#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2012 22:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Antinews περνάει ... "γραμμή" στην Αυστρία;Όταν ζητούν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα ως έχει, είναι σαν να μας ζητούν ν’ αυτοκτονήσουμε! έγραφε χθες ο Κώστας Ροδινός.

Το ελληνικό πρόγραμμα ως έχει, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ, λέει σήμερα η Die Linke

Προειδοποίηση πως όσο συνεχίζεται η σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας, που οδηγεί την Ελλάδα βαθύτερα στην ύφεση και σε αύξηση ανεργίας, η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της, απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με αφορμή της συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.

Αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή τα πάντα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία, τονίζει και προσθέτει ότι τα χρήματα θα πρέπει να εισπραχτούν εκεί που υπάρχουν, από τους πλούσιους στη χώρα. Και για να επιτευχθεί αυτό, εξηγεί, πρέπει να συνεργαστούν συντονισμένα όλες οι χώρες του ευρώ ασκώντας πιέσεις και στην Ελβετία, όπου έχουν βρει καταφύγιο τα κεφάλαια των «εχόντων και κατεχόντων» της Ελλάδας.

Η ίδια χαρακτηρίζει το νέο πακέτο των 11,5 δισ. που ζητείται από την Ελλάδα «καθαρή παραφροσύνη», ενώ αντίθετη εμφανίζεται και με τις ιδιωτικοποιήσεις σε αυτή τη φάση, αφού -όπως σημειώνει- με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές οι οποίες θα επιτευχθούν δεδομένης της συγκυρίας, απλώς θα αποτελέσουν ένα επιπλέον δώρο στους πλούσιους αγοραστές.

Προς το παρόν η περιβόητη «διάσωση του ευρώ» είναι μόνο μια διάσωση των τραπεζών, λέει ακόμη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 24/08/2012 23:51:52

  Και όταν αυτά τα λέει γερμανικό κόμμα (δυστυχώς είναι μάλλον το μόνο εκεί), πώς θα δικαιολογήσουν πειστικά οι εδώ θιασώτες και υποψήφιοι αυτουργοί την απόπειρα εφαρμογής τους;
  Οταν και στην Ολλανδία ακόμη (όπου έχουν εκλογές) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη άνοδο του σοσιαλιστικού κόμματος (όχι του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού), που φαίνεται έχει παρόμοιες θέσεις με τη Ντι Λίνκε, τί θα πουν εδώ οι υπέρμαχοι του νέου μνημονίου;

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/08/2012 00:36:22

  H Linke στη Γερμανία συγκεντρώνει κάτω από τις σημαίες της κατά βάση θαυμαστές και νοσταλγούς του Ανατολικογερμανικού καθεστώτος και δεν βλέπω ιδιαίτερους λόγους περηφάνειας αν το Antinews αισθάνεται να ταυτίζεται μαζί της. Σίγουρα δεν αισθάνεται να ταυτίζεται μαζί της ο Ροδινός.
  Το να λένε δυο άνθρωποι ότι το πρόγραμμα έτσι όπως εφαρμόζεται δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν σημαίνει καθόλου ότι οι θέσεις τους ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ταυτίζονται.

  • δουρικός avatar
   δουρικός @ firiki2010 25/08/2012 13:31:40

   ο Λαφονταίν είναι ανατολικογερμανικό ΚΚ;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ δουρικός 25/08/2012 17:25:11

    Το πρώην κυβερνών Ανατολικογερμανικό ΚΚ, που είχε την επίσημη ονομασία "Σοσιαλιστικό Ενιαίο Κόμμα Γερμανίας" (SED), μετά το 1989 μεταρρυθμίστηκε και αποκομμουνιστοποιήθηκε υπό τον νέο τίτλο "Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού" (PDS).
    Το PDS ενώθηκε το 2007 με την ομάδα "Εκλογική Εναλλακτική Λύση για την Κοινωνική Δικαιοσύνη" (WASG) υπό τον Όσκαρ Λαφονταίν, που είχε αποχωρήσει υο 2004 από τους Δυτικογερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, καθώς και με μερικές άλλες Δυτικογερμανικές αριστερές οργανωσεις.
    Συναποτέλεσαν το σημερινό ενωμένο Γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά).

