13/09/2009 01:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προστατευτισμός στις ΗΠΑ, απέναντι στις κινεζικές εισαγωγές.Ο πρόεδρος Ομπάμα προχώρησε στην επιβολή αυξημένων δασμών στα ελαστικά οχημάτων που εισάγονται από τη Κίνα . Η αύξηση, που αγγίζει το 35%, επιβλήθηκε ως απάντηση στα πολλά παράπονα από πλευράς της αμερικανικής βιομηχανίας ελαστικών, για το γεγονός ότι τα κινέζικα λάστιχα έχουν πλημμυρήσει την αμερικανική αγορά, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Κίνα αντέδρασε στην απόφαση, λέγοντας ότι παραβιάζονται οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου και απείλησε με αντίποινα στη «σοβαρή αυτή περίπτωση προστατευτισμού».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανταπάντησαν στις κατηγορίες, τονίζοντας πως η αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου, διαπίστωσε ότι η Κίνα (που έχει τριπλασιάσει τις εξαγωγές ελαστικών προς τις ΗΠΑ από το 2004) παραβίασε τις υποχρεώσεις της βάσει των εμπορικών συμφωνιών που ισχύουν. Ο πρόεδρος «αποφάσισε να επανορθώσει την ζημιά που υφίσταται η αμερικανική βιομηχανία, στηριζόμενος στους ισχύοντες νόμους αλλά και στα πραγματικά περιστατικά» λέει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Robert Gibbs. Ο νομικός κόσμος των ΗΠΑ είναι τώρα σε αναμονή, καθώς πιστεύεται πως η κίνηση αυτή του Ομπάμα, θα ανοίξει το δρόμο  για πολλές παρόμοιες αιτήσεις προσωρινής προστασίας από τις κινεζικές εισαγωγές, εκ μέρους και άλλων τομέων της αμερικανικής βιομηχανίας.

 Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.