25/08/2012 22:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Η Μέρκελ διεκδικεί μια νέα συνθήκη για την ΕΕ"

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διεκδικεί μία νέα συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να πείσει τους εταίρους της, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να προωθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", αναφέρει το περιοδικό που διευκρινίζει πως η καγκελάριος επιθυμεί "οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο για να θέσουν νέες νομικές βάσεις για την ΕΕ".

Σύμφωνα με το Spiegel, "ο σύμβουλος της καγκελαρίου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νικολάους Μέγερ-Λάντρουτ, διεξήγαγε συζητήσεις γύρω από το σχέδιο αυτό στις Βρυξέλλες".

"Μια ημερομηνία για μια τέτοια συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί στη διάρκεια μιας συνάντησης κατά τη σύνοδο κορυφής που προβλέπεται το Δεκέμβριο", αναφέρει ακόμη το περιοδικό, σύμφωνα με το οποίο μία από τις ιδέες που προωθεί το Βερολίνο θα συνδέεται με το ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο θα μπορούσε "για παράδειγμα να αποκτήσει το δικαίωμα να επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και να τιμωρεί όσους δημιουργούν ελλείμματα".

Όμως, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, "η πρόταση δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στα περισσότερα κράτη-μέλη". "Στη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνάντησης δέκα υπουργών Εξωτερικών, η πλειονότητα απέκρουσε την ιδέα μιας τέτοιας συνόδου, την οποία προώθησε ο γερμανός υπουργός Γκίντο Βεστερβέλε", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εδώ και πολλούς μήνες, η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει "πιο πολλή Ευρώπη" προκειμένου να απαντήσει στις προκλήσεις που θέτει η κρίση του ευρώ.

"Υπάρχουν επίσης στάδια για περισσότερη ολοκλήρωση που θα απαιτήσουν αλλαγές στη συνθήκη (της ΕΕ). Δεν είμαστε εκεί, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού", είχε δηλώσει στα τέλη Μαΐου στη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής των χωρών που βρέχονται από τη Βαλτική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 26/08/2012 00:33:46

    εμ εδώ είναι όλο το ζουμί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.