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/08/2012 10:24:44

  ....όσο συνεχίζεται η σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας, που οδηγεί την Ελλάδα βαθύτερα στην ύφεση και σε αύξηση ανεργίας, η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει...
  ....Αν δεν διορθωθεί αυτή η γραμμή τα πάντα θα τελειώσουν σε πανωλεθρία, ....τα χρήματα θα πρέπει να εισπραχτούν εκεί που υπάρχουν, από τους πλούσιους στη χώρα. Και για να επιτευχθεί αυτό, εξηγεί, πρέπει να συνεργαστούν συντονισμένα όλες οι χώρες του ευρώ ασκώντας πιέσεις και στην Ελβετία, όπου έχουν βρει καταφύγιο τα κεφάλαια των «εχόντων και κατεχόντων» της Ελλάδας...
  Υπάρχει ΛΟΓΙΚΟΣ και φιλαλήθης άνθρωπος, σε Ελλάδα, Γερμανία ή αλλού, που διαφωνεί με τα παραπάνω; Νομίζω όχι.
  Άλλωστε, μια που περί Γερμανίας ο λόγος, ίδια πάνω κάτω ειναι και η άποψη των άλλων 2 αντιπολιτευόμενων κομμάτων της, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.
  Όχι μόνον άποψη, αλλά προωθούν έμπρακτα για τη χώρα τους αυτά που διακηρύσσουν: Η Σοσιαλδημοκρατική - Πράσινη κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (μεγαλύτερο Ομόσπονδο κράτος της Γερμανικής Ομοσπονδίας), ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ - όχι μόνον "νομότυπο" - αποκτά τα περιβόητα CD με καταλόγους Γερμανών φοροφυγάδων που έχουν "βγάλει" και κρύψει τα πλούτη τους σε Ελβετικές τράπεζες. Και πράττει τα δέοντα. Παρά τον διπλωματικό πόλεμο που έχι προκύψει με την Ελβετική κυβέρνηση.
  Ακούει κανείς στην Ελλάδα ; Θα πράξουν οι αρμόδιοί μας το αυτονόητο;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 25/08/2012 10:30:58

   ...κατά τα άλλα, ο/η firiki2010 επάνω, έχει δίκιο που μας θυμίζει ότι οι πολιτικές συμπτώσεις καθολου δεν αποκλείουν ριζικές πολιτικές διαφορές σε άλλα θέματα :
   Οι θέσεις των κομμάτων αυτών στη Γερμανία για το "τι να κάνουμε" - όπως και για πολλά άλλα πράγματα - όντως διαφέρουν πολύ. Άν και συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό στο "τί πρέπει ΝΑ ΜΗΝ κάνουμε", για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 25/08/2012 10:42:49

   Θείε ... να με διαβάζεις
   h++p://www.antinews.gr/2012/07/26/172347/

   Αλλά αν πιαστούν οι κατέχοντες, θα αποκαλυφθεί ότι κάμποσοι πλούτισαν υπηρετώντας και προωθόντας τα συμφέροντα του Βερολίνου. Μιζενς, Φερροσταλ, κλπ κλπ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 25/08/2012 17:14:36

    Προφήτη, όχι απλώς διαβάζω, αλλά επί του συγκεκριμένου και συμφώνησα και επηύξησα και σχολίασα !!
    h**p://www.antinews.gr/2012/07/26/172347/#comment-1019523

 4. δουρικός avatar
  δουρικός 25/08/2012 13:33:40

  Συγνώμη, αλλά δεν αντιγράφουν θέσεις του antinews, λένε θέσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέλη του οποίου είναι.
  (έγινε και το antinews αριστερό;)

  • Factorx avatar
   Factorx @ δουρικός 26/08/2012 03:03:38

   την λέξη "χιούμορ" την γνωρίζετε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.