#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποδείξεις των «συμμάχων»… για το μέλλον της Ελλάδας!

Διαβάστε πως αποτυπώνονται οι μελλοντικές βλέψεις των «συμμάχων» μας σχετικά με την γεωπολιτική ισχύ της Ελλάδας,  μέσω ενός  άρθρου που δημοσιεύεται στο «αριστερό»  New Statesmen, το οποίο  υποτίθεται  προτείνει  λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.  Πριν από 50 χρόνια, οι ΗΠΑ και η Αγγλία, ανησυχούσαν τόσο πολύ για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο, που χορήγησαν πραγματικά μεγάλα δάνεια στην Ελλάδα και στη Τουρκία για να τις ενισχύσουν κεφαλαιακά.

Το 1963, η Αμερική απέσυρε τους (αντισοβιετικούς) πυραύλους της από την Τουρκία, και αργότερα η ΕΟΚ πρόσφερε το ενδεχόμενο μελλοντικής συμμετοχής τους στους Τούρκους, έτσι ώστε να παραμείνει η χώρα τους στη σφαίρα της δυτικής δημοκρατίας.

Το 2012, η Ευρώπη χρειάζεται πάλι να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ μπορούν κάλλιστα να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της ελληνικής παράνοιας (άλλη μια ελληνική λέξη) σε σχέση με την εθνική της ασφάλεια.

Διότι, πέρα από τα γνωστά προβλήματα της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων και της φοροδιαφυγής, η Ελλάδα αντιμετωπίζει και κάποια άλλα προβλήματα, που δεν αντιμετωπίζει καμιά άλλη χώρα μέλος της ΕΕ.

Ο μεγαλύτερος τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι η ναυτιλία, που αντιπροσωπεύει το 7% της συνολικής οικονομίας της χώρας.

Στη Βρετανία, η μικροσκοπική σε μέγεθος ναυτιλία πληρώνει 780 εκατομμύρια λίρες σε φόρους προς το κράτος. Στην Ελλάδα, οι ολιγάρχες του εφοπλισμού δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

Οι βρετανικές αρχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρέχοντας τις φορολογικές τις αρχές με πληροφορίες για το ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν πρόσφατα πολυτελείς επαύλεις στην Αγγλία, βγάζοντας τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας.

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στη Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη εκκλησία. Που όμως δεν πληρώνει φόρους. Όπως δεν πληρώνουν φόρους ούτε οι ιερείς και οι μοναχοί. Ήρθε επιτέλους ο καιρός για την θρησκευτική κοινότητα της Ελλάδας να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να αρχίσει να πληρώνει αυτά που της αναλογούν.

Ένα άλλο κομμάτι, που δεν είναι ευρέως γνωστό, των ελληνικών δημοσίων δαπανών, είναι τα δυσανάλογα μεγάλα ποσά που ξοδεύονται για να αγοράσουν οι Έλληνες όπλα από την Γερμανία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα δαπανά 50% περισσότερο, ως μερίδιο του ΑΕΠ της, σε οπλισμό, απ’ ότι η Βρετανία, η Γαλλία και η Τουρκία.

Ο λόγος για αυτό είναι ο φόβος σύρραξης με τους Τούρκους. Οι Έλληνες (δικαίως) θυμούνται την τουρκική επέμβαση στην Κύπρο το 1974, όταν μια αρχική άφιξη κάποιων Τούρκων στρατιωτών που θα εμπόδιζαν τους Ελληνοκύπριους φασίστες να ξεκινήσουν εθνοκάθαρση εναντίον των Τουρκοκυπρίων, κατέληξε σε μια κανονική εισβολή και αργότερα στη κατοχή του βόρειου κομματιού της νήσου.

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συνηθίζουν να πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά και ο πειρασμός των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων δημιουργεί μια ένταση, που στα μάτια των Ελλήνων δικαιολογεί απόλυτα τις τεράστιες αμυντικές τους δαπάνες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Αμερική και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγγυηθούν άνευ όρων την ασφάλεια της Ελλάδας, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε επίθεση σε ελληνικό έδαφος θα έχει να αντιμετωπίσει την πλήρη στρατιωτική ισχύ του ΝΑΤΟ.

Το Παρίσι και το Βερολίνο θα πρέπει να πουν στους εμπόρους όπλων τους, να μετακυλήσουν τις αποπληρωμές των παραγγελιών της Ελλάδας.

Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πως τα περισσότερα χρήματα της ΕΕ που φτάνουν στην Αθήνα, μέσα σε πέντε λεπτά φεύγουν πίσω και καταλήγουν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, για αποπληρωμή χρεών.

Στην Ελλάδα παρέμειναν μόλις €6 δις. Έτσι λοιπόν, η Αθήνα δεν θα πρέπει να στέλνει τα δισεκατομμύριά της στους εμπόρους όπλων της  Β. Ευρώπης, μέχρι τουλάχιστον να καταλαγιάσει η οικονομική της καταιγίδα.

Η Ελλάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει στο ζήτημα της ευρύτερης ασφάλειας της περιοχής. Όταν οι Τουρκοκύπριοι υπερψήφισαν την συμφωνία από πλευράς ΟΗΕ για να ξεκαθαρίσει το θέμα της διχοτομημένης Κύπρου, οι Ελληνοκύπριοι, υπό το καλοπροαίρετο βλέμμα των Αθηνών, ωθήθηκαν να το καταψηφίσουν. Έτσι χάθηκε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία.

Η Ελλάδα επίσης μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των βόρειων γειτόνων της χαλαρώνοντας την αντίδρασή της στο δικαίωμα της Μακεδονίας να ονομάζεται Μακεδονία και απορρίπτοντας την εκστρατεία της Μόσχας για άρνηση της αναγνώρισης του Κοσσόβου.

