#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2012 19:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στην δραχμή - το σενάριο του "ατυχήματος"Την άποψη πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης "από ατύχημα" εκφράζει, σε άρθρο του στους Financial Times, o επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της Standard & Poor's.

Ο κορυφαίος αναλυτής του οίκου, Μόριτζ Κρέιμερ, με αφορμή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, για το αποτέλεσμα της οποίας και την προσπάθεια να εκλεγεί "βιώσιμη κυβέρνηση" εκτιμά πως παραμένει πολύ αβέβαιο, υποστηρίζει ότι παρά την ευρεία υποστήριξη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ από όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας και την κοινή γνώμη, υπάρχει τουλάχιστον μία πιθανότητα στις τρεις για έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του γράφει πως η έξοδος της χώρας μπορεί να γίνει από ... ατύχημα. Κάτι που μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που σχηματιστεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - η οποία βασικά θα απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - με πιθανό επακόλουθο τη διακοπή της εξωτερικής οικονομικής στήριξης.

Ο κ, Κρέιμερ γράφει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς δηλαδή "την τελευταία πηγή πίστωσης" για την Ελλάδα, η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκαστεί να βρει άμεσα τρόπους χρηματοδότησης. Δεδομένων των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαδικασία συλλογής εσόδων, πολύ περισσότερο της αδυναμίας της να αυξήσει τα έσοδα απο τη φορολογία, η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μειώσει ακόμη πιο σκληρά τις δαπάνες και να τρέξει για να καλύψει τα κενά.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, συνεχιζει ο επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της S&P, η οικονομική ύφεση της Ελλάδας πιθανότατα θα επιταχυνθεί με επιπλέον αύξηση της ανεργίας και επιδείνωση της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Και καταλήγει λέγοντας πως "όπου, επικρατεί η απόγνωση και η απελπισία, ενδέχεται να περάσουν λαϊκίστικα μέτρα όπως η έξοδος από την ευρωζώνη"!

Νωρίτερα δε η Standard & Poor’s έκρουε και τον κώδωνα του κινδύνου για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο συνολικά. Με έκθεσή του, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προειδοποιεί ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες εισέρχονται σε κρίσιμη φάση και επισημαίνει πως «οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων -όπως οι ελληνικές εκλογές, η ευρωπαϊκή σύνοδος και η σύνοδος της G20- θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής κατεύθυνσης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες». (δείτε εδώ). Ιδιαίτερη μνεία δε πρέπει να γίνει στο ότι η S&P επισημαίνει πως «η ίδια η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση» και πως οι εξελίξεις κατά τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να κρίνουν πολλά!

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 15/06/2012 00:39:17

  Μ’ αυτή τη καθημερινή και βαρετή μέχρι δακρύων πλέον πρεμούρα περί δραχμής, κυριολεκτικά, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

  Και προσωπικά, μ’ ενοχλούν αφόρητα, αλλάζω πεζοδρόμιο, εξ αιτίας όλων αυτών των αεριτζήδων «we buy gold», που είναι και οι μόνοι που θησαυρίζουν από τη δυστυχία συμπατριωτών μας, σε καιρούς μεγάλης ένδειας κοινωνικής, οικονομικής, Αξιών. Aλήθεια, υπό ποία ιδιότητα εκδίδονται, Αν εκδίδονται oι άδειες ασκήσεως του "επαγγέλματος";;

  Εχουμε λοβοτομηθεί και δεν αντιδρούμε, ανεχόμαστε και προσπερνάμε αδιάφορα Ελληνες που αναγκάζονται κυριολεκτικά να χαρίσουν στους ΛΗΣΤΕΣ Αξίες, Αγάπη, αναμνήσεις, νοσταλγία, κοσμήματα, κειμήλια.. για ένα πιάτο φαγητό; Και μετά; Οταν ξαναπεινάσουν τι θα πουλήσουν; Tη ψυχή τους; Mα, κι αυτή ήδη την έχασαν όταν για λόγους επιβίωσης, ξεπούλησαν σ’ εξευτελιστικές τιμές, την αξιοπρέπειά τους, συνείδηση, αυτοεκτίμηση, ρίζες, φιλότιμο, τα όνειρά τους.

  Αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι και τα πιο τραγικά παρελκόμενα του αλήστου: «Θα γονατίσω τους Ελληνες όσο ποτέ κανείς δεν κατάφερε» που μάς υποσχέθηκε και κατά γράμμα τήρησε ο μέχρι σήμερα Eλεύθερος-Aτιμώρητος, Ο ολέθριος εσωτερικός εχθρός, «O γεννήτορας της Ελληνικής καταστροφής», Ο καταδικασμένος στη συνείδηση των Ελλήνων, ΙΣΟΒΙΤΗΣ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου και οι συν αυτώ προσκυνημένοι-ηθικοί αυτουργοί.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 15/06/2012 18:05:58

   Kι επειδή η αποδόμηση του Ελληνικού Κοινωνικού Ιστού, είναι μακράς πνοής, στοχευμένη, πολυμορφική, πολυεπίπεδη και, θανατηφόρα:

   “Τουλάχιστον 315 παράνομοι οίκοι ανοχής στον Δήμο Αθηναίων”
   http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194399

   Από εποχής «Συνηγόρου του Πολίτη», ήμουν αντίθετη με τη τυπολατρεία και νομικούρες του προοδευτικού κ. Γιώργου Καμίνη. Ο οποίος προφανώς, στερείται αυτογνωσίας για να παραδεχθεί ότι ως δήμαρχος Αθηναίων, έχει οικτρά αποτύχει και θαρραλέα, να παραιτηθεί.

   Και αν διάβασα σωστά, η Δημοτική Αρχή, προτείνει αλλαγές με ρεαλιστικό τρόπο, λέει, όπως η μείωση της απόστασης (από 200 στα 100 μέτρα!!!) των οίκων ανοχής από: «σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, αθλητικά κέντρα, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές και ναούς».

   «Κενής δε δόξης ουδέν αθλιώτερον»
   «Δεν υπάρχει τίποτα πιό άθλιο από την κενοδοξία»

   ~Μένανδρος (4 π.Χ. αιώνας) Αθηναίος κωμωδιογράφος, αριστοτέχνης του είδους. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τη σημερινή κατάντια, το πιό επικίνδυνο «γκέτο» λαθρομεταναστευτών κι εγκληματιών, «το άβατο» της οδού που φέρει προς τιμήν του, το ιστορικό όνομά του: Oδός Μενάδρου http://tinyurl.com/cre3xh5

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.