#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 22:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Liberation: Ο Ελληνας δε θα σκύψει ποτέ δουλικάΕνα άρθρο ύμνο στην Ελλάδα, φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Liberation, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και φωνές στην Ευρώπη που δεν είναι φανατικές και αναγνωρίζουν αφενός την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτικό και αφετέρου τις προσπάθειες που κάνουν οι Ελληνες για να ξεφύγουν από την κρίση. Οι αρθρογράφοι καλούν τους αναγνώστες να γίνουν όλοι Ελληνες το 2012 και τονίζουν: Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

«Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.
Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη. Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του “τρελού χρήματος”. Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα “Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.

Είναι επίσης το μέλλον μας.

Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες! »

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112827869

ΣΧΟΛΙΑ

 1. atheo avatar
  atheo 01/03/2012 23:01:15

  Μας δινει κουραγιο το αρθρο αυτο.
  Μη ξεχναμε παντως οτι στη Γαλλια διαμορφωθηκε το τριπτυχο:
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
  Ας ειναι να αρχισουν αυτες οι λεξεις να παιρνουν σαρκα και οστα στη καθημερινοτητα μας.
  Ειθε.

 2. zap-zap avatar
  zap-zap 01/03/2012 23:05:00

  θα το διαβάσουν οι Μανδραβέληδες, οι protagon και οι athens voice και θα το καταγγείλουν στην Διαμαντοπούλου και τον πρετεντέρη.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ zap-zap 02/03/2012 04:47:23

   Χαχαχαχαχαχα!

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/03/2012 23:07:58

  Και Ελληνογαλλική Αντίσταση

 4. Wolf avatar
  Wolf 01/03/2012 23:38:58

  Πριν από μήνες εδώ μέσα γράφαμε ότι : "αυτοί οι τύποι έμπλεξαν. Τα έχουν βάλει με λάθος λαό, με λάθος φάρα."
  Και κάποιος άλλος πριν μερικούς μήνες έλεγε: "είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει".
  Τώρα νιώθω καλύτερα που τα διαβάζω στο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας.

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ Wolf 02/03/2012 00:10:00

   Το πρόβλημα είναι ότι το γράφει γαλλική εφημερίδα και μάλιστα αριστερού προσανατολισμού η οποία διαβάζεται από ένα κοινό με ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά.
   Αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι όντως ισχύει αυτό για την πλειονότητα των συμπολιτών μας. Όπως είπε και ο αείμνηστος Καστοριάδης πότε αυτός ο λαός έδειξε εκείνη την ωριμότητα να προβεί μαζικά σε επαναστατικές κινήσεις για να διαμορφώσει νέους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους όπως έγινε με τη γαλλική επανάσταση;
   Πάντα οι όροι της οποιαδήποτε αλλαγής ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης κάποιου ξένου παράγοντα για να μην αναφερθούμε και στη στάση της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ Κρίμα 02/03/2012 00:23:35

    ΕΥΓΕ για το σχόλιό σου. Το συλλογικό υποκείμενο πάσχει. Υπάρχει αμορφωσιά και απαιδευσιά.

   • greek doctor avatar
    greek doctor @ Κρίμα 02/03/2012 20:41:58

    Όντως, η πλειοψηφία του πληθυσμού αποτελεί μια άμορφη και χειραγωγούμενη μάζα.
    Όμως υπάρχουν και οι Έλληνες που περιγράφει το άρθρο,απλώς είναι λίγοι.
    Ευτυχώς ο αρθρογράφος, αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως σύμβολο και από κει προκύπτει το πάθος του για την υποστήριξη της χώρας μας.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Κρίμα 02/03/2012 20:52:32

    Οι μεταφυσικές ρητορικές του Καστοριάδη.

 5. bigbang avatar
  bigbang 02/03/2012 00:19:20

  Εξαιρετικό ρομαντικό δημοσίευμα. Αλλά αναφέρεται σε λάθος χώρα και κατοίκους. Αν αυτά που συμβαίνουν εδώ, συνέβαιναν στη Γαλλία θα είχε ακολουθήσει όχι μία αλλά χίλιες νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου.

 6. ano-kato avatar
  ano-kato 02/03/2012 00:32:53

  To νού σας μην μασάτε.Αυτή η ξαφνική "επίθεση" φιλίας από την Εσπερία μάλλον δεν είναι όπως φαίνεται...Liberation Younker Wolfgang Schäuble Barozo ξαφνικά όλοι άλλαξαν....Γιατί;

 7. Δικερως avatar
  Δικερως 02/03/2012 00:42:19

  Ασχετο,αλλα σημαντικο:
  http://el-gr.facebook.com/elenitheocharous,
  "Έγινε δεκτή η παρέμβαση Θεοχάρους για διερεύνηση του θέματος των τριάντα οκτώ σκελετών που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιάρ Μπακίρ".
  38 σκελετοι,πιθανον Ελληνων αγνοουμενων,βρεθηκαν σε φυλακη στην Τουρκια.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/03/2012 01:09:39

  Έλα όμως που, δύο χρόνια τώρα, διαρκώς σκύβει ο... ευλογημένος!

 9. aporia avatar
  aporia 02/03/2012 02:16:38

  O "ελληνας"..πολιτιστικα και ιδεολογικα "μορφωμενος" απο την παρασιτικη παραγκα της μεταπολιτευσης..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ...το μονο που ισως του εξασφαλισει ανεξαρτησια και υπερηφανεια.
  Θα ζητιανευει δανεικα..και υπερηφανα θα βριζει..οποιο κοροιδο την πατηση και του τα δωση.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ aporia 02/03/2012 20:50:16

   Ακριβώς!

 10. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 02/03/2012 08:04:59

  Αν το άρθρο είχε γραφεί από κάποιο Έλληνα, θα του είχε επιτεθεί όλη η θολοκουλτούρα ως Εθνικιστή.

  • regeneration avatar
   regeneration @ ΣΟΝ ΠΕΝ 02/03/2012 10:05:15

   +1000000

 11. Εγώ avatar
  Εγώ 02/03/2012 08:58:22

  Ο Έλληνας δεν θα σκύψει ποτέ δουλικά, εκτός κι αν έχει απέναντί του κάποιον γ.γ. υπουργείου, κάποιο βουλευτή ή κάποιο κομματόσκυλο, από το οποίο θα θέλει να ζητήσει ρουσφέτι.

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 02/03/2012 21:08:33

  Θα ήθελα ένα να μου πει ποιός λαός της Ευρώπης δεν σκύβει!
  Ποιός λαός της Ευρώπης, Καθολικός, Ορθόδοξος ή Προτεστάντης δεν ζει υπό το υποσυνείδητο αίσθημα του οικονομικού φόβου.
  Προφανώς δεν θυμόμαστε τι είπε κάποτε επιφανής μαρξιστής:
  Δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικού και πολιτικού συστήματος, σχέσεων παραγωγής, αλλά και πρωτίστως, ζήτημα της βιομηχανικής κοινωνίας.
  Οι συγχρονες, μετααναγγενησιακές κοινωνίες δοκιμάζονται από τη σύγκρουση μεταξύ της αυξανόμενης τάσης για ελευθερία και της ανάγκης συντήρησης του κοινωνικού ιστού. (Εντροπία της Ιστορίας).

  Τι είναι οι σύγχρονες Κοινωνικές Επιστήμες;
  Η προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη χειραγώγηση των κοινωνίων!
  Υπέρ ποίων;

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Μανιάτης 02/03/2012 21:16:28

   Σωστά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.