Ήδη, 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δημοκρατιών, διατηρούν σήμερα διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κόσσοβο και ο μύθος ότι η χώρα αυτή θα ξαναπέσει μια μέρα στην κυριαρχία της Σερβίας, είναι κάτι που η Αθήνα δεν θα πρέπει να συμμερίζεται.

Το ρεπορτάζ από την Ελλάδα είναι αποκλειστικά εστιασμένο στο οικονομικό και δημοσιονομικό μέρος της κρίσης. Υπάρχουν όμως διπλωματικά και άλλα εργαλεία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξαναφέρουν την σταθερότητα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές που έχουν επενδύσει τα πάντα στην κατάρρευση του κοινού νομίσματος, δεν επιθυμούν την σωτηρία της Ελλάδας.

Υπάρχουν όμως ευρωπαϊκές και αμερικανικές ανησυχίες, που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την Ελλάδα να πέσει στο χάος που προϋπήρχε κάποτε, το οποίο οδήγησε στην χούντα του 1967.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξανασταθεί στα πόδια της αν την βοηθούσαμε να μειώσει τις αμυντικές τις δαπάνες στα επίπεδα της Βρετανίας και της Τουρκίας,  να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν οι μεγιστάνες Έλληνες εφοπλιστές και η Ορθόδοξη εκκλησία.

newstatesman.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 25/06/2012 11:14:41

  Κρίνοντας από τις ανακρίβειες του άρθρου αυτού αλλά και πολλών άλλων τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, φαίνεται ότι λόγω της ζήτησης για ενημέρωση γύρω από την ελληνική κρίση, πολλοί δημοσιογραφικοί τσαρλατάνοι πρέπει να έχουν φτιάξει κομπόδεμα.

 2. Nik avatar
  Nik 25/06/2012 12:35:58

  Οπως πολλά ξένα άρθρα έτσι και αυτό λέει μπούρδες που βασίζονται σε στοιχεία που υπάρχουν μόνο στο κεφάλι του αρθρογράφου.

  Τι φόρους χρωστά η εκκλησία και οι εφοπλιστές;

  Πως ακριβώς φορολογεί τους Ελληνες εφοπλιστές, τους γνωστους London Greeks, η Αγγλία; Βρήκαν αυτοί άκρη με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, ελληνικό και άλλο, και δεν βρήκαμε εμείς;

  Καλά λέει ο προλαλήσαντας για τσαρλατάνους. Από instant experts έχουμε μπόλικους.

 3. anetos avatar
  anetos 25/06/2012 12:58:00

  Η Ελλάδα μπορεί επίσης να βοηθήσει στο ζήτημα της ευρύτερης ασφάλειας της περιοχής......τα λεει ολα

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/06/2012 13:02:58

  Τζάμπα φαγητό, και μάλιστα πλουσιοπάροχο, δεν έχει.
  Και δεν μας αρέσει να είμαστε λιτοδίαιτοι και vegetarians, που να πάρει ο διάολος !

 5. franc avatar
  franc 25/06/2012 13:10:41

  Αφου ο αρθρογράφος ενδιαφέρεται τόσο για την Ελλάδα και προτείνει σε (όλους τους άλλους) να την βοηθήσουν, γιατί δεν προτείνει και στις ΗΠΑ να δανείσουν πχ. 100 δισ στην Ελλάδα άτοκα μέχρι να πετύχει ανάκαμψη?
  Ετσι κι αλλοιώς φωτοτυπίες θα είναι...
  Αλήθεια δεν σκέφτηκε κανείς να δανειστεί από τις ΗΠΑ? Γιατί μιλάνε μόνο για Ρωσία, Κίνα?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 25/06/2012 13:14:08

   Ο New Statesman είναι Αγγλικό περιοδικό. Ιδρύθηκε το 1913 από την Φαβιανή Εταιρεία, σημαντικό θεσμό του Αγγλικού εργατικού κινήματος.

  • avanti avatar
   avanti @ franc 25/06/2012 15:34:04

   Τι να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και η Ελλάδα να προμηθεύεται οπλικά συστήματα μόνο από το Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
   Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν ήταν οι ΗΠΑ να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο της Siemens το πάρτι των γερμανών θα κρατούσε ακόμη ....... Είναι πολλά τα λεφτά Αρη......

   • avanti avatar
    avanti @ avanti 25/06/2012 15:35:35

    το σχόλιο για franc.

   • franc avatar
    franc @ avanti 25/06/2012 20:41:20

    Δηλαδή αυτοί μας δίνουν οπλικά συστήματα
    που θα πληρώνουμε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου?
    Δεν θα είχαμε αντίρρηση μάλλον...

 6. avanti avatar
  avanti 25/06/2012 15:29:01

  Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα....... ο κάθε φλούφλης πιάνει το πληκτρολόγιο και όποιον πάρει ο χάρος.
  Τους πονάει ακόμη το Κυπριακό και η στάση του Παπαδόπουλου αλλά και το Οχι του Καραμανλή για τα σκόπια, τι να κάνουμε, μιά ζωή όλα δικά σας τα θέλετε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ avanti 26/06/2012 11:11:24

   Μα οι άνθρωποι είναι Εργατικοί και μάλιστα της Ευρωπαïστικής - φεντεραλιστικής πτέρυγας, καμμιά σχέση με Τόρυδες. Το αναφέρει μάλιστα, κατά των ευρωσκεπτικιστών. Αυτά που αναφέρεις είναι ψιλά γράμματα για την πλευρά αυτή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.