#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2008 01:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «Πρώτο Πυρηνικό Πλήγμα» επανέρχεται στο ΝΑΤΟ

Πέρα από το θέμα των Σκοπίων , τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι; Ο αναγνώστης μας NTANTON επισημαίνει:  Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα παρουσιαστεί το «Σχέδιο μίας Νέας Στρατηγικής σε ένα Επισφαλή Κόσμο» (Towards a Grand Strategy for an Uncertain World ), σύμφωνα με το οποίο  δυτικές κοινωνίες πρέπει να προστατέψουν από εξωτερικούς κινδύνους τον «δυτικό τρόπο ζωής». Για τον λόγο αυτό προτείνουν την παραπέρα επέκταση των λεγόμενων «προληπτικών πολέμων», με κύριο επιθετικό φορέα το ΝΑΤΟ , για την εξασφάλιση των «ενεργειακών αναγκών» και κατά προέκταση των «ενεργειακών πηγών» και των «οδών μεταφοράς» τους στη «Μητρόπολη». Που βρίσκονται βέβαια στο παγκόσμιο ημισφαίριο , δηλαδή σε άλλες χώρες-κράτη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απορρέει από τη χάραξη της νέας στρατηγικής «εξασφάλισης ενεργειακών πόρων» του λεγόμενου «δυτικού κόσμου» είναι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ του δόγματος του «Πρώτου Πυρηνικού Πλήγματος» (First Nuclear Strike Doctrine, Pre-emptive Nuclear Strike) απέναντι στους εν δυνάμει εχθρούς του «δυτικού τρόπου ζωής».

Το στρατηγικό αυτό δόγμα ήταν ένα από τα κυρίαρχα του Ψυχρού Πολέμου, υποτίθεται ότι εγκαταλείφθηκε και τώρα επιστρέφει. Εκτιμούν μάλιστα πως ένα τέτοιο πλήγμα , σε περίπτωση κινδύνου επίθεσης στον δυτικό κόσμο με «ασύμμετρα» όπλα μαζικής καταστροφής , αντιστοιχεί και ανταποκρίνεται στην βασική αρχή του Δικαίου «περί αναλογίας των μέσων». Βέβαια το γεγονός ότι μία τέτοια στρατηγική «νομιμοποιεί» την πιθανότητα ενός πυρηνικού ολέθρου για την ανθρωπότητα και ωθεί παράλληλα τις διάφορες υποψήφιες χώρες να επιδιώξουν την κατασκευή και απόκτηση πυρηνικών όπλων δεν πολύ-προβληματίζει τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους.

Οι προτάσεις του Γερμανού στρατηγού Klaus Naumann ( και των άλλων Ατλαντικών συναδέλφων του ) για την ¨νέα πυρηνική στρατηγική¨ του ΝΑΤΟ είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις απόψεις και προτάσεις του Γερμανικού Thing Tang Stiftung für Wissenschaft und Politik, που έχουν διατυπωθεί ήδη από το 2006! Σύμφωνα με τον αναλυτή του , Markus Kaim , πρέπει να διευρυνθούν οι στόχοι του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση την παραπέρα επέμβαση στις παγκόσμιες εστίες αναταραχών ( ιδιαίτερα και μέσα στην Ευρώπη ) , να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ , να αποτραπεί το «Veto» της Ρωσίας στην επέκταση του ΝΑΤΟ «προς ανατολάς ( ποτέ φαίνεται δεν ξεχνιέται το «DRANG NACH OSTEN»! ) , και να κατανοηθεί η ανάγκη επέκτασης προς την Ανατολή από την ανάγκη εξασφάλισης «ενεργειακών πόρων» για τη λεγόμενη «Δύση». Διαβάστε όλη την  ανάλυση στο πρώτο σχόλιο. Καλού κακού πάρτε και το «Ο Αγών μου» του Αδόλφου. Για να δώσει απάντηση σε τυχόν  απορίες σας για τη σχέση της ναζιστικής Νέας Τάξης και της Δημοκρατικής –Αμερικανό – Εύρω - Ενωσιακής -Νέας Τάξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νταντόν avatar
  Νταντόν 31/03/2008 01:37:59

  Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων θα παρουσιαστεί το ¨Σχέδιο μίας Νέας Στρατηγικής σε ένα Επισφαλή Κόσμο¨ (Towards a Grand Strategy for an Uncertain World ), σύμφωνα με το οποίο δυτικές κοινωνίες πρέπει να προστατέψουν από εξωτερικούς κινδύνους τον ¨δυτικό τρόπο ζωής¨. Για τον λόγο προτείνουν την παραπέρα επέκταση των λεγόμενων ¨προληπτικών πολέμων¨ , με κύριο επιθετικό φορέα το ΝΑΤΟ , για την εξασφάλιση των ¨ενεργειακών τους αναγκών¨ και κατά προέκταση των ¨ενεργειακών πηγών¨ και των ¨οδών μεταφοράς τους στη ¨Μητρόπολη¨ . Που βρίσκονται βέβαια στο παγκόσμιο ημισφαίριο , δηλαδή σε άλλες χώρες-κράτη. Με άλλα λόγια οι ¨πλουτοπαραγωγικές πηγές¨ άλλων χωρών και λαών αποτελούν , από την εποχή που εγκαινίασε ο ¨PIZA GORBATSOV¨ , για τους Νεο-Ιμπεριαλιστές ¨παγκόσμια κληρονομιά¨ που πρέπει να διατίθεντε για το ¨κοινό μας σπίτι¨…
  Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απορρέει από τη χάραξη της νέας στρατηγικής ¨εξασφάλισης ¨ενεργειακών πόρων¨ του λεγόμενου ¨δυτικού κόσμου¨ είναι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ του υποτιθέμενα εγκαταλελειμμένου από το ΝΑΤΟ , μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας , δόγματος του δικαιώματος ¨πρώτου πυρηνικού πλήγματος¨ (first use of nuclear weapons) απέναντι στους εν δυνάμει εχθρούς του ¨δυτικού τρόπου ζωής¨…
  Ρητά προτείνουν τα ¨γεράκια¨ στην αναφερόμενη εισήγηση τους ( που εννοείται θα συζητήσουν και ο κ. Κ.Καραμανλής και Ντ. Μπακογιάννη ) την θεσμοθέτηση αποδοχή από τα 26 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ του ¨πρώτου πυρηνικού προληπτικού και αποτρεπτικού πυρηνικού πλήγματος¨. Εκτιμούν μάλιστα πως ένα τέτοιο πλήγμα , σε περίπτωση κινδύνου επίθεσης στον δυτικό κόσμο με ¨ασύμμετρα¨ όπλα μαζικής καταστροφής , αντιστοιχεί και ανταποκρίνεται στην βασική αρχή του Δικαίου ¨περί αναλογίας των μέσων¨
  Με ¨πρώτη ματιά¨ ένα τέτοιο πυρηνικό κτύπημα δεν φαντάζει ανάλογο με την απειλή , αλλά εάν ζυγίσει κανείς τα αγαθά του δυτικού κόσμου που διακυβεύονται από μια ασύμμετρη τρομοκρατική επίθεση , τότε , σύμφωνα με τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ , δικαιολογείται πλήρως ένα ασύμμετρο πυρηνικό πλήγμα , στα πλαίσια της αρχής της ¨αναλογίας των μέσων¨…Για αυτό το λόγο η Στρατιωτική Συμμαχία πρέπει να διατηρεί το ¨προληπτικό¨ δικαίωμα της στρατιωτικής επιθετικής κλιμάκωσης ( ακόμα και με πυρηνικά όπλα ) και αποκλιμάκωσης …Σύμφωνα με το ¨σκεπτικό¨ , παρά την τεράστια καταστροφική δύναμη των πυρηνικών όπλων , η αρχή του ¨περιορισμού καταστροφικών συνεπειών¨ από μια ασύμμετρη απειλή επιβάλει , επιβάλει για την ¨Συμμαχία¨ την θεσμοθέτηση του δικαιώματος ( αναγωγή μάλιστα σε ¨νέο¨ δόγμα ) του ¨ασύμμετρου¨ πρώτου πυρηνικού πλήγματος. Έχοντας πάντα στο νου τον βασικό πυρήνα της νέας ¨Grand Strategy¨ του ΝΑΤΟ : ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ Κ Ο Σ Μ Ο Υ για τις ανάγκες του δυτικού τρόπου “way of life” ( δηλαδή της υπερκαταναλωτικής ΑΚΟΙΝΩΤΗΣ ¨κοινωνίας¨ της καπιταλιστικής μητρόπολης και των δορυφόρων της ). (βλέπε παραπομπές 4-5-6 )
  Βέβαια το γεγονός ότι μία τέτοια στρατηγική ¨νομιμοποιεί¨ την πιθανότητα ενός πυρηνικού ολέθρου για την ανθρωπότητα και ωθεί παράλληλα ακόμα παραπέρα τις διάφορες υποψήφιες χώρες να επιδιώξουν την κατασκευή και απόκτηση πυρηνικών όπλων δεν πολύ-προβληματίζει τους ψυχρούς στρατηγούς , τους πολιτικούς εντολοδόχους και εκτελεστές τους.
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΣΤΟ Θ Ε Ρ Μ Ο Π Ο Λ Ε Μ Ο !
  Η βουλευτής , Uta Zapf , του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος , και πρόεδρος της υποεπιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου ( Bundestag )
  ¨Για τον Αφοπλισμό , Έλεγχο των Εξοπλισμών και της Μη-Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων¨ ( αλήθεια τέτοια Επιτροπή υπάρχει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ;;; ) σε μία τελευταία Ερώτηση της διαπιστώνει πως η συζήτηση για τη θεσμοθέτηση της ¨Νέας Μεγάλης Στρατηγικής¨ του ¨ΝΑΤΟ¨ , ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ τη συζήτηση που ξεκίνησε , μετά από τον τερματισμό του λεγόμενου ¨ψυχρού πολέμου¨ , για την παραίτηση – κατάργηση του παλαιού ¨δόγματος του πρώτου πυρηνικού πλήγματος¨ και επιφέρει ¨θανατηφόρο πλήγμα¨ στο ¨Σύμφωνο Μη-Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων¨ .
