#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2012 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σκοτεινά σχέδια των ελίτ της ΕΕ και οι λαοίΜέχρι χθες αναρωτιόμασταν αν η επίθεση της ΕΕ εναντίον της Ελλάδας, έχει σκοπό την αποπομπή της χώρας από την ΕΕ, ή αποτελεί απλά μια επίδειξη επικυριαρχίας.

Σήμερα, αναρωτιόμαστε το ίδιο ακριβώς και για την Ισπανία, αφού σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ σκοπεύει να επιπλήξει την ισπανική κυβέρνηση, επειδή δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Στα εναλλακτικά ΜΜΕ, η Ελλάδα θεωρείται ως ο αμνός που πρέπει να θυσιαστεί, ούτως ώστε να καταστεί παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στην Ισπανία όμως, το ζήτημα είναι λιγότερο ξεκάθαρο. Πρόκειται για μια τεράστια οικονομία μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, οπότε δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί ο «τραμπουκισμός» εναντίον της.

Μπορεί κάποιοι να θέλουν την Ισπανία εκτός ευρωζώνης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Παράγοντες που είναι πέρα από τον έλεγχο της ΕΕ, και που μπορεί να πηγάζουν από κάποια σκοτεινά κέντρα.

Γιατί να θέλουν όμως οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών να στοχοποιήσουν την Ισπανία; Μήπως αυτό ήταν το σχέδιο εξ αρχής;

Η σημερινή κρίση δεν ξεκίνησε από το πουθενά. Ξεκίνησε, μόλις οι τεχνοκράτες αποφάσισαν να δώσουν δισεκατομμύρια, ώστε να διορθώσουν τα ελλείμματά τους οι χώρες της Νότιας Ευρώπης, και να μπορέσουν έτσι να ενταχθούν στην ΕΕ. Πρόκειται στην ουσία για δωροδοκία κάποιων κυβερνητικών ελίτ των χωρών αυτών.

Οι ελίτ αυτές «τσέπωσαν» τα χρήματα, και κάποια τα μοίρασαν στα τσιράκια τους. Στη συνέχεια φρόντισαν ώστε οι χώρες τους να υπερψηφίσουν την ένταξή τους στην ΕΕ, και οι ίδιες παράτησαν την εξουσία, όντας πλουσιότερες. Τώρα, οι πολίτες των χωρών αυτών που ξεγελάστηκαν, έμειναν μόνοι τους για να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Το γεγονός ότι οι τράπεζες έδωσαν απίθανα δάνεια σε αυτές τις χώρες, σίγουρα δεν είναι σύμπτωση. Οι τραπεζίτες κάθε άλλο παρά ηλίθιοι είναι. Το να θεωρούμε ότι δεν αντιλήφτηκαν ότι η Ευρώπη αποτελεί μια τραπεζική φούσκα, ή το ότι τα χρήματα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα προέρχονταν από τις Βρυξέλλες, είναι αδιανόητο. Οι τράπεζες τσίμπησαν το δόλωμα εξ επίτηδες. Ο σκοπός όλων ήταν να δημιουργήσουν την σημερινή κρίση, η οποία θα αποτελούσε και την δικαιολογία για τους ευρωπαϊστές τεχνοκράτες να αναμιχθούν στις τοπικές πολιτικές σκηνές, κάτι που βλέπουμε να γίνεται σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επίτροπος Olli Rehn ανέφερε πως θα ληφθούν μέτρα εναντίον της Μαδρίτης, επειδή μάλλον δεν μπορεί να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έβαλε. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό ο νέος κεντροδεξιός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, που έλπιζε ότι θα του χαριστούν οι Βρυξέλλες όσον αφορά στο θέμα των ελλειμμάτων, αφού δεσμεύτηκε να επιβάλλει φιλόδοξες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, κανένας δεν θα πίστευε ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επέμβουν τόσο ωμά στα εσωτερικά μιας χώρας. Σήμερα, αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, στο μέλλον οι Βρυξέλλες θα αντιμετωπίζουν τις χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η μόνη διαφορά είναι πως στην Αμερική χρειάστηκε να γίνει ένας αιματηρός εμφύλιος προκειμένου να πάρει την πλήρη εξουσία στα χέρια της η κεντρική κυβέρνηση. Σήμερα, το διαδίκτυο είναι αυτό που στέκεται εμπόδιο σε αυτή την τάση. Η επανάσταση του διαδικτύου, αυτή η νέα «μεταρρύθμιση», βοηθά στην οργάνωση της αντίδρασης, και δίνει την ευκαιρία στους απλούς ανθρώπους να καταλάβουν τις χειραγωγήσεις,  και τους σκοπούς των τεχνοκρατών της ΕΕ.

