Το 49% των Γερμανών, θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ
Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Emind, δείχνει πως το 49% των Γερμανών είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ το 43% δηλώνει ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα μας στο κοινό νόμισμα.
Τον προηγμένο μήνα, σε ανάλογη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Γερμανών πολιτών που επιθυμεί την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ήταν 46%.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που μεταδίδει την είδηση, παρά την δυναμική που θα αποκτήσει ο νέος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να δοθεί σήμερα στην κυβέρνηση συνασπισμού που ηγείται, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη δεξιότητα όσον αφορά το αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που θα θέσει στους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του προγράμματός της, όμως θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της τρόικας, η οποία ερευνά την οικονομική κατάσταση της χώρας για να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Πηγή: AFP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Καλά, πέραν του ότι πρόκειται γιά άλλο ένα Γκαιμπελικό ρυπαρογράφημα της (μιάς εκ των δύο) κωλοφυλλάδας, αναρωτιέμαι -αφελώς- αυτό το 49% που δεν μας θέλει στην Ε.Ε. είναι οι ίδιοι Γερμανοί που έρχονται γιά διακοπές στην Ελλάδα, και σουρωμένοι απο τις μπύρες. βουτάνε στις πισίνες γιά να πιάσουν τα 20ευρα που τους πετάμε, ενώ ρεύονται στη μέση του δρόμου ακριβώς σαν τα μοσχάρια που εκτρέφουν?
Είναι ακριβώς οι ίδιοι Γερμανοί. Θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται και να κάνουν τα ίδια, αλλά στο 1/10 της τιμής. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Η... "αλληλεγγύη των λαών της ευρώπης" που έλεγε και ο Τσίπρας. Όπως βλέπετε το κλίμα είναι πολύ ευνοϊκό για επαναδιαπραγμάτευση!
Με δεδομένο ότι η espresso της Γερμανίας η bild είναι πρώτη σε κυκλοφορία λαμβάνω ως θετικό το αποτέλεσμα :D
Οι γερμανοί ειναι ο χειρότερος λαός που κοιτάει ΜΟΝΟ το βόλεμα του και για αυτό του έχουν περάσει την άποψη ότι για τα προβλήματα που περνάει ανεργία, μετανάστευση κλπ φταίνε οι Κακοί Έλληνες για αυτό και ο ρατσισμός και οι επιθέσεις εναντιών των Ελλήνων έχουν αυξηθεί, υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος μια όψη που στηρίζει την Ελλάδα και μάλιστα λένε τα καλύτερα λόγια για εμάς και μια δεύτερη άποψη που μας αποκαλούν τα κατακάθια και οι κλέφτες της Ευρώπης!!!
Ευτυχώς υπερισχύουν οι λογικοί μέχρι στιγμής στην Γερμανία!!!
"Το 49% των ευρωπαίων θεωρούν τους Γερμανούς εν δυνάμει δολοφόνους " απο ερευνα της εφ. αυριανης (η ελληνικη ισοτιμη εφημεριδα της bild )
Η άλλη Γερμανία. Από συνέντευξη του Βίνφρηντ Κρέτσμανν (Πράσινοι), Πρωθυπουργού του 3ου σε μέγεθος Ομόσπονδου Κράτους Βάδης-Βυρτεμβέργης στον SPIEGEL ONLINE, σήμερα:
SPIEGEL ONLINE: Στο ζήτημα της Ευρω-κρίσης, η κ. Μέρκελ φαίνεται να έχει φθάσει στα όριά της, όπως είδαμε στην πρόσφατη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Πώς αξιολογείτε τον ρόλο της κ. Μέρκελ;
Kretschmann: Ένα πράγμα θα πώ πρώτα πρώτα: Σε καταστάσεις κρίσης, δεν πιστεύω σε αυτούς που καταγγέλουν συνεχώς λάθη και παριστάνουν τους καλούς γνώστες. Στις καταστάσεις αυτές η συναίνεση είναι σημαντική. Δείτε τι έγινε στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ("Άνω Βουλή"), όπου για το Ευρωπαικό Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης ESM συμφωνησαν τα 15 από 16 Γερμανικά Ομόσπονδα Κράτη, παρόλο που κυβερνώνται από αντίθετες πλειοψηφίες.
Η κριτική μου βρίσκεται αλλού: Δεν μπορεί κανείς να εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο με τόση έλλειψη οράματος όπως η Καγκελλάριος.
SPIEGEL ONLINE: Τι εννοείτε;
Kretschmann: Χρειαζόμαστε κάτι που να μας εμπνέει - ακόμη και όταν ασκούμε ρεαλιστική πολιτική, την οποία υποστηρίζω. Αυτό είναι που μου λείπει, με την κ. Μέρκελ. Είναι αλήθεια ότι εν τω μεταξύ, η Μέρκελ προσπαθεί κάπως να στήσει μια Ευρωπαϊκή αφήγηση, αλλά μου θυμίζει πολύ την στάση της για την αλλαγή στο ενεργειακό ζήτημα, με την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας: Μόνο μια καταστροφή, της Φουκουσίμα, ανάγκασε την Καγκελλάριο να φθάσει στην απόφαση αυτή. Τώρα η κρίση του ευρώ την διδάσκει ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη.
Θα ήθελα να το θέσω έτσι: Στην πολιτική δεν μπορείς να βλέπεις μόνον μέχρι λίγο πέρα από την μύτη σου. Θα πρέπει επίσης να λές προς τα πού πρέπει πρέπει να κινηθεί η χώρα, στην περίπτωσή μας η Ευρώπη ως όλον.