#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σέχτα Μουσουλμάνων κρατούσε παιδιά στο σκοτάδιΚαθοδηγούμενα από έναν αυτοαποκαλούμενο προφήτη, περισσότερα από 70 μέλη μιας μουσουλμανικής αίρεσης, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, ζούσανε επί μια δεκαετία σε μια πολυεπίπεδη κατακόμβη στο Ταταρστάν της Ρωσίας, χωρίς πρόσβαση σε εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη ή ακόμα και το φως της ημέρας.

Η αίρεση ανακαλύφθηκε από τις αρχές κατά τις έρευνες της δολοφονίας του κορυφαίου μουσουλμάνου κληρικού του Ταταρστάν, ένθερμου επικριτή των ριζοσπαστικών μορφών του Ισλάμ.

Ο ιδρυτής της, ο 83-χρονος Faizrakhman Satarov, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο τελευταίος μουσουλμάνος προφήτης, διέταξε τους οπαδούς του να ζουν σε κατακόμβες που είχαν οι ίδιοι σκάψει κάτω από την οικία του, στα προάστια της πόλης του Καζάν.

Εκεί ζούσανε εντελώς απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, σε κελιά αμφιβόλου υγιεινής, χωρίς φως, θέρμανση ή εξαερισμό. Οι ερευνητές αναφέρουν πως βρήκανε σωρεία βιβλίων με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να πάρουν 19 ανήλικα παιδιά από τους γονείς τους και να τα παραδώσουν σε ειδικές υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς οι συνθήκες στο «καταφύγιο» ήταν άκρως ακατάλληλες. Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ ενός και 17, δεν είχαν φύγει ποτέ από το οίκημα του Satarov, και μερικά δεν είχαν καν δει ποτέ το φως της ημέρας. Γιατροί εξετάζουν την κατάσταση τους. Ο Συνήγορος του Παιδιού της Ρωσίας, Pavel Astakhov, είπε ότι οι γονείς τους θα πρέπει να υποστούν ειδική θεραπεία πριν να μπορούν να ξανασμίξουν με τα παιδιά τους. «Δυστυχώς, η αποκατάσταση θυμάτων αιρέσεων παίρνει πολύ χρόνο και απαιτεί τη συμμετοχή επαγγελματιών. Οι γονείς που είναι μέλη της αίρεσης πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε κατάλληλη θεραπεία και μόνο μετά από αυτήν μπορεί να επιτραπεί ξανά η επαφή τους με τα παιδιά τους,» είπε στο RIA Novosti.

 

Ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης, Satarov, βαρύνεται με κατηγορίες αμέλειας και προειδοποιήθηκε ότι αν δεν παύσει τις εξτρεμιστικές του δραστηριότητες, η αίρεση του θα κηρυχθεί παράνομη. Είχε απαγορεύσει στους οπαδούς του, οι οποίοι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «muammin», «πιστοί» στα αραβικά, από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής βοήθειας και στα παιδιά δεν επιτρέπονταν να φοιτούν σε σχολεία. Ουσιαστικά, ο αρχηγός της αίρεσης τους είχε αρνηθεί τα συνταγματικά τους δικαιώματα, σύμφωνα με την Irina Petrova, βοηθό εισαγγελέα.

Ο Satarov ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κληρικούς στη γειτονική περιοχή της Bashkiria. Ωστόσο, τη δεκαετία του ‘90 αυτοανακηρύχτηκε σε προφήτη και ίδρυσε την αίρεση, μια πράξη που αντίκειται στις αρχές του Ισλάμ, καθώς από αυτές ως προφήτης αναγνωρίζεται μονάχα ο Προφήτης Μωάμεθ.

Τα μέλη της σέχτας δεν αναγνωρίζουν το κράτος ή τους νόμους του και δεν εγκαταλείπουν ποτέ τη βάση της. Τους επιτρέπεται μόνο να διαβάζουν το Κοράνι και τα κηρύγματα του Satarov.

«Έχουν αποφασίσει να εξαλείψουν την κοινότητά μας, να κάνουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ. Δεν θα νικήσουν τον Αλλάχ,» φέρεται να δήλωσε ένα από τα μέλη της αίρεσης στο κανάλι Vesti.

TopGunZ, από RT

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/08/2012 09:40:52

  Αν όλοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι ζούσαν έτσι κάτω από τη γη και μας άφηναν ήσυχους, μάλλον οι χώρες τους θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση...

 2. Εύα avatar
  Εύα 10/08/2012 18:23:45

  Μου αρέσει η αντιμετώπιση του θέματος από το Ρωσικό κράτος...
  ΥΓ: Νομίζω ότι θα γκρεμίσουν και το ''υπόγειο'' ως αυθαίρετο...

 3. chris avatar
  chris 10/08/2012 18:50:47

  σέχτα πολιτικών κρατούσε 10 εκατομμύρια Έλληνες στο σκοτάδι για 30 χρόνια

 4. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 10/08/2012 20:14:24

  Ας μην βιαστούμε να αποφανθούμε ότι φταίει η X θρησκεία.

  Η συγκεκριμένη σέχτα θα μπορούσε να συγκριθεί με αντίστοιχες ριζοσπαστικές αιρέσεις άλλων θρησκειών, όπως αυτές που έκαναν διάφορα παλαβά σε Γουιάνα, Γουάκο, Ουγκάντα, Τόκιο.

  Ολόκληρο το (πλουσιότατο σε ορυκτά καύσιμα) Ταταρστάν (Ταταρίγια για τους ρώσσους) είναι ελαφρώς ιδιαίτερο και φαίνεται να έχει μείνει πίσω στο χρόνο, ίσως και λόγω επικρατούσας θρησκείας. Το να αποκαλείς μια (μουσουλμάνα) ρωσσίδα με μογγολικά χαρακτηριστικά "τατάρκα", ενώ είναι προσδιορισμός καταγωγής, είναι κάτι που μερικές τις προσβάλλει ελαφρώς, κάτι σαν το δικό μας μπαστουνόβλαχος. Ακόμα και αυτές που όντως είναι κατά το ήμισυ από γονέα Τατάρο, προτιμούν να το αποσιωπούν, όπως οι δικοί μας "πρωτευουσιάνοι".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.