Μπορεί να μην θέλουν να διώξουν την Ισπανία από την ΕΕ, αλλά είναι μια πιθανότητα. Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι δυο αρχαίες χώρες, με αρχαίους λαούς.  Η Ισπανία αποτελείται από πολλές εθνότητες και ομάδες, που θέλουν την ανεξαρτησία τους, και χάρη στο διαδίκτυο μπορούν πλέον και εκφράζουν ανοιχτά τις επιθυμίες τους.

Όλα αυτά σημαίνουν πως οι αγγλικές οικογένειες των ελίτ, που κρύβονται πίσω από την ΕΕ, και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς, σπρώχνουν μεθοδικά τον κόσμο προς μια παγκόσμια διακυβέρνηση, ενώ κάποιες αντίρροπες δυνάμεις τον σπρώχνουν ανάποδα.

Η ΕΕ θέλει να ασκεί απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα και στην Ισπανία, και αλλού, αλλά δεν της βγαίνουν τα νούμερα, και υπάρχει κίνδυνος πλήρους εξέγερσης των πολιτών των χωρών αυτών.

Τα συναισθήματα όμως των πολιτών δείχνουν να οδηγούν την Ευρώπη προς την πόλωση, και όχι προς την πλήρη ενοποίηση. Τα εργαλεία στα οποία βασίστηκαν οι ιθύνοντες της ενοποίησης, τους γύρισαν μπούμερανγκ, ειδικά εξαιτίας του διαδικτύου.

Η Ελλάδα μας δείχνει πως οι πολίτες έχουν κάποια όρια στην ανοχή τους απέναντι στον τραμπουκισμό της ΕΕ. Μάλιστα, κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η πυροδότηση της ελληνικής κατάστασης ήταν στημένη, όμως ο σχεδιασμένος τρόμος δεν απέχει και πολύ από το αυθόρμητο χάος.

Το αόρατο χέρι αυτών των ελίτ έχει φανεί σε πολλά συμβάντα της «κατευθυνόμενης» ιστορίας των τελευταίων 100 χρόνων. Οι επιχειρήσεις  false flag χρησιμοποιούνται κατά καιρούς, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της παγκοσμιοποίησης.

Σήμερα όμως, μπορούμε να τις εκθέσουμε και να τις αναλύσουμε, χάρη στο διαδίκτυο. Η πληροφόρηση είναι άφθονη, και ελεύθερη, και πολύ σύντομα ο κόσμος ίσως αποφασίσει να αντιδράσει για τα καλά, αρνούμενος να συνεργαστεί.

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που διαχωρίζει αυτά που μπορούν να προκαλέσουν οι ελίτ, και αυτά που μπορεί να ανεχτούν οι λαοί. Και η γραμμή αυτή θα φθίνει, όσο περνάει ο καιρός. Το διαδίκτυο είναι μια διαδικασία, και όχι ένα επεισόδιο. Αν δεν το καταργήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι στρατηγικές των ελίτ θα δυσκολευτούν πολύ να εφαρμοστούν.