  Είπε και κάτι ακόμα η βουλευτής της SPD:
  ¨οι εισηγητές της νέας ¨Grand Strategy¨του ΝΑΤΟ θεωρούν επίσης ότι για τις νέες επεμβάσεις του δεν είναι απαραίτητη η Εντολή και Εξουσιοδότηση του Ο.Η.Ε. Το λέει ο κ. Naumann ( σ.σ. , τυχαία συνωνυμία με τον άλλο θεωρητικό του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού και της ¨Μεσευρώπης¨ , FRIEDRICH Naumann )ξεκάθαρα στο κείμενο της ¨νέας στρατηγικής¨ , αλλά και σε άλλες ξεχωριστές συνεντεύξεις του - βλέπε παραπομπές ¨12-13¨ ).
  Με τον τρόπο αυτό , συνεχίζει η κ. Zapf , το ΝΑΤΟ εγκαταλείπει το έδαφος του ¨Διεθνούς Δικαίου¨. Προφανώς για τις μελλοντικές επεμβάσεις της ¨Υπέρ-Ατλαντικής Συμμαχίας¨ το ΝΑΤΟ θα επικαλείται το ¨Εθιμικό Δίκαιο¨ (customary law)λόγω των εμπειριών από τις επιθέσεις-επεμβάσεις στην π. Γιουγκοσλαβία ( 1989 ), Αφγανιστάν ( 2001 ) , και Ιράκ ( 2003 ). Όλες έγιναν με την παράκαμψη του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου…¨
  (Βλέπε παραπομπές 7-8 )
  Νάτο και το ΝΑΤΟ με το νέο Ιμπεριαλιστικό ¨Εθιμικό Δίκαιο¨.
  Προσωπικά θα περίμενα να διαβάσω και μία νέα πραγματεία του Γερμανολάτρη Συνταγματολόγου¨μας¨, Κωνσταντίνου Τσάτσου , για το ρόλο του ¨Εθιμικού Δικαίου¨στους πολέμους..
  Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται τελικά πως οι λεγόμενες ¨Φίλο-Ατλαντικές¨ δυνάμεις του Γερμανικού κεφαλαίου κρατούν ακόμα σταθερά την πρωτοκαθεδρία απέναντι στις λεγόμενες ¨Φίλο-Ευρώ-Ασιατικές¨ ( Βλέπε πρώην Καγκελάριο Σρέντερ στο Δ.Σ. της Ρωσικής ¨Gazprom¨ και τη συνεργασία ¨Siemens¨ και Ρωσικής ¨Sistema¨ , όπως και την ¨Κίνηση Παρίση-Βερολίνο-Μόσχα¨ , παραπομπή ¨9¨ ). Σίγουρα η αστική τάξη της Γερμανίας ¨αιωρείται¨ με απόκλιση ¨προς δυσμάς¨. Ο μελλοντικός συσχετισμός των δυνάμεων θα δείξει που θα ¨στρατοπεδεύσει¨ τελικά.
  Οι προτάσεις του Γερμανού στρατηγού Klaus Naumann ( και των άλλων Ατλαντικών συναδέλφων του ) για την ¨νέα πυρηνική στρατηγική¨ του ΝΑΤΟ είναι σε απόλυτη σύμπνεια με τις απόψεις και προτάσεις του Γερμανικού thing tang Stiftung für Wissenschaft und Politik ( βλέπε παραπομπή 10 ) που έχει διατυπώσει ήδη από το 2006 ! Σύμφωνα με τον αναλυτή του , Markus Kaim , πρέπει να διευρυνθούν οι στόχοι του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση την παραπέρα επέμβαση στις παγκόσμιες εστίες αναταραχών ( ιδιαίτερα και μέσα στην Ευρώπη ) , να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ , να αποτραπεί το ¨Veto¨ της Ρωσίας στην επέκταση του ΝΑΤΟ ¨προς ανατολάς¨ ( ποτέ φαίνεται δεν ξεχνιέται το ¨DRANG NACH OSTEN¨ ! ) , και να κατανοηθεί η ανάγκη επέκτασης προς την Ανατολή από την ανάγκη εξασφάλισης ¨ενεργειακών πόρων¨ για τη λεγόμενη ¨Δύση¨
  Εδώ σταματάω το σχόλιο μου. Νιώθω την απόλυτη ανάγκη να κάτσω να διαβάσω , διεξοδικά αυτή τη φορά , το νέο βιβλίο που αγόρασα από τις εκδόσεις ¨Κάκτος¨.
  Το ¨Ο Αγών μου¨ του Αδόλφου Χίτλερ. Για να δώσω απάντηση στις απορίες μου για τη σχέση Ναζιστικής Γερμανικής Νέας Τάξης και της Δημοκρατικής –Αμερικανό-Εύρω-Ενωσιακής Νέας Τάξης. Για να κατανοήσω καλλίτερα την ¨διαχρονικότητα¨ των στόχων της Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.
  (1) http://www.nato.int/docu/comm/2008/0804-bucharest/index.html
  (2) http://www.csis.org/media/csis/events/080110_grand_strategy.pdf
  (3) http://www.nato.int/cv/milcom/nauman-e.htm
  (4) http://www.zeit.de/online/2008/05/zukunft-der-nato
  (5) http://www.heise.de/tp/r4/artikel/21/21175/1.html
  (6) http://www.guardian.co.uk/world/2008/jan/22/nato.nuclear
  (7) http://www.uta-zapf.de/files_zapf/471.pdf
  (8) http://www.bundestag.de/ausschuesse/a03/a03_arn/index.html
  (9) http://www.paris-berlin-moscou.org/
  (10) http://www.swp-berlin.org
  (11) http://www.swp-berlin.org/en/common/get_document.php?asset_id=3448
  (12) http://www.nato.int/docu/comm/2002/0211-prague/index.htm
  (13)http://www.heise.de/tp/r4/artikel/13/13657/1.html

