#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι δουλειά έχουν Σύροι αντάρτες με τον UCK;Γιατί άραγε υπάρχουν αρκετοί Σύροι αντάρτες στο Κόσσοβο;

Αυτό το μικροσκοπικό έθνος κράτος της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που δημιουργήθηκε μετά από τους τελευταίους βαλκανικούς πολέμους, αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των άτακτων δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή του Άσαντ της Συρίας.

Σαν χώρα, το Κόσσοβο είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και με ελάχιστη επιρροή. Μάλιστα, η μισή Ευρώπη δεν το αναγνωρίζει καν!

Όπως και να έχει όμως, οι Σύροι αντάρτες βρίσκονται στην πρωτεύουσα Πρίστινα, πράγμα που  μας οδηγεί στη σκέψη ότι εκπαιδεύονται από τους έμπειρους βετεράνους του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου, της αλβανικής δηλαδή εθνικιστικής οργάνωσης που πολέμησε τον Σέρβο Slobodan Milosevic, της οποίας οι πολεμιστές κυριαρχούν σήμερα στην κυβέρνηση του Κοσσόβου.

Αν και  τα δυτικά ΜΜΕ το αγνοούν σαν θέμα,  η διασύνδεση Κοσσόβου-Συρίας αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος της Ρωσίας και άλλων σλαβικών χωρών.

Σύμφωνα με την ρωσική θέαση των παγκόσμιων πραγμάτων, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας «τέλειας καταιγίδας».

Η Συρία και η Σερβία αποτελούν πιστούς συμμάχους της Ρωσίας και η αντίσταση στις προσπάθειες «σερβοποίησης» της πρώην Γιουγκοσλαβίας από τον Milosevic, καθώς και στο απολυταρχικό  καθεστώς  Άσαντ, αποτελεί για την Ρωσία μια σαφή ένδειξη της απόπειρας της Δύσης για την αποσταθεροποίηση των εθνικών της συμφερόντων.

Για αυτό και τα ρωσικά ΜΜΕ ασχολούνται εντατικά με το ζήτημα, δημοσιεύοντας άρθρα με τίτλους όπως «η συριακή αντίσταση μελετά τρομοκρατικές μεθόδους στο Κόσσοβο» και ότι  «οι Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των ΗΠΑ, εκπαιδεύονται από τους τρομοκράτες του  UCK».

Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, οι ηγέτες των ανταρτών μένουν σε ξενοδοχείο της Πρίστινα και πραγματοποιούν φανερές συναντήσεις με την ηγεσία του Κοσσόβου και με παλιούς πολεμιστές του UCK.

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του Κοσσόβου Petrit Selimi, «δεν παρέχουμε εκπαίδευση σε αντάρτες της Συρίας… η Πρίστινα απλά αποτελεί ένα ήσυχο μέρος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να διεξαχθούν συναντήσεις, αντί αυτές να γίνονται στο Κάιρο, ή στην Κων/πολη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πηγές της κυβέρνησης του Κοσσόβου περιγράφουν την χώρα τους ως πηγή έμπνευσης για διάφορα αντικαθεστωτικά κινήματα, αφού και οι Λίβυοι αντάρτες φιλοξενήθηκαν πέρσι εκεί.

Γιατί λοιπόν να θέλει το Κόσσοβο να φιλοξενήσει τους Σύρους αντικαθεστωτικούς; Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Το αντικαθεστωτικό κίνημα της Συρίας θέλει να μάθει από την εμπειρία του Κοσσόβου, το οποίο μέσα σε ελάχιστα χρόνια, εξελίχθηκε από μια αντάρτικη δύναμη που πολεμούσε το τότε  καταπιεστικό καθεστώς, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του και την αυτοδιάθεσή του. Αυτά είναι τα μαθήματα που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί.

Αυτό όμως που φοβίζει πολλούς διεθνείς παρατηρητές, πέραν των Ρώσων, δεν είναι το γεγονός ότι ο UCK εκπαιδεύει τους αντάρτες της Συρίας, αλλά ότι αυτοί μπορεί να εμπνευσθούν πολιτικά από την δημιουργία του κράτους του Κόσσοβου.

Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες ανησυχούν πως η συριακή αντιπολίτευση που αποτελείται κυρίως από Σουνίτες Μουσουλμάνους, οι οποίοι πολεμούν τους Σιίτες του Άσαντ, θα επιδιώξουν μια βαλκανικού τύπου λύση για τη κρίση στη χώρα τους, διχοτομώντας, ή διασπώντας την σε  τμήματα, με βάση την εθνικότητα και την θρησκεία.

Αν και το Κόσσοβο παραμένει σχετικά σταθερό και ήρεμο τα τελευταία χρόνια, η επίβλεψη από πλευράς ΟΗΕ αποτελεί εφιάλτη για αυτόν, αλλά και για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διότι  όλοι  έχουν διαθέσει πολύτιμους πόρους για χάρη αυτής της μικρής και απομονωμένης από την θάλασσα χώρας.

Και ακόμη κι αν το Κόσσοβο εμπνέει κάποιους αντάρτες, ελάχιστοι είναι αυτοί που το βλέπουν ως το ιδανικό μοντέλο. Πολλοί μάλιστα αναλυτές θεωρούν (δικαίως) ότι η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί μια «διεφθαρμένη εθνικιστική τυραννία».

Από την πλευρά τους,  διπλωμάτες της Δύσης επιμένουν πως δεν θέλουν επ ουδενί μια επανάληψη τύπου Κοσσόβου , όπου  ειρηνευτικές δυνάμεις εμπλέκονται σε εμπόλεμες καταστάσεις, με αρκετούς στρατιώτες να γίνονται θύματα απαγωγών, σε μια μάταιη προσπάθεια να προστατευτούν κάποια εθνικά σύνορα που ελάχιστοι αναγνωρίζουν!

theglobeandmail.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 24/06/2012 08:41:35

  Είναι πολύ απλό.

  Αν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι Ρώσσοι, ο οποιοσδήποτε, πάρουν χίλια καταπιεσμένα, άνεργα, φτωχά παιδαρέλια, ταπεινωμένα που η αγαπητικιά τους προτίμησε τον γιο του μπακάλη αντί για αυτούς, από τα χωριά οποιασδήποτε χώρας, και τους δώσουν όπλα προκειμένου να παίξουν το παιχνίδι τους, τα παιδαρέλια θα το παίξουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

  Και αν νομίζει κανείς ότι μετά την επίτευξη του στόχου, τα παιδαρέλια -που από καρπαζοεισπράκτορες έγιναν παράγοντες του δημόσιου βίου- θα αφήσουν τα όπλα, είναι γελασμένοι.

 2. mirka avatar
  mirka 24/06/2012 09:00:57

  Tί δουλειά έχουνε;;;
  Τώρα ερώτηση ήταν αυτή;;;

  Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.

  Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμ. από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους

  Το εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ. Είναι η πρώτη διακρατική βάση στην στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται και επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος δύο ανεξάρτητων κρατών, της π.γ.δ.Μ. και του Κοσόβου. Στην Ελλάδα ήταν άγνωστη μέχρι τις αρχές του 2008 καθώς τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ παρασιωπούσαν την ύπαρξή της για λόγους προπαγανδιστικής σκοπιμότητας εξ αιτίας του Σκοπιανού.
  Το Camp Bondsteel, η δεύτερη σε μέγεθος Αμερικανική βάση του κόσμου,
  στήθηκε το 2.000 σε τρεις μόλις μήνες με συναρμολογούμενες κατασκευές τύπου ΠΡΟΚΑΤ από 7.000 Αλβανούς εργάτες που εργάσθηκαν νυχθημερόν υπό την επίβλεψη 1.000 Αμερικανών μηχανικών, με κόστος μόλις 180 εκατομ. δολλάρια.

  Κατασκευάστρια εταιρεία η Αμερικανική Halliburton μέσω της θυγατρικής Brown & Root Services Corp. Διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Halliburton διετέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο Dick Cheney...., πρώην Υπουργός Αμυνας και ήδη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

  Το Camp Bondsteel φιλοδοξεί να κλέψει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση μιας προσαρτημένης δεύτερης δίδυμης βάσης που ήδη κατασκευάζεται στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. περιλαμβάνοντας αεροδρόμιο, KENTΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ.......εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

  Το στρατόπεδο Camp Bonsteel που αποκαλείται χαϊδευτικά από τους Αμερικανούς Grande Dame (Μεγάλη κυρία), εκτείνεται σταδιακά στις δύο πλευρές των συνόρων π.γ.δ.Μ-Κοσόβου εξυπηρετώντας τα τέσσερα πέμπτα της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

  Ταυτόχρονα στεγάζει και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου.