Οι Βρυξέλλες έχουν κάποιο σχέδιο. Τι θα γίνει όμως αν οι λαοί (όπως της Ελλάδας) έχουν ένα διαφορετικό σχέδιο;

 

The Daily Bell

http://thedailybell.com/3613/Now-EU-Kicking-Spain-Out-of-EU

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. RYaN avatar
  RYaN 16/02/2012 12:32:33

  Το σχέδιο είναι απλό και το γνωρίζουμε όλοι: Αν τελικά δεν αλλάξει κάτι στη διεθνή συγκυρία, τότε το ευρώ θα παραμείνει ως νόμισμα μόνο του σκληρού "γερμανικού" πυρήνα.
  Όποιος μικρός θέλει να παραμείνει στο ευρώ πρέπει να μετατραπεί είτε σε "δορυφόρο", είτε σε "επαρχία" της Γερμανίας (δεν υπάρχει θέμα επιλογής ρόλου - θα καθοριστεί ανά χώρα από τους ίδιους). Το μεγάλο πρόβλημά τους είναι το τι θα γίνει με τη Γαλλία.
  Ισπανία και Ιταλία μπορεί τελικά να τις "σουτάρουν". Μόλις σταματήσει το LTRO από την ΕΚΤ, που με το ζόρι ανέχονται οι Γερμανοί, τότε θα δείτε όλοι τι πρόκειται να συμβεί με τα spreads των δύο αυτών χωρών.
  Αν πάλι μετά την πολύ πιθανή αποτυχία του LTRO, Ιταλία-Ισπανία- Γαλλία συσπειρωθούν πολιτικά, τότε θα οδηγήσουν τη Γερμανία με τους δορυφόρους της στην έξοδο και στην υιοθέτηση νέου νομίσματος. Γι' αυτό είπα πριν ότι η Γαλλία παραμένει μία κρίσιμη παράμετρος.
  Βέβαια, υπάρχει και η τυχαία συγκυρία που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα (αυτό το τελευταίο για να μη γινόμαστε απόλυτοι).

  • drider avatar
   drider @ RYaN 16/02/2012 12:39:13

   Μια διόρθωση: το LTRO της ΕΚΤ το θέλουν οι Γερμανοί - είναι το περίφημο firewall...

 2. franc avatar
  franc 16/02/2012 13:14:55

  Aγαπητέ RΥαΝ,
  Χαίρομαι που συμφωνούμε απόλυτα. Την ΕΕ την δημιούργησε πάνω στη σωστή της βάση η Γαλλία, ξεκινώντας απο τον Ντε Γκώλ. Γι αυτο κι εγώ πιστεύω οτι τελικά οι Γάλλοι δεν θα την προσφέρουν εύκολα στους Γερμανούς που στο κάτω-κάτω δεν τους έχουν και ανάγκη. Η ΕΕ όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί να ζήσει, έστω και σε ενα λιγώτερο καταναλωτικό επίπεδο. Θα έλεγα μάλιστα, οτι σε συνδυασμό με την έγνοια των κατοίκων της για το περιβάλλον, αυτό το επίπεδο είναι πλέον επιθυμητό, ιδίως στίς νεώτερες γενιές της Ευρώπης. Μπορεί να ζήσει χωρίς την Γερμανία (πιθανόν μαζί με τη Ρωσια. Μην ξεχνάμε ο Ντε Γκώλ είχε προσδιορίσει την ΕΕ απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια πράγμα που ο Πούτιν υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Ποιός άλλωστε αφιβάλλει οτι η Ρωσία είναι περισσότερο Ευρώπη πχ. απο την Τουρκία που βρίσκεται σε διαδικασία σύνδεσης με την ΕΕ? ) Η Γερμανία εκτός ΕΕ δεν μπορεί να ζήσει και γρήγορα θα μετανοιώσει για τη σημερινή της συμπεριφορά .