 2. mediaspogr avatar
  mediaspogr 31/03/2008 02:03:52

  Ξέρεις πολλές φορές όταν επικεντρωνόμαστε σε μεγάλα «στρατηγικά θέματα» ξεχνάμε τα βασικά και τα απαραίτητα. Τους ανθρώπους. Αυτούς που αποτελούν την κινητήρια δύναμη για κάθε αλλαγή και εξέλιξη. Η απενοχοποίηση των μαζών, του συνόλου των πολιτών, σε κάθε μορφή μαζικής εγκληματικότητας, κάτω από το βάρος ή την σημαία της ιδεολογίας, ήταν κάτι που με εξόργιζε πάντα.
  Ο τρελός Χίτλερ, τα πετρέλαια της Ρωσίας, η νέα τάξη πραγμάτων. Και δίπλα χέρι-χέρι, οι πολίτες , τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μέσα από τις επιδιώξεις αυτές εκφράζουν τα δικά τους αισθήματα τις δικές τους προθέσεις.
  Όχι δεν πέφτω στην παγίδα του ΝΑΤΟ, της επέκτασης προς ανατολας, δυσμάς, και κέντρου. Μένω στον ανθρώπινο παράγοντα.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/03/2008 02:36:32

  mediaspogr
  Ο καθόλου τρελλός Χιτλερ τα έγραφε από το 1924 στο "Mein Kampf". Απλά κανένας δεν τα διάβασε.

 4. νικος avatar
  νικος 31/03/2008 10:18:02

  Εδώ σε θέλω Κάβουρα
  Να περπατάς στα κάρβουνα
  ….

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 31/03/2008 10:40:45

  Pap.
  Αύριο η Πολώνια υπογράφει το Σύμφωνο της Λισαβόνας

 6. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 31/03/2008 11:12:59

  «Προφήτη». Ο xitler δεν κρίνεται στην ιστορία για τα «μασαλία» που του έγραψαν και αυτά διάβασες και "κοκορεύεσαι" .
  ΚΡΙΘΗΚΕ από την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ .ΒΑΣΤΑ !!

