06/09/2009 01:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστήριο του πλοίου Arctic Sea συνεχίζεται.Ο Ρώσος δημοσιογράφος Mikhail Voitenko, που πρώτος αποκάλυψε την εξαφάνιση του πλοίου Arctic Sea, εγκατέλειψε τη χώρα του λόγω απειλών που δέχθηκε.  Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, ο Voitenko ήταν ο πρώτος που υπέθεσε πως το εν λόγω πλοίο μπορεί να μετέφερε  ένα μυστικό φορτίο οπλικών συστημάτων ή κάτι παρόμοιο «πολύ ακριβό και πολύ επικίνδυνο». Δέχθηκε όμως σοβαρές απειλές πως πρόκειται να αποτελέσει  θύμα εκδίκησης, διότι «έθιξε κάποιους σημαντικούς ανθρώπους»  και έτσι αναγκάστηκε να φύγει.

Το πλοίο που βρέθηκε τελικά από τους Ρώσους στα ανοιχτά της Αφρικής, λέγεται επισήμως ότι μετέφερε φιλανδική ξυλεία, και ότι είχε πέσει θύμα πειρατείας. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το φορτίο ήταν μάλλον πύραυλοι, SS – 300 με προορισμό τη Συρία ή το Ιράν, και πως ο πλους του εμποδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. «Γνωρίζω πιο πολλά από όσα μπορώ να πω, αλλά φοβάμαι να μιλήσω…» είπε ο Voitenko.

 ΑΡ, The Guardian (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.