  Είναι τόσο αχανές που υποδιαιρείται σε εξωτερική, μέση και κεντρική ζώνη. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Stealth που θα μεταφερθούν από την βάση Aviano της Ιταλίας.

  Ο στρατηγικός στόχος του Camp Bondsteel είναι διπλός: Η στρατιωτική προστασία της ροής πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη και Αμερική και η δυναμική επέμβαση σε περίπτωση αποσταθεροποίησης....... στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

 3. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 09:59:29

  φοβερη συσκοτιση της καταστασης το αρθρο λεει μισες αληθειες χωρις να δινεται η θρησκευτικη διασταση που διατεμνει την αραβικη "ανοιξη" οριζοντια και καθετα
  γι αυτο πηγαινουν διαφοροι εκει
  ακου εθνος το πλυντηριο...
  στο ναρκοσοβο οργανοσοβο ειναι μια νομιμοποιημενη εγκληματικη νησιδα οπου αλωνιζει η σαουδικη αραβια και δινει εκατονταευρα το κεφαλι σε οποια γυναικα βαλει μπουργκα και η δυτικη ενδυμασια εχει εκτοπισθει
  το τοπιο εχει αλλαξει δραματικα στην πριστινα και στις αλλες πολεις
  ειναι μικρογραφια των ηαε

  κατι λιβυοι "αντικαθεστωτικοι" που "φιλοξενουνται" εδω και ειναι εξαφανισμενοι αιφνης θα ηταν καλο να εντοπισθουν
  (εκτος του οτι αφησαν χοντρο φεσι και τραβανε τα μαλλια τους οι κλινικαρχες που ηθελαν να οικονομησουν με επικινδυνο για την Ελλαδα χρημα - καλα να παθουν...)

 4. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 10:11:20

  Αραβική ανωμαλία, ο πόλεμος στη Συρία και η τύχη της Ρωσίας.

  Μετά τις "επαναστάσεις"... στην Αίγυπτο και την Τυνησία περάσαμε σε πόλεμο στη Λιβύη και τώρα έχουμε πόλεμο στη Συρία.
  Η νέα αυτή μορφή πολέμου διαφέρει από το συμβατικό.
  Χρησιμοποιείται μια πέμπτη φάλαγγα η οποία βοηθούμενη από εξωτερικούς παράγοντες ανατρέπει τα πάντα εκ των έσω.
  Η πέμπτη αυτή φάλαγγα χρησιμοποιεί αυτές εδώ τις μεθόδους τις οποίες επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν και στη Ρωσία πριν από 2-3 μήνες.
  Το γεωπολιτικό πλαίσιο περιγράφεται εδώ και ο βασικός στόχος είναι να αποστερήσουν τη Ρωσία από όλους τους συμμάχους της και στο τέλος να την χτυπήσουν. Μετά τον Άσαντ έχει σειρά το Ιράν και μετά το Ιράν ξεκινάει η προετοιμασία για το μεγάλο πόλεμο. Επίθεση στη Ρωσία από ανατολή, δύση και νότο καθώς και προσπάθεια εσωτερικής αναταραχής. Αν κερδίσουν θα βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Σιβηρίας και τέλος.
  Αναρτήθηκε από Λαϊκιστής

  (υγ
  η πέμπτη φάλαγγα υπάρχει και στην Ελλάδα παρδαλορόζ και λαθραίοι)

 5. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2012 10:13:22

  Πρέπει να είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Συρία δέχεται ύπουλη επίθεση από απροσδιόριστο εχθρό και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.Οι Χριστιανοί, οι αλεβίτες και το μετριοπαθές ισλάμ στηρίζουν Άσαντ διότι φοβούνται τους άλλους.

  Οι δε αντάρτες που ακούμε είναι πράκτορες, πληρωμένοι δολοφόνοι και μερικοί ντόπιοι.