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 31/03/2008 12:30:38

  "Συνταξιούχε", το nick ταιριάζει στην αντιληπτική σου ικανότητα.

  Ο Χίτλερ, βολεύει να παρουσιάζεται ως τρελλός.
  Στην πραγματικότητα αποτελεί το πρότυπο της απολυταρχικής διακυβέρνησης.
  Η Αυτοκρατορία που νίκησε αντιγράφει την Αυτοκρατορία που έχασε.
  Όλες οι ελίτ έχουν αντιγράψει τις "επινοήσεις" του για τον έλεγχο και την καθοδήγηση των μαζών.

  Είχε δημοσιεύσει τις προθέσεις του από το 1924. Κανένας δεν τον εμπόδισε.
  Διότι η κύρια επιδίωξή του, συντιθέμενη
  α) γεωστρατηγικά, στην κατάληψη του χώρου της Ευρασίας που καταλαμβάνει η Ρωσσία
  β) πολιτικά, σε συντριβή των μπολσεβίκων
  ήταν και επιδίωξη της γαλλοβρεταννικής άρχουσας τάξης.

  Στα 1811 η ναπολεόντεια Γαλλία επιδιώκει, παρά τα εσωτερικά της προβλήματα, να αποκτήσει την παγκόσμια κυριαρχία. Επιτίθεται στη Ρωσσία, χωρίς να κηρύξει πολεμο, την άνοιξη του 1812.
  Το 1917 οι αγγλογάλλοι στέλνουν εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία για να καταπνίξει την Επανάσταση, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα.
  Τα αποτελέσματα είναι ιστορικά γνωστα.

 8. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 31/03/2008 13:07:45

  Αν είσαι ο Προφήτης και ανέφερες τα παραπάνω που είναι λογικά και τα ξαναδιαβάζω απάντησε μας
  π.χ .
  Είσαι υπέρ της φιλικής μας σχέσεις με Τουρκιά σε μια ενώσει ?
  Εισαι Υπέρ Ουδετερότητας ,
  Η παραμένουμε στην Ε.Ε..
  Αυτά τα ερωτήματα έβαζαν πάντα η προφήτες?

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/03/2008 16:05:01

  Και πάλι δυστυχώς η συζήτηση περιστρέφεται γύρω απο το ¨δέντρο¨ και όχι στην καταχνιά του ¨δάσους¨ , δηλαδή την ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τις ¨ανάγκες του δυτικού τρόπου ζωής¨ και την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του πυρηνικού πολέμου ! Δύο ζητήματα που θα έπρεπε να προκαλέσουν ΣΥΝΑΓΕΡΜΌ , όχι μόνο σε ¨κομμουνιστές¨και ¨αριστερούς¨ ( που ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ την περίπτωση βρίσκονται ¨στον κόσμο τους¨ και την μοναστηριακή τους ζωή ... ) αλλά σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο που αναζητά μια ΑΞΙΟΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ζωή.

  Για το αληθές του λόγου μου διαβάστε το χθεσινό σχετικό για την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι άρθρο του ¨Ριζοσπάστη¨ :
  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4483973&publDate=30/3/2008

  Πολλά γράφονται για την πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ σε Κόσοβο-Π.Γ.Δ.Μ. κ.λ.π. τίποτα όμως για την χάραξη της ¨Νέας Στρατηγικής¨ με επίσημο στόχο την ¨εξασφάλιση ενεργειακών πόρων¨ για τον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο , δηλαδή την μετατροπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών του ¨τρίτου¨ κόσμου σε ¨παγκόσμια ( διάβαζε της Ιμπεριαλιστικής-Καπιταλιστικής Μητρόπολης κληρονομιά¨. Και τίποτα δεν γράφεται για την επίσημη επαναφορά του ¨πρώτου πυρηνικού πλήγματος¨.

  Έλλειψη ενημέρωσης ; Επιπολαιότητα ; Βλακεία ; Άγνωστο.

  Η ειρωνεία της ιστορίας είναι όμως ότι κατά την διάρκεια του λεγόμενου ¨ψυχρού πολέμου¨ η αυτό-προσδιοριζόμενη ¨Αριστερά¨ στην Ελλάδα είχε αναπτύξει ένα τεράστιο ¨Φιλειρηνικό Κίνημα¨ ενάντια στον πόλεμο , το ΝΑΤΟ , τον Πυρηνικό Όλεθρο ...μέχρι βαθμού φαιδρότητας , όπως τα ψηφίσματα των ¨Δήμων¨ που ανακηρυσσόταν σε ¨αποπυρηνικοποιημένες ζώνες¨ , να ¨προστατέψουμε το γάλα των παιδιών μας από τη ραδιενέργεια¨ κ.λ.π-κ.λ.π.
  Τότε οι Δεξιοί και οι φασίστες ανταπαντούσαν πως όλα αυτά είναι ένα ¨σχέδιο¨ στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των κρατικών ιμπεριαλιστικών στόχων της ¨Σοβιετικής¨ Ένωσης , να αποδυναμώσουν την άμυνα της ¨Δύσης¨κ.α.

