#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Συνδικάτα του εγκλήματος", οι μεγάλες τράπεζες;Ιδού μερικές πρόσφατες απρέπειες, από πλευράς των μεγάλων τραπεζών:

Ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό των καρτέλ των ναρκωτικών. Μάλιστα, το βρώμικο χρήμα από το εμπόριο ναρκωτικών, είναι αυτό που κράτησε ζωντανό το τραπεζικό σύστημα στην κορύφωση της κρίσης του 2008.
Ξέπλυμα χρήματος, για λογαριασμό τρομοκρατών.
Μαφιόζικες απάτες εναντίον των  αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κλέψιμο χρήματος από σχεδόν κάθε συναλλαγή πληρωμής σύνταξης, που οι τράπεζες διαχειρίζονται εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα την συνολική υφαρπαγή δισεκατομμυρίων από τους συνταξιούχους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Χρέωση για τη  φύλαξη χρυσού.
Διάπραξη απάτης, τόσο με την ενυπόθηκη δανειοδότηση στεγαστικών δανείων, όσο και με την επακόλουθη κατάσχεση των ακινήτων που αγοράστηκαν.
Πώληση του ιδίου ενυπόθηκου δανείου σε πολλαπλούς αγοραστές. Σαν να πουλά κάποιος το αμάξι του, και να εισπράττει χρήματα από δέκα διαφορετικούς αγοραστές (για το ίδιο αμάξι).
Χρησιμοποίηση εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading).
Προώθηση επενδύσεων που ήξεραν ότι είναι προβληματικές, και στη συνέχεια στοιχήματα εναντίον αυτών των επενδύσεων, με σκοπό το κέρδος.
Χειραγώγηση των αγορών.
Συμμετοχή σε διάφορα σχέδια πυραμίδας.
Χρέωση παράνομων εξόδων σε στεγαστικά δάνεια βετεράνων.
Μαγείρεμα των λογιστικών τους βιβλίων.
Εκβίαση και τρομοκράτηση των οίκων αξιολόγησης, προκειμένου αυτοί να παραποιήσουν την αξιολόγηση επικίνδυνων επενδυτικών προϊόντων τους.

 

Οι επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών επιμένουν πως οι όποιες παρασπονδίες γίνονται πάντα από κάποιους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Μελέτες όμως που έχουν γίνει, αποδεικνύουν ότι οι περισσότερες τραπεζικές απάτες γίνονται από τις διοικήσεις τους.

Ο καθηγητής νομικής και οικονομικών Bill Black, που θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στις τραπεζικές απάτες, λέει πως οι περισσότερες απ αυτές είναι «απάτες ελέγχου», όπου αυτοί που ελέγχουν τις τράπεζες είναι και αυτοί πραγματοποιούν όλες τις συστημικές απάτες.

Ναι, αλλά οι μεγάλες τράπεζες κάνουν και κάτι καλό, όπως το να δανείζουν τις επιχειρήσεις, έτσι δεν είναι; Όχι.

Στη πραγματικότητα, οι μεγάλες τράπεζες έπαψαν να ασχολούνται με παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες. Η κύρια πλέον δραστηριότητά τους είναι η κερδοσκοπία.

Για παράδειγμα, λιγότερο από το 10% των περιουσιακών στοιχείων της Bank of America, οφείλονται στις παραδοσιακές καταθέσεις. Η κύρια πηγή τους είναι η κερδοσκοπία και τα παράγωγα.

Οι μεγάλες τράπεζες μείωσαν τον δανεισμό τους από τότε που τις έσωσαν οι φορολογούμενοι. Αντίθετα, οι μικρές τράπεζες αύξησαν τον δικό τους δανεισμό.

Σήμερα, ένα μεγάλο μερίδιο των τραπεζικών κερδών προέρχεται από τις κρατικές διασώσεις τους.

Για παράδειγμα, το 77% των καθαρών εσόδων της JP Morgan προέρχεται από τις κρατικές επιδοτήσεις, που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι.