 3. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 16/02/2012 13:23:08

  Εάν η Ελλάδα αγαπούσε τη φιλελεύθερη λογική και είχε εθνική δεξιά πολιτική θα ήταν ο αρχηγός της Ε.Ε. Γιατί;
  1. Η μεταπολεμική Ελλάδα αποτέλεσε το δεύτερο πίσω από τη Γερμανία οικονομικό θαύμα. Μέσα σε λίγα χρόνια αύξησε θεαματικά το Α.Ε.Π. Είχε επομένως σε πρώϊμο στάδιο όλα τα φόντα για επιτυχία.
  2. Είναι ιδανική χώρα για τον πρωτογενή τομέα πράγμα που σημαίνει ότι δεν απειλείται σε χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Σήμερα ο πρωτογενής τομέας είναι διαλυμένος από τις σοσιαλιστικές αρλούμπες.
  3. Ανήκει στους πέντε παγκοσμίως πρώτους τουριστικούς προορισμούς. Λόγω της τεράστιας ακτογραμμής θα μπορούσε να αναπτύξει με επιτυχία τουριστική πολιτική πολλών ποιοτικών επιπέδων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε εκτός από το ότι κάθε καλοκαίρι προσέρχονται στην Ελλάδα όλοι οι άφραγκοι της Ευρώπης για να κατουρίσουν στο δρόμο.
  4. Κρατικοποιήθηκαν πολλές επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τη ναυτιλία και αντί να εισπράτουμε ξοδεύουμε για να καλοπερνάνε οι τεμπελχανάδες κρατικοδίαιτοι αριστεροί συδικαλιστάδες τους. Πρώτη παγκοσμίως δύναμη ήταν κάποτε η ελληνική ναυτιλία.
  5. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός αποτελεί από μόνος του μοναδικό κληροδότημα με πάμπολλες θετικές επιπτώσεις σε πολλές κατηγορίες οικονομικής δραστηριότητας. Σήμερα η Ακρόπολη καταλαμβάνεται από τα εγγόνια των ληστοσυμμοριτών, πλέον δημοσίων υπαλλήλων από τον Α.Παπανδρέου διορισμένων, για πλάκα και η φωτό στέλνεται στην Κίνα.
  6. Μπλά μπλα μπλα μπλα κλπκλπκλπκλπ..................
  Από που να αρχίσω και πού να τελειώσω. Όλα τα άλλα για σκοτεινά σενάρια εναντίον των Ελλήνων τα ακούω βερεσέ. Το μόνο σκοτεινό σενάριο που δέχομαι είναι ότι για όλους τους παραπάνω λόγους οι ξένοι ανταγωνιστές μας επιδίωξαν και εν τέλει πέτυχαν να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με το σοσιαλιστικό ψέμα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Dexi Extrem 16/02/2012 14:40:27

   Συμφωνώ!!!
   Έτσι εν ολίγοις έχουν τα πράγματα.

   Όμως, ζούμε σε υπό καθεστώς δικτατορίας ιδεολογημάτων, φαντασιώσεων και φετιχ.
   Ζούμε υπό καθεστώς πνευματικής τρομοκρατίας.

 4. δρόμος avatar
  δρόμος 16/02/2012 14:22:16

  Συμφωνώ σε όλα, ιδιαιτέρως δε στο συμπέρασμα.

  Πρέπει επειγόντως να παλαίψουμε για ιδεολογική ανατροπή.

 5. Θύμιος avatar
  Θύμιος 16/02/2012 17:37:15

  Τον Σόιμπλε τον άφησε ανάπηρο η γυναίκα του, που τον μαχαίρωσε στην σπονδυλική στήλη, έτσι λέει τουλάχιστον ένας Γερμανός παντρεμένος μ’ Ελληνίδα, που ζεί στην Λαμία.
  Και οι Έλληνες όμως είναι μεγάλα “λαμόγια”. Ορισμένα ομόλογα, με κάποιον χ΄ κωδικό & κάποια ψ΄ εγκύκλιο, πρέπει να κουρευτούν ως και 93%, ιδίως όσα εκδόθηκαν/ πουλήθηκαν στις αρχές 2007 και έχουν απόδοση επί 12400, τα ’χουν αγοράσει δε “Έλληνες!!! Έλληνες! Έλληνες!!” βουλευτές και ιδιαίτεροί τους. Δές τι λέει ένα τρέιλερ που στάλθηκε στον Farage.

  • Νίκος Γκ. avatar
   Νίκος Γκ. @ Θύμιος 16/02/2012 18:04:03

   οκ ρε μεγάλε το εμπεδώσαμε...

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/02/2012 17:57:36

  "Ο αγώνας της ελευθερίας εναντίον της τυραννίας, είναι στην πραγματικότητα αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης".
  Μ. Κούντερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.