  Σήμερα που δεν υπάρχει ¨ΕΣΣΔ¨ , ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα Ειρήνης θα μπορούσε να αναπτυχθεί χωρίς να υπάρχει η ¨ρετσινιά¨ ότι εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια μιας άλλης Υπερδύναμης. Το ίδιο και ένα νέο Αντικαπιταλιστικό κίνημα δεν είναι υποχρεωμένο να απολογηθεί για το μοντέλο του ¨ανύπαρκτου¨ σοσιαλισμού στις πρώην ¨Ανατολικές¨ χώρες.

  Το κίνημα της χειραφέτησης της ανθρωπότητας , το κίνημα της Ελευθερίας και της Ισότητας επιστρέφει στην αφετηρία της 1ης Διεθνούς των Μάρξ-Ένγκελς .

  Το δίλημμα ¨Καπιταλισμός-Ιμπεριαλισμός Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ¨ θα τεθεί ξανά μέσα από την καθημερινή αντιμετώπιση της πραγματικότητας που ζούμε.

 10. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 31/03/2008 18:00:21

  Νταντον –Μου φαίνεται η έτσι είναι .
  Γράφεις για μας και σε διαβάζω .
  Εσύ όμως όταν ρωτώ τον Προφήτη δεν σε αφορούν τα ερωτήματα .Νομίζεις ότι «βρίσκονται ¨στον κόσμο τους¨ και την μοναστηριακή τους ζωή …» εσύ δηλαδή που είσαι?
  στους δρόμους?
  τρέχεις ?.
  μήπως πουλάς Ριζοσπάστη ?
  Για το ερωτημα και ΟΧΙ δίλημμα "Καπιταλισμός-Ιμπεριαλισμός Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ¨ ειναι καθημερινά μου ερωτήματα !!!

 11. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 01/04/2008 02:11:38

  Η αμερικανική κοινωνία
  και η “Ημέρα της Κρίσεως”

  ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


  «Η συζήτηση με τον διακεκριμένο Αμερικανό συνάδελφο γινόταν υπό συνθήκες ιδανικές, Το σεμινάριο στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, στο Stonybrook όπου μίλησα, είχε μόλις τελειώσει και βρισκόμαστε καθισμένοι στις πολυθρόνες ενός παραθαλάσσιου ξενοδοχείου στο Λονγκ Αϊλαντ, που ένας θαλασσόλυκος είχε κτίσει για κατοικία στα μέσα του 19ου αιώνα. Τίποτα δεν θύμιζε ότι η Ν. Υόρκη ήταν λίγοπερισσότερο από μια ώρα μακριά. Η ομιλία αφορούσε το «δημοκρατικό έλλειμα» των ευρωπαϊκών θεσμών και το κλίμα αποξένωσης που δημιουργεί. Θέμα επίκαιρο, λόγω των δημοψηφισμάτων για το Ευρωσύνταγμα. Όμως ο οικοδεσπότης μου με προσκάλεσε «για ένα ποτήρι κρασί πριν από την επιστροφή μου στην Ν. Υόρκη», έχοντας κατά νου διαφορετικό θέμα.

  «Ας μιλήσουμε για την Αμερική», πρότεινε. «Θυμάμαι ότι στο σεμινάριο είπες πως η αμερικανική κοινωνία αποτελεί σήμερα βασική συνιστώσα της διεθνούς πολιτικής, στον βαθμό που από αυτήν απορρέει η ισχύς της “μόνης” υπερδύναμης και συνεπώς μπορεί να την ελέγξει. Προέβλεψες μάλιστα ότι, τουλάχιστον, στις δυο προσεχείς δεκαετίες κανείς άλλος, κράτος ή συνασπισμός κρατών, δεν θα μπορέσει να αντισταθμήσει αυτήν την ισχύ. Εγώ, όπως ξέρεις, δεν είμαι διεθνολόγος αλλά κοινωνιολόγος, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την στρατιωτική κοινωνιολογία. Έτσι, όπως διευρύνεις την έννοια της διεθνούς πολιτικής, με αναγορεύεις σε διεθνολόγο…»