 6. τάσος avatar
  τάσος 24/06/2012 10:57:14

  αυτή η έκρηξη ξεκίνησε με τη δολοφονία ενός παιδιού που τό λεγαν αλέξη.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ τάσος 24/06/2012 12:42:01

   Earth calling Tassos....
   Ti είναι αυτά που λες;

   • τάσος avatar
    τάσος @ Iωάννης33 24/06/2012 13:11:10

    τίποτε, μην ακούς.

 7. chris avatar
  chris 24/06/2012 17:12:53

  παντως στο πλευρο των ανταρτων πολεμουν αμερικανοι μισθοφοροι ,μυστικοι ΝΑΤΟΙΚΟΙ ,Γαλλοι, Αγγλοι, Ιορδανοι και Τουρκοι κομαντος.

 8. hlias avatar
  hlias 24/06/2012 18:51:40

  ε...τοπαμε ...αλλα το περασδατε στα γρηγορα...οτι εκαναν με το κοσσοβο, την βοσνια και την λιβυη...θα κανουν και με την Συρια...
  Απλα η CIAεκπαιδευει μισθοφορους κατα τα ευστοχως λεγομενα του @Στεργιος,τους προωθει εν συνεχεια στα υπο αποσταθεροποιηση κρατη οπου προκαλουν γενικευμενο χαος,οποτε ενεργοποιουνται οι μηχανισμοι-οργανα της CIA οπως ο ΟΗΕ,ΝΑΤΟ ,Ε.Ε. και επερχεται η επεμβαση...και ο τελειωτικη εξολοθρευση των εν λογω "αντιδραστικων" και "φασιστικων" κυβερνησεων, οι οποιες αντικαθιστανται απο κυβερνησεις ανδρεικελα-απολυτως ελεγχομενα του τυπου παπανδρεου κ.λ.π.
  Ουσιαστικα δηλαδη κοσσοβαροι και "αντιστασιακοι" συριοι ,ειναι συναδελφοι στα θρανια της CIA...

 9. hlias avatar
  hlias 24/06/2012 19:12:52

  Και να μην ξεχναμε και την Κυπρο...καρμπον κιεκει, με τουρκους αυτην την φορα (επισης πρακτορες της CIA) ,να ξεσηκωνουν τους τουρκοκυπριους και να πυροβολουν ακριτα εναντιον πολιτων προκαλωντας την ευλογη αντιδραση της εθνοφρουρας και...ετσι να δοθει η αφορμη της εισβολης στο νησι...αφου ειχε επιτευχθει η αποκαθηλωση του Μακαριου απο τον απολυτα ελεγχομενο με τον ενα ή τον αλλο τροπο Ιωαννιδη...

 10. hlias avatar
  hlias 24/06/2012 19:15:20

  Να μην ξεχναμε και τον τον ρολο των ελληνοαμερικανων πρακτορων της CIA ...

 11. hlias avatar
  hlias 24/06/2012 21:19:01

  και τωρα ενα κουιζ:
  Eνας τουρκος πρακτορας της CIA θα προδιδε ποτε την χωρα του;
  Eνας Ελληνας ομολογος του;
  Απαντηση:
  O δευτερος ειναι 1000% σιγουρο...
  Ο πρωτος ΠΟΤΕ...

 12. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 24/06/2012 22:50:06

  Στην ανακυρηξη της "τζιχαντ", καλουνται οι απανταχου μουσουλμανοι να υποστηριξουν της κλησεις του Ισλαμ. Ετσι και σε αυτην την περιπτωση, μισθοφοροι και υλικο φτανουν απο παντου. Πριν δυο ημερες ανακοινωσε η Σαουδικη Αραβια οτι αναλαμβανει αυτη τη μισθοδοσια των ανταρτων και μαλιστα δινοντας τους την επιλογη της πληρωμης ειτε σε δολλαριο ή σε ευρω. Και η Αραβικη Ανοιξη εχει καθαρα θρησκευτικο υποβαθρο.

 13. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/06/2012 01:06:35

  Είναι το πρώτο "κράτος" στον κόσμο όπου έγιναν κυβέρνηση μαστροποί, φονιάδες, δουλέμποροι και ναρκέμποροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.