP, και τώρα αναμένεται να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού.

Οι φορολογούμενοι θα λάβουν χρήματα μόνο αφότου έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα ποσά στους κατόχους ομολογιών.

Σημειώνεται ότι οι λειτουργικές θυγατρικές της CIT δεν συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση χρεοκοπίας που κατατέθηκε στο πτωχευτικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρεία εξακολουθεί να εκδίδει νέα δάνεια και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους πελάτες της.

Μόλις βγει εκτός πτώχευσης, η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να μεταφέρει ορισμένες δραστηριότητες στη θυγατρική της στον τραπεζικό κλάδο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735897

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.