  «Νομίζω», αποκρίθηκα «ότι ορθά ερμήνευσες όσα είπα, μπορώ μάλιστα τώρα να προσθέσω ότι ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα εδώ ελάχιστα αισοδοξώ για την πορεί της διεθνούς πολιτικής. Τρία ζητήματα με απασχολούν ιδιαίτερα. Το πρώτο είναι η επίδραση που έχει η συρρίκνωση της κυρίαρχης αγγλοσαξωνικής ομάδας και της κουλτούρας της για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την κουλτούρα αυτή καλλιεργούσαν τα γνωστα ΑΕΙ της ΒΑ Ακτής των ΗΠΑ. Σημαντική είναι, επίσης, η αλλοίωση της εθνικής σύνθεσης του πληθυσμού σε βάρος των ευρωπαϊκής καταγωγής Αμερικανών με ταυτόχρονη αναβάθμιση των εθνικών lobbies, ιδίως του εβραϊκού. Εκ των πραγμάτων, η αμερικανική εξωτερική πολιτική συνδέεται ολοένα και περισσότερο με επιμέρους εθνικά συμφέροντα και οι επιλογές της σε κρίσιμα περιφερειακά ζητήμα, όπως η αραβοισραηλινή διένεξη, συρρικνώνονται. Το δεύτερο αφορά τον δραστικό περιορισμό των ελευθεριών των Αμερικανών πολιτών με τον πατριωτικό νόμο του 2001.

  Αν Εξαιρέσης τους “New York Times” και 1-2 παναμερικανικής εμβέλειας εφημερίδες, οι συνέπειες στην ποιότητα του πολιτικού προβληματισμού σε αυτή τη χώρα είναι ορατές, ακόμη και όταν την επισκέπτεται κανείς για λίγες ημέρες. Όμως, το κυριότερο πρόβλημα είναι η περιθοριοποίση του Κογκρέσου ως ασφαλιστικής δικλίδας απέναντι σε προεδρικές αυθερεσίες. Ας θυμηθούμε π.χ.την “εν λευκώ” εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο Μπους, το 2002, να προχωρήσει ε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, ακόμη και χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εάν δεν κάνω λάθος, για πρώτη φορά στη σύγχρονη αμερικανική Ιστορία γερουσιαστές και βουλευτές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλη δυσκολία να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας λόγω χειραγώγησης του μέσου Αμερικανού από την τελευταία. Νομίζω, πάντως, ότι οι εκλογές του 2006 για το Κογκρέσο θα είναι αποφασιστικές. Εάν η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2004 συνεχιστεί και έρθουν να ψηφίσουν περισσότεροι πολίτες, η ρεμπουπλικανικήπλειοψηφία μπορεί να ανατραπεί».

  «Στο τελευταίο σημείο κάνεις λάθος», με διέκοψε. «Όσο περισσότεροι έρχονται να ψηφίσουν τόσο πιο συντηρητικοί εκπρόσωποι θα εκλέγονται. Γιατί εκείνο που σου διαφεύγει είναι πως “η σιωπηρή πλειοψηφία” αποτελείται σήμερα, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, από ξαναγεννημένους χριστιανούς που έχουν πολύ χαλαρή σχέση με την Καθολική ή τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες και ακολουθούν την Βίβλο και κυρίως την Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπως τα ερμηνεύουν βαθύπλουτοι τηλεοπτικοί ιεροκήρυκες και συγγραφείς θρησκευτικών best sellers. Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές επειδή σε ορισμένες “Πολιτείες κλειδιά”, παράλληλα με αυτές έγιναν δημοψηφίσματα με θέματα όπως “είσθε υπέρ ή κατά του γάμου ομοφυλοφίλων” που έφεραν στις κάλπες αυτήν την “σιωπηρή πλειοψηφία”.
  «Είναι και στην Ευρώπη γνωστόν ότι στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα κύμα χριστιανικού φονταμεταλισμού», αντέδρασα.