Οι μεγάλες τράπεζες δολοφονούν (κυριολεκτικά) την οικονομία.

Παράλληλα, δολοφονούν την δημοκρατία και την αμερικανική μορφή της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

globalresearch.ca

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/07/2012 11:17:50

  BANKSTERS. Απλά. Κάτι ξέρουν οι Αμερικανοί που εφηύραν τον όρο.

  ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (στα κεντρικά της Σίτι στη Τζακάρτα ο διευθυντής και οι υπάλληλοι του εσωτερικού τμήματος πιστωτικών καρτών χτύπησαν μέχρι θανάτου δανειολήπτη για χρέος 10.000 δολαρίων. Στη χήρα του επιδικάστηκε ποσόν αποζημίωσης 400 εκ. δολαρίων).

  ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ (ξέρετε κανένα μη χρεωμένο να αυτοκτόνησε;... αυτοκτονεί κανένας πλούσιος ή κατέχων ή βολεμένος;)
  Ειδικά οι οικογένειες των αυτόχειρων στην Ελλάδα μπορούν να τους κάνουν μεγάλη ζημιά αν συγκροτήσουν Ένωση και στραφούν ομαδικά εναντίον τους.
  Ήδη τρέχει μια μήνυση σε τράπεζα και εισπρακτική για ώθηση και συναυτουργία σε αυτοχειρία.

  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΟΥΝ.

  Για την JP Morgan θα γίνει ποινική διερεύνηση για παραποίηση των τιμών των CDS, εμπίπτει στο "να παραποιήσουν την αξιολόγηση επικίνδυνων επενδυτικών προϊόντων τους." (o Jamie Dimon επικεφαλής της JPMorgan είναι ελληνικής καταγωγής)

  Έτσι έχουμε BOA, CITI, HSBC, JPM, GS, και έπεται συνέχεια... ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

 2. Ratamahatta avatar
  Ratamahatta 20/07/2012 11:34:44

  δυστηχως αυτη ειναι η αληθεια κ οποιος δεν την βλεπει ειναι γιατι δεν ....θελει.
  η μεγαλυτερη πληγη -απατη αυτου του συστηματος ειναι οι τραπεζες.
  ποτε ο πλανητης δεν θα μπορει να ζησει ειρηνικα οσο υπαρχουν.

