#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε… Uber alles Στη γραμμή της Αγκελας Μέρκελ, στη σκληρή γραμμή που δε βλέπει τα πραγματικά προβλήματα, και ο Β. Σόιμπλε ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας αδιαφορώντας ακόμη και για την πολιτική αλλά και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

«Φοβάμαι, χωρίς να το ξέρω, ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο με τους πολύμηνους προεκλογικούς αγώνες της - σε μια εποχή που βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση» είπε το βράδυ της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. «Το θέμα δεν είναι η μεγαλοθυμία των άλλων, αλλά η φοβερή οικονομική πρόκληση να βρει η ίδια πρόσβαση στις αγορές εντός ενός λογικού χρόνου. Αυτό είναι εξάλλου για το ΔΝΤ μια condition sine qua non (σ.σ.: αναγκαία συνθήκη) για κάθε είδους σταθεροποίηση και εξυγίανση της οικονομίας» πρόσθεσε. «Μη ρωτάτε λοιπόν εμένα, τι περιθώρια έχει η Ελλάδα, αλλά τους ίδιους τους Έλληνες. Αυτοί  πρέπει να  ξεκαθαρίσουν ποια είναι η κατάστασή τους και τι θα κάνουν, για να την αλλάξουν. Κατά τα άλλα δεν φταίει το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είχε τόσο καιρό αποτελεσματική κυβέρνηση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι ούτε και οι εταίροι τηρούν τη δεσμεύσεις τους, αν ληφθεί υπόψη ότι παρακράτησαν χωρίς αιτία και αφορμή ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τη δόση του Μαΐου, ο κ.Σόιμπλε απάντησε (διαψεύδοντας με αυτό έμμεσα, αλλά σαφώς, τις δηλώσεις υπουργών των προηγούμενων δυο ελληνικών κυβερνήσεων, ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την αγορά φαρμάκων, καθώς και για την εξυπηρέτηση άλλων άμεσων αναγκών του δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας): «Οι εταίροι της Ελλάδας εκπληρώνουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους. Το περί ου λόγος δισεκατομμύριο προοριζόταν, ύστερα από συνεννόηση της τρόικας με την Αθήνα, ως συνεισφορά  για την ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στο ESM. Την περασμένη Πέμπτη αποφασίσαμε στο Eurogroup να δώσουμε το πράσινο φως στην πληρωμή του, επειδή μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δεν είχαμε λόγο να συνεχίσουμε την παρακράτηση. Ταυτόχρονα είπαμε στο EFSF να προσέχει, αν τηρεί και η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της, αν δηλαδή θα χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό για τον αναφερθέντα στόχο. Στο μνημόνιο έχουμε συνομολογήσει, ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα από το EFSF θα διατίθενται για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της στο εξωτερικό, επειδή αυτό αποτελεί την αναπόφευκτη προϋπόθεση για να μπορέσει να ξαναβγεί η χώρα στις αγορές».

Συνέχισε επίσης κάνοντας παρατηρήσεις στην Ελλάδα: «Οι υπεύθυνοι της χώρας πρέπει να εκπληρώσουν τις  υποχρεώσεις τους - να στήσουν μια ανταγωνιστική οικονομία, μια ορθολογική διοίκηση και ένα αποτελεσματικό κράτος δικαίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anetos avatar
  anetos 28/06/2012 07:23:11

  που κανει λαθος ?

 2. avanti avatar
  avanti 28/06/2012 09:28:27

  Γιατί άδικο έχει, δύο χρόνια το πασοκ έκανε κάτι να σταματήσει τον κατήφορο? Μισό βήμα μπροστά και τρία βήματα πίσω ήταν η κατάσταση. Διάλυση φοροεισπρακτικού μηχανισμού, διάλυση του δημοσίου, διάλυση των επιχειρήσεων, διάλυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, ουδεμία αποκρατικοποίηση, να μην θυμηθώ τώρα τις γελειότητες με τους ΄Αραβες μεγαλοεπενδυτές για τον Αστακό, το Ελληνικό και αλλού. Ας πει κάποιος που το πασοκ τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν ξήλωσε ολοσχερώς το κουβάρι που λέγεται Ελλάδα γιατί πολύ θα ήθελα να μάθω. Αρα λοιπόν ο Σόϊμπλε έχει δίκιο. Και ο Γιώργος μας, αυτός ο εθνικός μας ήρωας, πάει στις Βρυξέλλες να συμμετάσχει στην σύνοδο των σοσιαλιστών και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ avanti 28/06/2012 09:59:03

   Χα, είσαι κι εσύ της άποψης ότι η συνταγή είναι καλή και φταίμε εμείς που δεν κατάπιαμε την δόση μας με προθυμία!

   Ναι δεν πήραμε όλη την δόση, πήραμε ένα μέρος της και σχεδόν πεθάναμε.

   Πολλές απο τις παραδοχές του μνημονίου είναι εξαρχής λάθος. Το ότι μπορούν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις πολλών δεκάδων δις εν μέσω κρίσης είναι ένα απο αυτά. Δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος.

   Ή ότι θα εξαφανίσουμε την φοροδιαφυγή. Μάλλον την φοροδοτική ικανότητα χτυπήσαμε, απάντων των ελλήνων, συνεπών και μη συνεπών φορολογουμένων...

   Η μεγάλη ευθύνη του πασοκ δεν είναι μόνο ότι δεν εφάρμοσε σωστά την συνταγή (να δεχτώ ότι έχει και θετικά στοιχεία κάνοντάς σου την χάρη) αλλά ότι:
   1)Δημιούργησε ένα χρέος 90% σχεδόν από το μηδέν την δεκαετία του 80, δίχως να κάνει κανένα έργο υποδομής και
   2)Το 2010 μας έφερε αυτήν την συνταγή του μνημονίου με προχειρότητα απίστευτη κι έχοντας δημιουργήσει το χειρότερο δυνατό κλίμα για την χώρα που νωρίτερα φρόντισε να δυσφημήσει σε όλον τον πλανήτη.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ avanti 28/06/2012 15:46:29

   Εμπρός Αρτέμηδες!

   http://www.youtube.com/watch?v=Has9Bvlyxdk&feature=related

   Μας αγαπάνε οι Γερμανοί! Σαν φίλοι ήρθανε!

 3. ΚΜ avatar
  ΚΜ 28/06/2012 20:10:11

  Έχει ο καιρός γυρίσματα. Εμείς, ως έθνος, ας κοιτάξουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την στιγμή εκείνη, προκειμένου να λάβουμε ικανοποίηση από την πτώση τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.