  «Όχι, δεν έχετε ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος. Θα σου δώσω μια συμβουλή. Αγόρασε ένα βιβλίο με τίτλο “Left Behind” (“Αυτοί που έμειναν πίσω”), θα το βρεις παντού. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1995 και παρέμεινε στην λίστα των best sellers των “New York Times” 84 εβδομάδες. Άρα η δημοτικότητα του δεν έχει καμιά σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου. Περιγράφει την αιφνίδια ανάληψη των πιστών στους ουρανούς,
  α-λ-λ-ά δίνει σε “αυτούς που έμειναν πίσω” α-κ-ό-μ-η μ-ι-α ευκαιρία. Πριν από την ανάληψη γίνεται επίθεση της Ρ ω σ ί α ς κατά του Ι σ ρ α ή λ, που αποκρούεται από θ ε ϊ κ έ ς δυνάμεις. Εμφανίζεται ο Αντίχριστος, ο οποίς ακούει στο όνομα Νικολάι Καρπάθια -όπως τα βουνά- που είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος της Ρ ο υ μ α ν ί α ς, είναι όμως ιταλικής καταγωγής, επειδή η πλειοψηφία των συγγραφέων βιβλίων για τη “Δευτέρα Παρουσία” θεωρούν ότι ο Αντίχριστος θα είναι ή Ιταλός ή Τούρκος ή Έ λ λ η ν α ς. Ο Καρπάθια εκλέγεται πανηγυρικά γ.γ. του ΟΗΕ και τα κράτη μέλη συμφωνούν να παραδώσουν το 10% του οπλισμού τους και να καταστρέψουν το υπόλοιπο: μάλιστα, σχέδιο του Αντίχριστου είναι να αυξηθούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλείου Ασφαλείας από πέντε σε δέκα. Αντιλαμβάνεσαι ότι για τους αναγνώστες του βιβλίου οι σημερινές συζητήσεις για την διεύρηνση του Συμβουλίου Ασφαλείας καθοδηγούνται από τον Αντίχριστο».

  Είχα μείνει κατάπληκτος και το είπα φωναχτά.
  «Περίμενε δεν έχεις ακούσει τίποτε ακόμη». Είχαμε φύγει από το γραφικό πανδοχείο και κατευθυνόμασταν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό. Το τρένο για την Ν. Υόρκη έφευγε σε μερικά λεπτά.
  Συνέχισε: «Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο ολόκληρης σειράς. Ακολούθησαν άλλα έντεκα, που το καθένα τους αντιστοιχεί σε κάποιο τμήμα της Αποκάλυψης, όπως βέβαια την ερμηνεύουν οι συγγραφείς Tim Lahaye και Jerry b. Jenkins. Ένα μάλιστα από τα βιβλία υπο τον τίτλο “The Mark” (“Το σημάδι”) πρέπει να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ο Αντίχριστος έχει εδραιώσει την κυριαρχία του στον κόσμο και η χώρα την οποία επιλέγει για να θέσει πρώτη φορά το σημάδι του είναι η Ε λ λ ά δ α! Κυκλοφόρησε το 2000 και ίσως σε παρηγορήσει κάπως η πληροφορία ότι παρέμεινε στην λίστα των “New York Times” μόλις 32 εβδομάδες. Τρία ακόμη βιβλία κυκλοφορούν το 2005».

  Φτάσαμε στον σταθμό. Ήρθε η στιγμή του αποχαιρετισμού. «Ακουσε», του είπα, «εγώ παρ’ όλα όσα λες πιστεύω στην αμερικανική κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι θα ξαναβρεί τις ισορροπίες της».
  «Δεν αποκλείεται», απάντησε. «Κάνε, όμως, προηγουμένως μερικούς υπολογισμούς. Τα 12 βιβλία της σειράς που σου ανέφερα έχουν πουλήσει συνολικά 60.000.000 αντίτυπα! Εάν υποθέσουμε ότι καθένα από αυτά το έχουν διαβάσει δυο, τουλάχιστον, αναγνώστες, μιλάμε για το 42% του πληθυσμού αυτής της χώρας. Υπολόγισε, επίσης, τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί όσον αφορά τον πολιτικά ενεργό πληθυσμό. Για τους περισσότερους από τους ανθρώπους αυτούς, εφόσον επίκειται η “Ημέρα της Κρίσεως”, το επείγον θέμα είναι να μην αμαρτάνουν ή να μην υποστηρίζουν όσους αμαρτάνουν, δηλαδή, για παράδειγμα, δεν καταδικάζουν απερίφραστα τις αμβλώσεις. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Πάντως, διάβασε το “Left Behind” και κρίνε μόνος σου. Καλό ταξίδι».

  Σκεφτόμουν τη συζήτηση αυτή στη διαδρομή προς την Ν. Υόρκη. Συνέχισα να την σκέφτομαι στην πτήση προς τη Βοστώνη, καθώς και όσο περιδιάβαζα στο Cambridge. Τελικά αγόρασα το βιβλίο, το διάβασα και σήμερα, αρκετές μέρες μετά την επιστροφή μου, αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραμμές», του Δημήτρη Κώνστα, καθηγητή, διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Ελευθεροτυπία», Μάιος, 2005.

  «The Messiah [is] without metaphor the Jewish people»,
  Βαβυλωνιακό Ταλμουδ, Kethuboth, 111a

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.