 3. abc avatar
  abc 20/07/2012 13:11:54

  Πολύ χαίρομαι που ο αρθρογράφος " ανακάλυψε" επι τέλους την Αμερική...
  Ας διαβάσει και διευθύνσεις και ονόματα για να μάθει περισσότερα:
  http://english.pravda.ru/business/finance/18-10-2011/119355-The_Large_Families_that_rule_the_world-0/
  Oι μεγάλες τράπεζες, μέσω του Παγκοσμίου δικτύου τους έχουν και τον μετοχικό έλεγχο σε όλες σχεδόν τις τράπεζες του κόσμου και κυρίως στις Κεντρικές των κρατών, όπως πχ. στηνΤράπεζα Ελλάδος όπου κατα πάσα πιθανότητα τον έλεγχο έχει ο οίκος Rotchild, πράγμα που αποκρύπτει απ' τον Ελληνικό λαό η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης.
  Ετσι οι Υπερτράπεζες είναι κατα κανόνα οι "Δανειστές" των υπερχρεωμένων χωρών. Αυτές επίσης ελέγχουν σχεδόν όλους τους "οίκους αξιολόγησης".
  Και αυτές αποφασίζουν πότε θα οδηγήσουν μια χρεωμένη χώρα την οποία υπερδάνεισαν, είτε εξαγοράζοντας είτε εκβιάζοντας τους πολιτικούς της ηγέτες, στην οικονομική κατάρρευση, μέσω της γρήγορης υποβάθμισής της από τους "οίκους" τους.
  Απο κει και πέρα, αποκλείουν τη στάση πληρωμών, μέσω των πολιτικών ηγετών που ελέγχουν, και εισπράττουν τα τοκογλυφικά τους χρέη είτε με κανονική υποτίμηση του νομίσματος όταν πρόκειται για χώρα με δικό της νόμισμα, είτε μέ εσωτερική υποτίμηση όταν πρόκειται για χώρα της ΕΕ όπως η Ελλάδα.
  Η δημιουργία του "ειδικού λογαριασμού" της Ελλάδας βγάζει μάτι, γιατί είναι η πρώτη φορά όπου τα χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων που δήθεν δίνονται απο αγάπη και αλληλεγγύη στους λωποδύτες Ελληνες, πάνε απ' ευθείας μέσω του λογαριασμού αυτού στα ταμεία των Υπερτραπεζών!!!
  Στις Υπερτράπεζες ανήκουν και οι βασικοί "δανειστές" του Ελληνικού κράτους που μας χρέωναν με συμφωνίες τύπου Τσοχατζόπουλου...(Deuche Bank, Bundesbank,BNP Paribas, Societe Generale). Πρόσφατα θα μάθατε οτι πριν ενα μηνα περίπου ο έλεγχος της Societe Generale πέρασε στους οίκους Rocfeller-Rotchild...(Βλ. και βιβλίο ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΓΟΥΩΛΛ ΣΤΡΗΤ?του Francois Morin).
  To ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται απο εγκληματικές δραστηριότητες
  το κάνουν οι υπερτράπεζες μέσω του παγκοσμίου δικτύου Υποκαταστημάτων τους στους Φορολογικούς παραδείσους, τους οποίους ελέγχουν απόλυτα και είναι σχεδόν αδύνατο να διεισδύσει η δικαιοσύνη οιουδήποτε κράτους και να ελέγξει λόγω του απίστευτα πολύπλοκου νομικού και ηλεκτρονικού δικτύου που διέπει την κυκλοφορία του χρήματος μέσα στο τεράστιο αυτό δίκτυο.
  Ακόμα και τα κράτη των ΗΠΑ ή της Γερμανίας όταν καταφέρνουν να αναγκάσουν πχ. την Ελβετία με CD oνομάτων που υπέκλεψαν οι μυστικές τους υπηρεσίες να τους επιτρέψει έλεγχο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα πιάνουν μόνο τα ψίχουλα (2-3%) που αφήνει για παραπλάνηση πίσω του το δίκτυο που μετακινεί το παράνομο χρήμα σε απίθανα σημεία του κόσμου μέσα σε δευτερόλεπτα. Πχ. ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος Φορολογικός παράδεισος στον κόσμο είναι το City του Λονδίνου. Πως και ποιός να το ελέγξει?
  (Βλ. βιβλίο Treasure Islands, του Νicolas Shaxon) .
  Το τελευταίο τους οχυρό, όταν κάποιος τους πλησιάζει, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, είναι ότι "Ολα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας".
  Τα συμπεράσματα δικά σας...

 4. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 20/07/2012 13:12:49

  Όχι, αλίμονο, οι τραπεζίτες είναι καλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τους φτωχούς ανθρώπους. Τι είναι αυτά που λέτε;

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/07/2012 16:20:48

  Αυτό εδώ το εγχώριο τι στο διάτανο ήταν; Γνωρίζει κανείς;
  h**p://www.reuters.com/article/2012/07/16/us-greece-banks-idUSBRE86F0CL20120716

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 20/07/2012 22:07:45

   Oπως ξέρεις αγαπητέ θείε,
   Οι εγχώριοι πάντα αντέγραφαν τους ξένους. Ετσι σ' όλα είναι μπλεγμένοι.
   Και τις Offshor τους έχουνε και τα τοξικά τους είχαν βουτήξει, ιδίως με τα υποκαταστήματά τους που υπο τα χειροκροτήματα των "δανειστών" μας ως τίγρεις της Νότιας Ευρώπης άνοιγαν σε Βαλκάνια Μ.Ανατολή και Β. Αφρική, και αυτοί όπως σε όλα τα PIIGS και την Ισλανδία οι ομόλογοί τους άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως αποσπώντας απο τον Κ.Καραμανλή τα τελευταία 28 δίς απο το κράτος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.