#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μένος του Rick Santorum εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίαςΌπως δήλωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα Rick Santorum, ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας τον αναγουλιάζει!

Η σοκαριστική, και ειλικρινής αυτή αντίδραση του δεν είναι κάτι το καινούργιο, αλλά ένα χρόνιο φαινόμενο, αφού ως πολιτικός έχει την τάση να αγνοεί την θρησκευτική ελευθερία. αλλά και το Σύνταγμα.

Στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να επιβάλλει την προσευχή στα σχολεία, καθώς και τη διδασκαλία της δημιουργίας (creationism), ενώ πρόσφατα ενεπλάκη και στη διαμάχη σε σχέση με την διακριτική μεταχείριση των γυναικών από πλευράς εργοδοτών.

Η πολιτική καριέρα του Santorum χαρακτηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια, από την πλήρη αντίθεσή του στο τείχος προστασίας που προσφέρει η 1η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, μεταξύ κράτους και εκκλησιών.

Το 2001 ο Santorum είχε υποστηρίξει μια τροποποίηση που θα επέτρεπε την διδασκαλία του ευφυούς σχεδιασμού στα δημόσια σχολεία, και που θα έθετε σε αμφισβήτηση την θεωρία της εξέλιξης.

Επί πολλά χρόνια υποστηρίζει την σχολική προσευχή, ενώ αντιτάθηκε  στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες αγοράς ακινήτων, στη διάρκεια της «διαμάχης των τζαμιών».

Έχει δηλώσει πως η απαίτηση, ακόμη και οι θρησκευόμενοι εργοδότες, να καλύπτουν ασφαλιστικά την αντισύλληψη των υπαλλήλων τους, συνιστά μια επιθετική κρατική παρέμβαση, που προσπαθεί να επιβάλλει αξίες με το ζόρι.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ως πολιτικός, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ακυρώσει την 1η τροποποίηση του Συντάγματος.

Απομένει λοιπόν στους Αμερικανούς ψηφοφόρους να τον καταψηφίσουν, και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας, που εξασφαλίζει τις ατομικές τους ελευθερίες.
Huffington Post
http://www.huffingtonpost.com/anthony-d-romero/rick-santorum-church-and-state_b_1307708.html

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 01/03/2012 08:36:47

  η πλειοψηφία των αναγνωστών σας συμφωνεί μαζί του

  • Geros avatar
   Geros @ εξυπνάκιας 01/03/2012 09:07:22

   Δεν νομίζω αγαπητέ.
   Όσοι πιστεύουν ότι η γη έχει ηλικία δέκα χιλιάδων ετών και ότι όλα τα πλάσματα που κατοικούν στην γη φτιάχτηκαν σε 6 μέρες να σηκώσουν το χέρι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ εξυπνάκιας 01/03/2012 10:35:51

   Την εξυπνάδα σου την πέταξες πάλι (πάλι καλά που περιορίζεσαι σε μία σύντομη φράση, γιατί διαφορετικά θα χρειαζόταν και αλιεύς μαργαριταριών....).
   Ο Δημιουργισμός δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη διδασκαλία περί δημιουργίας του κόσμου, αφορά στους ευαγγελικούς προτεστάντες που ερμηνεύουν κατά γράμμα και κατά το δοκούν την Αγία Γραφή.
   Και δεν βλέπω γιατί μία αποδοχή της εξέλιξης των ειδών επιβάλλει τον νόμο της τύχης. Η θεία πρόνοια δεν εκδηλώνεται μόνο με αναίρεση των φυσικών νόμων, αλλά, σχεδόν πάντα, μέσα από αυτούς. Ακόμα και στις περιπτώσεις θαυματουργικών ιάσεων.
   Δεν νομίζω ότι ένας Ορθόδοξος χριστιανός έχει πολλά κοινά με έναν ευαγγελιστή προτεστάντη και με ένα προτεστάντη εν γένει. Πρόκειται για εντελώς διαφορετική αντίληψη περί χριστιανισμού.

   • Flat avatar
    Flat @ ΒΙΣ 01/03/2012 11:07:01

    σε άλλον Χριστό πιστεύουν οι διαμαρτυρόμενοι; Όχι σε αυτόν του Εφρέμ;

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Flat 01/03/2012 13:30:28

     Ρὲ παιδιὰ ἐκτίθεστε, τὸ καταλαβαίνετε;

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/03/2012 08:56:05

  Ἑἀν κυβερνοῦσε ἓνας τέτοιος πολιτικός τήν Ἐλλάδα,ἒστω γιά λίγο, ἲσως νά μήν φτάναμε ἐδῶ πού φτάσαμε ὣς χώρα,ἂν καί δέν συμφωνῶ σέ ὃλα αὐτά πού πρεσβέυει...,ἂποψή μου.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/03/2012 13:31:24

   Δὲ θέλουμε ἀντίχριστους χριστέμπορες!

