09/09/2009 15:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρηνική συνεργασία Βενεζουέλας - Ιράν

Το Ιράν προσφέρει τη βοήθειά του για να αναπτύξει η Βενεζουέλα ένα πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς γιατί και οι δυο αυτές χώρες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πυρηνική ενέργεια, τονίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Τσάβες, σύμμαχος του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τεχεράνη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

"Ευχαριστώ (τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ) για τη μεταφορά τεχνολογίας από το Ιράν στη Βενεζουέλα. Υπογράψαμε μια νέα συμφωνία στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα. Το Ιράν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τη δική του πυρηνική ενέργεια όπως η Γαλλία, πολλές ακόμα χώρες, αλλά γιατί όχι και η Βενεζουέλα", τόνισε.

Ο Τσάβες δηλώνει αντίθετος σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς.

"Μιλώ εξ ονόματος της Βενεζουέλας και για μένα, η χρήση βόμβας θα ήταν καταστροφή. Γι΄αυτό πρέπει να οδηγηθούμε προς ένα γενικευμένο αφοπλισμό", τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.