06/06/2009 22:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστήριο της συντριβής της πτήσης 447 της Air France παραμένει

Το μυστήριο της συντριβής της πτήσης 447 της Air France συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα μεγαλώνει καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον άλλα 12 αεροσκάφη διέσχιζαν την ίδια περίπου ώρα τον ίδιο ουρανό χωρίς όμως κανένα τους να αναφέρει το οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Αυτό το στοιχείο έχει οδηγήσει τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι μάλλον τεχνικοί πρέπει να ήταν οι λόγοι του ατυχήματος που μπορεί όμως και να λειτούργησαν συνδυαστικά με το θέμα του «άσχημου καιρού».

Οι νέες αυτές πληροφορίες δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με την τραγική κατάληξη της πτήσης 447 που κατέπεσε κάπου μεταξύ της Βραζιλίας και της Δυτικής Αφρικής την 31/5 στέλνοντας στο θάνατο  228 άτομα. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του αεροσκάφους ανέφερε μια σειρά από τεχνικά προβλήματα περίπου τέσσερις ώρες μετά την απογείωση και αμέσως αφού το αεροσκάφος μπήκε μέσα σε καταιγίδα που την αποτελούσαν ισχυροί άνεμοι, ανοδικά ρεύματα αέρα και κεραυνοί. Οι καιρικές συνθήκες θεωρήθηκαν αρχικά ως η πιο πιθανή αιτία της δημιουργίας τεχνικών δυσλειτουργιών που οδήγησαν την πτήση στην καταστροφή.

Πέρα όμως από την πτήση 447, η Air France είχε άλλες 4 πτήσεις με προορισμό το Παρίσι που διέσχιζαν τον ωκεανό στο ίδιο περίπου σημείο και την ίδια περίπου ώρα. Μία πτήση είχε απογειωθεί από το Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 4:20 μμ, μία άλλη από το Σάο Πάολο την ίδια περίπου ώρα. Μια Τρίτη πτήση είχε αφετηρία το Μπουένος Άυρες την 5:50 μμ και μια τελευταία είχε αναχωρήσει από το Σάο Πάολο την ίδια ακριβώς ώρα που απογειώθηκε και η μοιραία πτήση 447 από το Ρίο....

Όλες αυτές οι πτήσεις ακολούθησαν την ίδια διαδρομή προς Παρίσι κατευθυνόμενες αρχικά προς την Recife στην ανατολική ακτή της Βραζιλίας και στη συνέχεια στοχεύοντας βορειοανατολικά επάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Όλες κατέφθασαν  ασφαλώς την επομένη ημέρα στο Παρίσι χωρίς να αναφέρουν προβλήματα ή καθυστερήσεις.

Το ίδιο απόγευμα δυο πτήσεις της Ισπανικής Air Iberia με προορισμό τη Μαδρίτη, αναχώρησαν από την Βραζιλία την ίδια περίπου ώρα. Η μία από το Σάο Πάολο και η άλλη από το Ρίο. Ούτε αυτές οι πτήσεις όμως ανέφεραν κάποιο πρόβλημα όταν έφθασαν στον προορισμό τους την επόμενη ημέρα. Το ίδιο και με μια πτήση της British Airways  καθώς και δυο της Air TAM Brazil που είχαν το ίδιο δρομολόγιο. Το μυστήριο λοιπόν παραμένει.

CNN

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.