 3. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 01/03/2012 09:23:04

  Ας έχει ότι απόψεις θέλει ο καθένας.Αρκεί αν εκλεγεί πρόεδρος ΗΠΑ να μην ασπαστεί κανένα δόγμα "Πας μην Αμερικάνος,βάρβαρος"

 4. Εγώ avatar
  Εγώ 01/03/2012 10:04:12

  Πώς είναι δυνατόν να ΜΗΝ υπάρχει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας σε μια χώρα με χιλιάδες θρησκείες, καμμία εκ των οποίων δεν είναι πλειοψηφική; Η μεγαλύτερη θρησκεία στις ΗΠΑ είναι ο Καθολικισμός, με 25% του πληθυσμού. Οι Προτεστάντες μπορεί να είναι συνολικά περισσότεροι από τους Καθολικούς, αλλά είναι πολυδιασπασμένοι στις χιλιάδες εκκλησίες τους.

 5. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 01/03/2012 10:56:48

  o θεός να βάλει το χέρι του..Να μας προστατεύει από τους ταλιμπάν και την ταλιμπανοποίηση...Οχι άλλο όπιο...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μπαμπης 01/03/2012 14:35:27

   Oι ταλιμπάν του αντιχριστιανισμού δεν σε πειράζουν; Κουναλάκηδες, Σηφουνάκηδες, και άλλα φρούτα;

   • Μπαμπης avatar
    Μπαμπης @ ΒΙΣ 01/03/2012 15:07:00

    Ολοι οι ταλιμπάν με πειράζουν.Η μόνη θρησκέια που πιστεύω προσωπικά είναι η φράση του Βολταίρου,δε συμφωνώ μ αυτό που λες αλλά θα πεθάνω για να έχεις το δικαίωμα να το λες.Σένα κόσμο ταλιμπάν μάλλον θα είχα γίνει σαπούνι.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μπαμπης 01/03/2012 17:54:33

     Και για την ιστορία του Βολταίρου που ήταν εντελώς αντικαθεστωτικός μέχρι να γίνει καθεστώς ο ίδιος: Όταν κάποτε τον "τσάκωσε" φίλος και ομοϊδεάτης του να διαάζει στο κοριτσάκι του την Καινή Διαθήκη και τον ρώτησε πως είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο ένας άθεος, του απάντησε πως χωρίς τις αρχές που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός είναι αδύνατον να μείνει ο άνθρωπος, άνθρωπος στην ουσία του. Αυτό για όσους Τον πολεμούν...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μπαμπης 01/03/2012 17:58:18

     Και κάποιες δυνατές λεπτομέρειες για τον Βολταίρο και το Διαφωτισμό:

     Ο Βολτέρος μυήθηκε στον τεκτονισμό στις 7 Απριλίου 1778 στο Παρίσι. Αυτός που τον συνόδευε ήταν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, πρώτος πρέσβης τότε των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παρίσι. Επίσης ήρθε σε ρήξη με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία για τις φρικαλεότητες των θρησκευτικών διωγμών, τον αυταρχικό και ανελεύθερο τρόπο δράσης της. Χλεύαζε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στη δύση της και, όπως σαρκαστικά έλεγε, «η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν είναι ούτε Αγία, ούτε Ρωμαϊκή, ούτε Αυτοκρατορία».

     Δεν ήταν άθεος, όπως συχνά υποστηρίζεται, αφού ο ίδιος έγραφε ότι «τίποτα δε δημιουργείται από το τίποτα» και ότι «υπάρχει ένας θεός και αυτός πρέπει να είναι δίκαιος». Πίστευε στην αθανασία της ψυχής. Παράλληλα όμως υποστήριζε ότι «είναι αδύνατο ο πάνσοφος θεός να έχει κάνει νόμους για να τους παραβιάζει», και ότι «ο Θεός είναι ένας κωμωδός που παίζει μπροστά σε ένα κοινό πολύ φοβισμένο για να γελάσει», αναφερόμενος κατά της δεισιδαιμονίας και της θρησκοληψίας, πράγμα που τον έφερε σε αντιπαλότητα με το ιερατείο. Όταν, στις τελευταίες του στιγμές, ο εφημέριος της ενορίας τον πίεζε να υπογράψει την «ομολογία πίστης», η απάντησή του ήταν: «άφησέ με να πεθάνω με την ησυχία μου».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.