10/06/2010 12:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Αέρας κοπανιστός" τα μέτρα λιτότητας στην Γερμανία

Τα μέτρα λιτότητας της ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης είναι μάλλον δύσκολο να γίνουν πράξη. Τόσο στελέχη της αντιπολίτευσης όσο και ανεξάρτητοι ειδικοί επί των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων θεωρούν ότι το πρόγραμμα εξοικονόμησης 80 δις € έως το 2014 είναι σε μεγάλο βαθμό «αέρας κοπανιστός».

Πράγματι είναι αβέβαιο εάν η κυβέρνηση συνασπισμού θα μπορέσει να κάνει πράξη τα μέτρα λιτότητας. Η σχεδιαζόμενη εξοικονόμηση πόρων στον κοινωνικό τομέα λ.χ., που πρόκειται μέχρι το 2014 να αποφέρει 32 δις €, έχει «μη κοινωνικό χαρακτήρα», δήλωσε ο π/θ του κρατιδίου του Ζάαρλαντ Peter Müller (CDU). Στο πακέτο των μέτρων «δεν βλέπει τη συνεισφορά των ισχυρών», προσθέτει ο ιδιος.

Στον καταμερισμό των ευθυνών είναι όπως στην πρόσφατη καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα στον Ατλαντικό, υπογραμμίζει ο Heribert Prantl στο άρθρο γνώμης Μέτρα λιτότητας; Αέρας κοπανιστός! που δημοσιεύεται στην ίδια ε/φ: οι ψαράδες και τα ψάρια πλήττονται πρώτα από την καταστροφή άν και δεν την προκάλεσαν.

Τα μέτρα λιτότητας αποφασίστηκαν με το σκεπτικό πως δεν μπορεί πλέον «να ζεί κανείς πάνω από τις δυνατότητές του». Ποιοί είναι αυτοί που ζούν έτσι; Αυτοί που πλήττονται πρώτιστα από τα μέτρα λιτότητας είναι οι άνεργοι. Θα πρέπει για το λόγο αυτόν να αποφασισθεί επειγόντως ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, το οποίο θα απευθύνεται στους ισχυρούς και στους πλούσιους. Όσο αυτό το δεύτερο πακέτο μέτρων δεν έχει ψηφισθεί, συνεχίζει να είναι άδικο αυτό που ήδη αποφασίσθηκε – ακόμα κι άν υπάρξουν μερικές βελτιώσεις.

Süddeutsche Zeitung

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lalakis avatar
  Lalakis 10/06/2010 12:19:37

  που ειναι μπρε οι γερμανοφιλοι ισλαμιστες; Η μουσιτσα και ο μπουτίλιας; χαθηκαν στη Γάζα;

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 10/06/2010 12:36:14

  Εξοικονομείστε 80 δις και σεις κορόιδάρες γερμανοί. Εξοικονομείστε τα για να πάνε και οι δικοί σας τραπεζίτες να τα φάνε στην Ταϊτή μαζί με τους δικούς μας.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αγανάκτηση 10/06/2010 13:30:02

   Η Deutsche Bank του Άκερμανν είναι η πρώτη τράπεζα σε κατασχέσεις και εκποιήσεις σπιτιών στις ΗΠΑ! Απίστευτο αλά αληθινό.
   Έχει στην κατοχή της τερατώδη ποσότητα ενυπόθηκων τίτλων με μη εξυπηρετούμενα στεγασικά δάνεια. Τους "φορτώθηκε" από (χρεωκοπημένες και μή) Αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες.
   Τώρα εκποιεί (χρειάζεται ρευστότητα), αλλά με τις πεσμένες τιμές γράφει μεγάλες ζημίες.
   h**p://www.spiegel.de/spiegel/0,1518,699083,00.html

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/06/2010 12:47:39

  Η Άγκελα Μέρκελ την πάτησε. Αντίπαλοι και σύμμαχοι στρέφονται εναντίον της, αντιμετωπίζει και δημοσκοπική κατάρρευση των κυβερνητικών συμμάχων της Ελεύθερων Δημοκρατών. Χάος συμπράξεων και προθέσεων: Ενώ οι μισοί Χριστιανοδημοκράτες ηγέτες θέλουν κυβερνητική σύμπραξη με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συζητούν στη Βόρεια Ρηνανία για "κυβέρνηση του σηματοδότη" (με τους Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους).

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/06/2010 13:33:38

  Απίστευτο μπάχαλο αλά Γερμανικά, ο νόμος του Murfy σε πλήρη εφαρμογή: Και καυγάς Μέρκελ - Ελεύθερων Δημοκρατών, για την OPEL.
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,699867,00.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.