06/09/2009 01:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

G20: Στόχος η διασφάλιση της παγκόσμιας ανάκαμψηςΗ Ομάδα των 20 μεγάλων βιομηχανικών χωρών (G20) συμφώνησε χθες να συνεχίσει την «επεκτατική» δημοσιονομική και νομισματική πολιτική της μέχρι να διασφαλιστεί η σταθερότητα της παγκόσμιας ανάκαμψης και να δώσει μεγαλύτερο βήμα λόγου στους διεθνείς οργανισμούς στις «σημαντικά» αναδυόμενες οικονομίες, όπως προκύπτει από προσχέδιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Λονδίνο, συμφωνήθηκαν επίσης η θέσπιση διεθνών κριτηρίων για τη συγκράτηση των μισθών των τραπεζιτών- μεταξύ των οποίων και «κυρώσεις» για την κακή απόδοση.

Το έγγραφο, αντίγραφο του οποίου έχει περιέλθει στην κατοχή του Reuters, δεν δίνει λεπτομέρειες για τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά αναφέρει ότι αναμένει να γίνει «σημαντική πρόοδος» στο θέμα στη διάρκεια διεθνούς συνόδου κορυφής στο Πίτσμπεργκ, αργότερα μέσα στο μήνα.

Αναφέρει ακόμα ότι οι αναδυόμενες οικονομίες- όπως η Ινδία και η Κίνα θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στη λειτουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά δεν προτείνει κάποιον τρόπο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.