05/08/2009 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα και βιασμοί… ανδρών στον εμφύλιο του ΚογκόΌπως συμβαίνει και συνέβαινε σε κάθε πόλεμο από την αρχή της ιστορίας,  έτσι και σήμερα, στον συνεχιζόμενο πόλεμο του ανατολικού Κογκό, οι βιασμοί γυναικών ανέρχονται στις εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτό που όμως παρατηρείται τελευταία, είναι μια ξαφνική αύξηση στον αριθμό των βιασμών των… ανδρών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times,  περισσότερο από το 10% των θυμάτων βιασμού αποτελούν άνδρες. Αυτή η πρακτική  που εφαρμόζεται τόσο από τους αντάρτες όσο και από τον εθνικό στρατό, αποτελεί μάλλον μια προσχεδιασμένη τακτική που έχει ως σκοπό την ταπείνωση του πληθυσμού.  

Όσοι άνδρες πέφτουν θύματα βιασμού εξοστρακίζονται στη συνέχεια από την κοινότητά  ή ακόμη και από την ίδια την οικογένειά τους. Όπως λέει ένα από τα θύματα στην εφημερίδα: «Οι συγχωριανοί μου δεν με θεωρούν πλέον άνδρα… μου λένε πως οι αντάρτες με έκαναν γυναίκα τους!».

Η όλη πρακτική των βιασμών έρχεται απλά να συμπληρώσει την σκληρή βία που χαρακτηρίζει τις συγκρούσεις στο Κογκό, όπως το να πετάγονται νήπια στις φλόγες, που έχουν οδηγήσει περί τους 500.000 ανθρώπους στο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς.

 Πηγή: New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/08/2009 22:29:08

  Βλέπω να δημιουργείται καμιά ταξιαρχία εθελοντών από τη Μύκονο και να σπεύδει στο Κογκό για να συμπαρασταθεί στις δοκιμασίες των εκεί ανδρών.
  Με τον καπετάν Χάρη Σιανίδη στο ρόλο του στρατάρχη της ηδονής! Με στριγκάκια παραλαγγής φωνάζοντας αέρα και τρέχοντας με όπισθεν.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 06/08/2009 22:18:38

   Φημολογείται πως η Ταξιαρχία της Μυκόνου θα ονομάζεται Ταξιαρχία Χαράς και μαζί με τα εμπροσθογεμή πυροβόλα θα διαθέτει και οπισθογεμείς πυροβολητές. Άπαντες εθελοντές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.